مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدارشهرداری تهران درنشستی با مسئولان خانه‌های محیط زیست مستقردرمساجد شهر تهران، با اشاره به ظرفیت بالای مساجد درارتقای مشارکت اجتماعی اظهار کرد:خانه‌های محیط زیست مستقر در مساجدمی‌توانندبه پایگاه‌های مؤثر آموزش، آگاهی‌بخشی واقدام جمعی برای حل مسائل محیط زیستی محله‌هاباشند.

باغ خانی پور

به گزارش همشهری آنلاین، محمدصابر باغخانی‌پور، با بیان اینکه هم‌اکنون یک‌هزار و ۱۰۴ خانه محیط زیست در سطح شهر تهران فعال است، افزود: از این تعداد، ۱۳۲ خانه در مساجد مستقر شده‌اند که نشان‌دهنده جایگاه مهم مساجد به‌عنوان کانون‌های اجتماعی و فرهنگی در پیشبرد اهداف محیط زیستی است.

باغخانی‌پور با تأکید بر شعار «مسجد سبز؛ خانه خدا، حافظ زمین» تصریح کرد: خانه‌های محیط زیست مستقر در مساجد می‌توانند به مراکزی پویا برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی و فعالیت‌های عملیاتی تبدیل شوند و الگویی عملی برای توسعه پایدار در محلات تهران ارائه دهند.

ما موظفیم پیگیر مطالبات مردم باشیم
مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران نیز در این نشست با تبریک اعیاد شعبانیه و گرامی‌داشت دهه فجر، اظهار کرد: ما به‌عنوان نمایندگان مردم در شورای شهر تهران، وظیفه داریم پیگیر مطالبات شهروندان باشیم و بر پاسخگویی مسئولان نسبت به عملکردها و سیاست‌گذاری‌ها تأکید کنیم.
وی با طرح این پرسش که آیا برنامه‌ها و سیاست‌های اجراشده توانسته‌اند به بهبود زندگی و معیشت مردم منجر شوند یا خیر، افزود: مطالبه‌گری نباید محدود به مدیران باشد، بلکه باید در سطح جامعه و با حضور فعال مردم شکل بگیرد؛ چراکه بدون مشارکت عمومی، دستیابی به توفیق پایدار در کشور امکان‌پذیر نیست.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به اقدامات مدیریت شهری در حوزه محیط زیست تصریح کرد: در این دوره، بودجه حوزه آب در شهرداری تهران حدود ۲۵۰ برابر افزایش یافته که اقدامی کم‌سابقه در تاریخ مدیریت شهری تهران محسوب می‌شود. این موضوع در کنار تصویب طرح‌های جامع فضای سبز و آب خام، بیانگر توجه ویژه مدیریت شهری به مسائل زیست‌محیطی و منابع حیاتی شهر است.
پیرهادی در ادامه با تأکید بر نقش اجتماعی مساجد گفت: مساجد همواره در دوره‌های مختلف، به‌ویژه در شرایط بحرانی، نقش پشتیبان و اثرگذار داشته‌اند و امروز نیز می‌توانند در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و محیط زیستی نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشند. تجربه نشان داده است هر زمان که مردم پای کار آمده‌اند، مشکلات بهتر و سریع‌تر حل شده است.

تقویت مشارکت مردمی برای گذر از بحران‌های محیط زیستی
همچنین محمدحسین بازگیر، مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، در این نشست با تأکید بر نقش مشارکت داوطلبانه در حل چالش‌های محیط زیستی شهرها گفت: تقویت مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت اجتماعی مساجد، از الزامات عبور از بحران‌های محیط زیستی است.
وی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی فعالیت‌های داوطلبانه افزود: این چالش‌ها باید به‌درستی شناخته شوند و تنها از مسیر آموزش مستمر و یادگیری مداوم می‌توان بر آن‌ها غلبه کرد. سازمان حفاظت محیط زیست نیز در کنار شهرداری و فعالان مردمی، برای تحقق اقدامات مؤثرتر در این حوزه همکاری خواهد داشت.

کد خبر 1014453
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردارى

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha