همشهری آنلاین: معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ابلاغ حکم انحلال شش موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی خبر داد و گفت: موسساتی که از کیفیت لازم برخوردار نباشند، در ابتدا کاهش ظرفیت، پس از آن کاهش رشته و در نهایت بحث انحلال برای آنها مطرح خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر حسین نادری منش در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، با اشاره به آماری مبنی بر تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل در کلیه موسسات آموزش عالی کشور در سال تحصیلی 90-91، اظهار کرد: تعداد کل دانشجویان بر اساس آماری که در تاریخ 28 مرداد ماه توسط موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی به دستمان رسیده است، 4 میلیون و 403 هزار و 652 نفر است.

جمعیت دانشجویی کشور به تفکیک دوره و دانشگاه

وی افزود: بر این اساس از میان بیش از 4 میلیون دانشجوی کشور 22،7 درصد مربوط به مقطع کاردانی، 65،8 درصد مربوط به مقطع کارشناسی، 9،2 درصد مربوط به مقطع کارشناسی ارشد، 1،2 درصد مربوط به مقطع دکترای حرفه‌ای و 1،1 درصد مربوط به مقطع دکتری تخصصی است.

وی خاطر نشان کرد:‌ در واقع بیش از 10 درصد دانشجویان در دوره‌ تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند.

نادری منش همچنین اظهار کرد: 13،7 درصد دانشجویان ذکر شده در مجموعه‌های وزارت علوم، 24،6 درصد در دانشگاه پیام نور، 9،8 درصد در دانشگاه جامع علمی کاربردی، 3،4 درصد در دانشگاه فنی حرفه‌ای، 0،13 درصد در زیر مجموعه‌های وزارت آموزش و پرورش، 0،52 درصد در سایر دستگاه‌های اجرایی، 3،1 درصد در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، 35،8 درصد در دانشگاه آزاد اسلامی و 9 درصد نیز در موسسات آموزش عالی غیر دولتی و غیر انتفاعی مشغول به تحصیل هستند.

به گفته وی سهم دانشگاه آزاد از حدود 50 درصد جمعیت دانشجویی کشور به 35،8 درصد کاهش یافته است.

تعداد و هرم هیات علمی دانشگاه‌ها

نادری منش در خصوص وضعیت تعداد اعضای هیات علمی در سال تحصیلی 90-91، گفت: بر این اساس در حال حاضر دارای 66 هزار و 314 عضو هیات علمی هستیم که 4،3 درصد آنها دارای مرتبه استاد تمام، 9،6 درصد مرتبه دانشیار، 39،6 درصد مرتبه استادیار، 42،9 درصد دارای مرتبه مربی و 3،7 درصد مربی آموزشیار هستند.

وی خاطر نشان کرد:‌ از 66 هزار و 314 عضو هیات علمی، 18 هزار و 282 عضو هیات علمی مربوط به وزارت علوم است که از میان اعضای هیات علمی مشغول به تدریس در وزارت علوم 8،1 درصد دارای مرتبه استاد تمامی، 17،4 درصد دارای مرتبه دانشیار و 55،7 درصد دارای مرتبه استادیاری هستند.

نادر منش خاطر نشان کرد: در واقع 81 درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم دارای مرتبه استادیار به بالا هستند.

وی همچنین از افزایش تعداد رشته‌ محل‌های دانشگاهی به 32 هزار رشته محل در سال 90 خبر داد و گفت: همچنین در سه ماهه اول سال 91، 643 مجوز برای رشته محلهای مقطع دکترا، 546 مجوز برای مقطع ارشد، 457 مجوز کارشناسی و 330 مجوز کاردانی صادر شده است.

معاون آموزشی وزیر علوم در بخش دیگری از سخنانش در خصوص وضعیت نظارت و ارزیابی دانشگاه‌ها توسط مجموعه وزارت علوم تصریح کرد:‌ در سال 84 تعداد ارزیابی‌ها از موسسات کمتر از 100 مورد بود که امسال نزدیک به هزار بازدید و ارزیابی از زیر مجموعه‌های وزارت علوم صورت گرفته است.

وی همچنین رتبه دست یافته بر اساس تعداد مقالات در ISI را در سال گذشته برای کشور ایران 20 و اسکوپوس را 17 عنوان کرد و گفت: رتبه ایران در هشت ماهه اول سال 2012 بر اساس اسکوپوس به 16 رسیده است.

نهایی شدن سند آموزش عالی

وی از نهایی شدن سند آموزش عالی مبتنی بر آمایش خبر داد و گفت: این سند مراحل نهایی خود را در کمیته تلفیق گذرانده است و پس از تایید وزیر علوم ابلاغ خواهد شد.

نادری منش توسعه متوازن و عدالت محور را از سیاست‌های وزارت علوم عنوان کرد و گفت:‌در نظر داریم در یک فرایند 5 تا 10 ساله حداقل یک دانشگاه برتر در هر استان ایجاد شود تا دانشجویان نخبه برای ادامه تحصیل مجبور به خروج از استان خود نشوند.

جذب 25 هزار دانشجوی خارجی در طی برنامه 5 ساله

وی در ادامه با اشاره به سیاست وزارت علوم مبنی بر جذب دانشجوی خارجی با بیان اینکه در حال حاضر دارای 4 هزار دانشجوی خارجی در کشور هستیم اظهار امیدواری کرد که طی برنامه 5 ساله این رقم به 25 هزار نفر افزایش یابد.

کد خبر 182625

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز