همشهری آنلاین: یک استاد دانشگاه با تاکید بر لزوم شستن تخم‌مرغ‌ها قبل از گذاشتن داخل یخچال گفت:«با گذاشتن تخم‌مرغ‌های شسته نشده داخل یخچال، باکتری‌ها سایر مواد غذایی خام را آلوده می‌کنند.»

تخم‌مرغ

دکتر حمید رضا خدایی در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز گفت:«افراد قبل از گذاشتن تخم‌مرغ داخل یخچال بایستی حتما آن را شسته و سپس داخل یخچال بگذارند و این گمان که با شستن تخم‌مرغ باکتری وارد آن می‌شود تنها در مورد تخم‌مرغ‌هایی که برای جوجه‌کشی می‌رود صدق می‌کند چرا که جوجه‌کشی را دچار اشکال می‌کند.»

وی افزود:«اگر حتی با شستن تخم‌مرغ باکتری وارد آن شود باید گفت که با پختن و یا نیمرو کردن آن در دمای 70 درجه و در عرض 2 دقیقه این باکتری‌ها از بین می‌روند و باید گفت دمای بدن مرغ 41 درجه است که تخم‌مرغ بعد از قرار گرفتن در فضای باز کم کم گرمای خود را از دست داده و مواد داخل آن شروع به جمع شدن می‌کنند.

بنابراین اگر بنا باشد باکتری وارد تخم مرغ شود این زمان بهترین زمان برای ورود به تخم مرغ است اما نباید از ورود باکتری به تخم‌مرغ نگران بود چرا که با پختن سریع باکتری‌ها از بین می‌روند و تنها نگرانی از شستن تخم‌مرغ‌ها بایستی از تخم‌هایی باشد که برای جوجه کشی می‌روند.»

این دکترای تخصصی علوم دامی گفت:«مهمترین دلیل برای شستن تخم‌مرغ‌ها آلوده بودن پوسته آنها است که ممکن است به مدفوع مرغ هم آلوده باشد و با گذاشتن تخم‌مرغ‌های نشسته داخل یخچال باکتری‌ها سایر مواد غذایی خام مثل سبزیجات و کره و پنیر و شیر و ... را آلوده می‌کنند و که افراد را دچار مشکلات گوارشی کرده و شاید هیچ‌گاه متوجه نشوند منشاء مشکل آن‌ها ناشی از تخم‌مرغ‌های نشسته داخل یخچال است.»

وی تاکید کرد:«توصیه به شستن تخم‌مرغ‌ها نه به خاطر تخم‌مرغ‌ها بلکه به دلیل سایر مواد داخل یخچال است که ممکن است به باکتری‌های تخم‌مرغ شسته نشده آلوده شوند.»

کد خبر 143743

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان