همشهری آنلاین: محققان پژوهشکده علوم و صنایع غذایی موفق به استخراج رنگ طبیعی از ضایعات گلبرگ زعفران جهت استفاده در مواد غذایی مختلف و برخی داروها شدند.

به گزارش ایسنا، عباس همتی کاخکی، عضو هیات علمی گروه فناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با بیان این که در استان‌های خراسان رضوی و جنوبی 70 هزار هکتار مزارع زعفران وجود دارد که بعد از جداسازی محصول زعفران، گلبرگ آن که حاوی رنگیزه بسیار ارزشمندی به نام آنتوسیانین است به دور انداخته می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر 20 هزار تن گلبرگ تولیدی به عنوان ضایعات دفن می‌شوند.

وی گفت: آنتوسیانین‌ها زیرگروهی از فلاونوئیدها هستند که مسئول ایجاد رنگ‌های قرمز، بنفش و آبی در بسیاری از گل‌ها، میوه‌ها و سبزی‌ها هستند. آنتوسیانین‌ها به دلیل اثرات مفید در سلامتی به خصوص به دلیل داشتن فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی، ضد سرطانی، ضد التهابی و ضد رگزایی قابل توجه‌اند.

مجری طرح استخراج رنگ طبیعی از گلبرگ زعفران، اظهار کرد: در این زمینه محققان پژوهشکده علوم و صنایع غذایی طی یک پروژه تحقیقاتی به منظور تعیین میزان و نوع آنتوسیانین موجود در گلبرگ زعفران نمونه‌هایی را مورد بررسی قرار دادند و به شناسایی کمی و کیفی اجزاء تشکیل‌دهنده و پایداری رنگ استخراج شده در شرایط مختلف محیطی پرداختند.

همتی افزود: نتایج این بررسی نشان داد که می‌توان از این منبع بسیار ارزشمند مقادیر قابل توجهی از رنگ طبیعی و خوراکی استخراج کرد که این رنگ می‌تواند در مواد کرد و همچنین می‌تواند جایگزینی برای رنگ‌های قرمز سنتزی باشد که اثرات جانبی مضری دارند.

به گفته عضو هیات علمی گروه فناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، نمونه آزمایشگاهی و صنعتی این رنگ تهیه شده و در مرحله تجاری‌سازی قرار دارد.

کد خبر 274270

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha