همشهری آنلاین: فرارسیدن ماه محرم با پختن غذاهای نذری بوسیله مردم همراه است و برای همین رعایت برخی ضوابط بهداشتی بوسیله مسئولان و هیات‌های امنای مساجد، تکایا و هیات‌های عزاداری ضروری است

به همین مناسبت وزارت بهداشت‌ درمان و آموزش پزشکی توصیه هایی را در این مورد یادآوری کرده است که در زیر می‌آید:

- هرگونه پخت و پز در مکان‌هایی که دارای شرایط بهداشتی است، صورت پذیرد.

- کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای و  غذا بایستی قبلا نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی (که به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می گیرد) اقدام نمایند و بهداشت فردی (مثل شستشوی بهداشتی دستها قبل ازطبخ غذا) را رعایت کنند.

- برای آب شرب حتما از آب آشامیدنی مورد تایید مقامات بهداشتی محل و ترجیحا از شبکه عمومی استفاده شود.

- مواد غذایی اولیه حتما سالم بوده و ترجیحا مشمول بسته بندی مجاز ‌باشند.

- از فرآورده‌های دامی با کشتار مجاز یا بسته بندی شده استفاده شود.

- از نمکهای بسته بندی یددار  و تصفیه شده در تهیه و پخت غذا استفاده شود.

- در هنگام توزیع غذا، افراد توزیع کننده از راه رفتن روی سفره‌ها خودداری کنند.

- از قرار دادن غذای پخته شده در مدت زمان طولانی (حداکثر دو ساعت) در دمای محیط خودداری شود و در صورت لزوم، مواد غذایی پخته شده در دمای زیر 40 درجه و یا بالای 60 درجه سانتیگراد نگهداری شود.

- از نگهداری مواد غذایی خام و پخته  در مجاورت هم ودر داخل یک یخچال یا سردخانه خودداری شود.

- نسبت به جمع آوری زیر سیگاری‌ها و نصب تابلوهای ممنوعیت استعمال دخانیات به منظور عدم استعمال آن در مراکز و اماکن مذکور اقدام کنند.

- در صورت استفاده از سبزی خوردن و یا سالاد، نسبت به شستشوی بهداشتی آنها اقدام شود. ( هم با محلول ضد عفونی کننده و هم با مایع ظرفشویی شسته شود.)

- تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق و در صورت لزوم و کنترل آنها به منظورجلوگیری از آتش سوزی احتمالی ، ضروری است.

- وسایل و تجهیزات مشترک از جمله چادر نماز، حوله و غیره به منظور جلوگیری از بیماریهای واگیردار پوستی را جمع آوری کنند.

- شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چند بار مصرف مورد استفاده در توزیع آب، چای و مواد غذایی

- در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف در توزیع مواد غذایی از ظروف فوم دار مخصوص مواد غذایی گرم برای توزیع چای و مواد غذایی استفاده شود.

- توزیع آب، شربت یا شیر در بین دسته های عزاداری و یا درمراسم از طریق ظروف با درپوش کوچک یا شیردار با لیوان‌های یکبار مصرف انجام شود واز استفاده لیوان مشترک جلوگیری شود.

 کارشناسان گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای وزارت بهداشت نیز بر این دستور العمل نظارت مستمر خواهند داشت.

کد خبر 13889

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار