چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: مطالعات محققان آلمانی نشان می‌دهد که اسانس موجود در گیاهان به ویژه مرکبات، رشد سلول‌های سرطانی را متوقف و آنها را نابود می‌کند.

به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، این تحقیقات به ارتباط «ترپِن»، مواد فعال موجود در روغن اسانس گیاهان و سلول‌های سرطانی، اشاره دارد.

«ترپن» قادر است عملکرد سیگنال‌دهی سلول‌ها را با تحریک گیرنده‌های بویایی، متوقف کند. گیرنده‌های بویایی معمولاً در بینی قرار دارند ولی تحقیقات جدید نشان می‌دهد که اغلب بافت‌های بدن انسان از جمله پوست و پروستات نیز حاوی این گیرنده‌ها هستند.

رشد و توسعه سلول‌های سرطانی نیز به طور قابل ملاحظه‌ای تحت تاثیر «ترپن» است؛ اما عملکرد دقیق آن هنوز در پرده‌ای از ابهام قرار دارد.

در این مطالعه جدید، محققان از شبیه‌سازی سلول‌های سرطانی «هپاتوسلولار» استفاده کرده‌اند و آنها را در معرض غلظت‌های مختلف «ترپن» قرار داده‌اند. سلول‌های سرطانی هپاتوسلولار، رایج‌ترین سلول‌های تومور کبد هستند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که «ترپن» باعث افزایش سطح کلسیم سلول‌های سرطانی می‌شود و به این ترتیب سلول‌های سرطانی نابود می‌شوند.

محققان بر این باورند که سلول‌های کبد نیز دارای گیرنده‌های بویایی هستند و نسبت به رایحه مرکبات واکنش نشان می‌دهند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Archives of Biochemistry and Biophysics منتشر شده است.

کد خبر 284969

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha