مجموع نظرات: ۰
شنبه ۸ تیر ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: دانشمندان در مقاله‌ای جدید اعلام کردند فضاپیمای ویه‌جر 1 در تابستان گذشته وارد بخشی عجیب و غیر‌منتظره از سامانه خورشیدی شده‌است.

ویه‌جر 1

براساس گزارش پاپ‌ساینس، این منطقه که اخترشناسان آن را بزرگراه مغناطیسی نامیده‌اند از چند ویژگی و تاثیر خاص برخوردار است. برای مثال میزان ذرات باردار خورشیدی در این منطقه بسیار کم است در عین حال میزان پرتوهای کیهانی غیرخورشیدی در این منطقه بسیار زیاد است.

این محاسبات نشان می‌دهند میان لایه هلیوسفیر، حبابی که خورشید را در بر گرفته، و فضای میان‌ستاره‌ای منطقه‌ای ناشناخته قرار دارد که تا پیش از این شناخته نشده بود.

دو فضاپیمای ویه‌جر به دلیل اینکه دور‌افتاده‌ترین اجسام دست‌ساز بشر در جهان به شمار می‌روند، از شهرت بسیار زیادی برخوردارند، اجرامی که قرار است از هلیوسفیر خارج شده و وارد فضای بین‌ستاره‌ای شوند که البته هنوز این اتفاق رخ نداده‌است. اخترشناسان دو نشانه از سه نشانه مورد نیاز برای اثبات خروج ویه‌جر 1 را به دست آورده‌اند. اما از آنجایی که وسعت و بزرگی هلیوسفیر ناشناخته است، هنوز مشخص نیست که آیا ویه‌جر قطعا از این حباب خارج شده یا نه.

ویه‌جرها در سال 1977، یعنی 36 سال پیش سفر پرماجرای خود را آغاز کردند و در این سفر تصاویر و صدای انسان‌ها، تصاویری از معماری‌های زمینی، خوشامد‌گویی به 55 زبان زنده زمین، 90 دقیقه موسیقی و دیگر تصاویر و اصوات از زمین را به همراه خود بردند.

ویه‌جر 1 اکنون در فاصله تقریبی 17 میلیارد و 700 میلیون کیلومتری از زمین قرار دارد درحالی که فاصله ویه‌جر 2 تا زمین درحدود 14 میلیارد و 480 میلیون کیلومتر تخمین زده شده‌است. ویه‌جر 2 هنوز وارد منطقه مرموزی که همتایش وارد آن شده نرسیده است.

کد خبر 220867
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز