گروه بورس: آمارها مثل روز روشن است. آمار پردازش‌شده نشان می‌دهد: افسانه نزول ۴۰درصدی سهام شرکت‌های پتروشیمی حقیقت ندارد و برخلاف هیاهوهای اخیر، میزان نزول سهام شرکت‌های پتروشیمی، در ۴۰روز گذشته نه‌تنها از بسیاری از صنایع فعال در بورس کمتر بوده، حتی به رقم میانگین نزول شاخص هم نرسیده است.

بورس

به گزارش همشهری، این روز‌ها هیاهوی زیادی کل بازار سهام را فراگرفته است، عده‌ای نامه می‌نویسند و عده‌ای در قالب مدعی‌العموم خواستار استیفای حقوق سهامداران می‌شوند، استدلال مدعیان حقوق سهامداران این است که با تصویب افزایش نرخ خوراک 6شرکت پتروشیمی به 13سنت، دارایی سهامداران دود شده و منجر به کاهش 40درصدی ارزش سبد دارایی سرمایه‌گذاران شده است اما آمارها چیز دیگری را نشان می‌دهند.

براساس گزارش شرکت پردازش اطلاعات مالی نوآوران امین (دارای مجوز رسمی از سازمان بورس)، از میزان نزول سهام شرکت‌ها در دوره 15دی‌ماه تا 23بهمن‌ماه؛ سهام شرکت‌های پتروشیمی به‌طور متوسط فقط 9درصد نزول کرده، این رقم کمترین میزان نزول در میان صنایع اصلی و راهبر بورس است و حتی از میانگین نزول 12درصدی کل بازار سهام کمتر است.

از زمان نزول شاخص بورس و فرابورس تا 23بهمن‌ماه نزدیک به 12درصد از ارزش کل بازار سهام کاسته شده است و در این مدت به غیراز صنعت خرده‌فروشی که سهم چندانی در بازار ندارد بیشترین میزان نزول مربوط به صنعت املاک و مستغلات و سهام ساختمان بوده است. 34درصد از ارزش سهام شرکت‌های این گروه کاسته شده است. نزول این صنعت نیز ارتباط زیادی به تغییر استراتژی یکی از سهامداران عمده این گروه در بورس داشته است.

نکته جالب توجه اینکه، یکی از سهامداران عمده که در ماجراهای اخیر سهام پتروشیمی نیز نقش داشته و در عین حال مالک بخش بزرگی از سهام شرکت‌های ساختمانی در بورس است، در زمان نزول شاخص، بخش زیادی از سهام ساختمانی‌اش را فروخته و به‌اصطلاح حرفه‌ای‌های بازار، سهام ساختمانی را خالی کرده و به‌نظر می‌رسد این موضوع به نزول بیش از حد شاخص دامن زده است.

بر این اساس، افسانه ساخته و پرداخته شده در ذهن برخی سوداگران بورس هم باطل می‌شود. ظرف روز‌های گذشته برخی مدعی شده بودند که فرمول محاسبه شاخص ایراد دارد زیرا شاخص بورس 12درصد نزول کرده درحالی‌که ارزش سبد دارایی آنها بیش از 40درصد ‌افت کرده است. با فرض صحت چنین ادعایی به‌نظر می‌رسد این سهامداران هستند که باید در نوع چینش سبدهای سهامشان بازنگری کنند. این اطلاعات نشان می‌دهد: دولت و مجلس برخلاف هیاهوهای رسانه‌ای و بازاری باید با استناد به آمار، رویه رقابتی‌ترشدن فضای صنعت پتروشیمی را با قوت ادامه دهند.

میزان نزول صنایع

آمار‌ها نشان می‌دهد: از زمان نزول شاخص بورس تهران از نیمه دوم دی‌ماه تاکنون 62هزارو119 میلیارد تومان از ارزش بازار سهام بورس و فرابورس معادل 12درصد کاسته شده است و در این مدت ارزش سهام 305شرکت کاهش‌یافته و به ارزش سهام 50شرکت نیز اضافه شده است حتی در این مدت ارزش سهام شرکت‌های داروساز 5درصد رشد کرده است. بیشترین میزان نزول به غیر از صنعت خرده‌فروشی که صنعت کوچکی در بازار است صنعت ساختمان بیشترین میزان نزول را داشته و صنایع بانکداری، فلزات اساسی، خودروسازان، فولادسازان و سرمایه‌گذاری‌ها از دیگر صنایعی بوده‌اند که با نزول بیشتری نسبت به صنایع دیگر بورس روبه‌رو بوده‌اند.

 

میزان نزول صنایع در 40 روز گذشته
نام صنعت درصد نزول

میزان کاهش ارز

(میلیارد تومان)

املاک ومستغلات 34 1781
بانکداری 15 8400
خودروسازان 18 2137
سرمایه گذاری 18 1839
پالایشگاه ها 11 6215
فولادسازان 17 8127
فلزات اساسی 20 3794
پتروشیمی 9 9139
مخابرات 11 3169
کد خبر 250086

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز