گروه ادب و هنر: مدیر پروژه باغ کتاب تهران، اظهارات معاون فرهنگی وزیر ارشاد درباره ظرفیت‌های این پروژه را نادرست و غیرکارشناسانه و وعده ساخت پروژه‌ای دیگر را به‌عنوان محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با وجود «باغ‌کتاب»، تصمیمی غیرعاقلانه خواند.

علی اکبر اشعری - معاون فرهنگی وزیرارشاد

علی‌اکبر اشعری در مراسم رونمایی از پایگاه اطلاع‌رسانی باغ کتاب تهران دیروز صبح در سالن کنفرانس این پروژه گفت: قصد ندارم با دوستان وارد چالش شوم ولی بهتر است دقت بیشتری در صحبت‌هایشان بکنند. ایشان گفته بودند مساحت پروژه باغ کتاب 35 هزار مترمربع است، درحالی‌که تنها ساختمان این پروژه 65 هزار مترمربع مساحت دارد و این جدای از 110 هزار مترمربعی است که به‌عنوان زمین باغ کتاب مورد استفاده این پروژه است.

اشاره اشعری به سخنان بهمن دری است که چند روز پیش باغ کتاب را برای برگزاری نمایشگاه کتاب، کوچک و نامناسب دانسته بود. اشعری ادامه داد: همچنین گفته بودند عکس‌های هوایی از باغ کتاب تهیه کرده‌اند که نشان می‌دهد این پروژه ظرفیت نمایشگاه کتاب را ندارد. من واقعاً نمی‌دانم عکسبرداری از بالا چه معجزه‌ای می‌تواند بکند و به همین خاطر توصیه‌ام به این دوستان آن است که کمی کارشناسانه‌تر درباره موضوعاتی با این میزان اهمیت صحبت کنند.

آن‌طور که مهر گزارش کرده است، مدیر پروژه باغ کتاب تأکید کرد: باغ کتاب در درازمدت کارکرد نمایشگاه کتاب را تغییر خواهد داد؛ پاسخ به این سؤال که چرا مردم هر سال در یک مقطع 10روزه به نمایشگاه کتاب تهران هجوم می‌آورند روشن است؛ چون جای دیگری با این وسعت در شهر وجود ندارد که هر نوع کتابی را بتوان در آنجا تهیه کرد. باغ کتاب این امکان را برای همه روزهای سال و برای همه مردم به‌وجود خواهد آورد. پیشنهاد من این بود درصورتی‌که وزارت ارشاد و شهرداری تهران به توافق برسند، می‌توانند در فضاهای روباز تپه‌های عباس‌آباد و در کنار آن با استفاده از ظرفیت باغ کتاب، نمایشگاه کتاب تهران را در آینده در این مکان برگزار کنند.

اشعری اضافه کرد: البته این پیشنهادی از جانب یک شهروند تهرانی و از سر دلسوزی است. مسلم است که زور من به دوستان وزارت ارشاد نمی‌رسد. سالی یک هفته یا 10روز یک نمایشگاه به نام نمایشگاه کتاب تهران قرار است برگزار شود و عاقلانه نیست که بودجه هنگفتی برای ساخت محلی دیگر درحالی‌که باغ کتاب در حال ساخت و رو به اتمام است، صرف شود. مدیر پروژه باغ کتاب که پیش از این سمت معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد را نیز تجربه کرده و پیش از این پروژه، رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی بوده است، درباره ماهیت و علت ساخت باغ کتاب گفت: مقام معظم رهبری در بیاناتی درباره نمایشگاه کتاب تهران فرموده بودند؛ «چه بهتر است این کار در طول سال هم تداوم داشته باشد» و ساخت باغ کتاب در همین راستا طراحی شد تا برنامه‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تداوم داشته باشد.

به گفته اشعری، باغ کتاب از 4 قسمت اصلی تشکیل شده است: 1- قسمت عرضه کتاب‌های ناشران ایرانی و خارجی 2-قسمت کودک و نوجوان که به‌صورت یک مجتمع بزرگ فرهنگی و هنری ساخته خواهد شد 3- بخشی برای برگزاری نمایشگاه‌های فصلی و مقطعی کتاب و 4- قسمت عرضه منابع غیرکتابی اعم از کالاهای فرهنگی و فناوری‌های مرتبط با کتاب؛ ضمن آنکه تمهیدی اندیشیده شده که شهروندان تهرانی با استفاده از نقشه GIS تهران از محل بخش‌های مختلف باغ کتاب مطلع شوند.

اشعری همچنین از مذاکره با ناشران برای قراردادن اطلاعات فهرست شناختی کتاب‌ها روی سایت باغ کتاب خبر داد و آن را اقدامی در مسیر اطلاع رسانی به شهروندان تهرانی در مورد کتاب‌های منتشر شده در کشور توصیف و اعلام کرد: ما این اطلاعات را از طریق سایت خانه کتاب و سایت کتابخانه ملی ایران دریافت خواهیم کرد و در اختیار افراد قرار خواهیم داد.

مدیر پروژه باغ کتاب تهران اضافه کرد: ما در حال فراهم کردن امکانی هستیم که از طریق آن شهروندان بتوانند با مراجعه به سایت باغ کتاب از محل فروش کتاب‌های مختلف در سطح شهر مطلع شوند. همچنین از طریق e-book فایل کتاب‌های منتشر شده در کشور را برای استفاده در خارج از کشور تهیه خواهیم کرد. اشعری تضمین داد که این برنامه هیچ آسیبی به حقوق ناشران و پدیدآورندگان کتاب‌ها نخواهد زد.

وی همچنین درباره میزان اطمینان مسئولان پروژه باغ کتاب از بازگشت سرمایه آن با بیان اینکه «در کشورهایی مثل ایران این نوع سرمایه‌گذاری‌ها اگر توسط بخش خصوصی انجام شود، مشکلاتی به‌وجود خواهد آورد» گفت: از زمان افتتاح باغ کتاب، یک دوره زمانی برایش درنظر می‌گیریم که تا پایان این مقطع، پروژه به‌خودکفایی برسد. ما مُصر هستیم در زمانی که پروژه افتتاح می‌شود، بخشی از فعالیت‌های قابل واگذاری باغ کتاب را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

کد خبر 158617

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز