کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵ براساس اصلاحات اعمال شده در کمیسیون تلفیق، تصویب شد.

لایحه بودجه

به گزارش همشهری آنلاین، کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵ که پیش‌تر در کمیسیون تلفیق رد شده بود، با اعمال برخی اصلاحات، در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.

بعد از تصویب کلیات لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق، نمایندگان در صحن علنی مجلس هم به آن رای مثبت دادند. قابل ذکر است که کلیات لایحه بودجه یک بار در کمیسیون تلفیق رد شده بود. پس از نامه رئیس‌جمهور به مجلس و موافقت با برخی اصلاحات لایحه، کمیسیون تلفیق با هماهنگی دولت و حضور نمایندگان دولت در کمیسیون برخی اصلاحات را در لایحه بودجه اعمال و پس از آن کلیات لایحه بودجه را تصویب کردند.

نمایندگان با ۱۷۱ رای موافق، ۶۹ رای مخالف، ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۴۶ رای ماخوذه با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵ موافقت کردند. البته ۲۴۸ نماینده در مجلس حاضر بودند و در واقع ۲ نفر به کلیات لایحه بودجه در صحن علنی رای نداده‌اند.

اصلاحات انجام شده به شرح زیر است:

۱. حذف افزایش ۲ واحد درصدی مالیات بر ارزش افزوده. بر این اساس مالیات بر ارزش افزوده فعلا همان ۱۰ درصد سال گذشته باقی مانده است.

۲. حذف افزایش حقوق ۲۰ درصدی. کمیسیون تلفیق با موافقت دولت افزایش حقوق را از ۲۱ درصد تا ۴۳ درصد به صورت معکوس پلکانی کرد. بر این اساس حداقل‌بگیرها افزایش ۴۳ درصدی در حقوق خود خواهند داشت و به همین نسبت میزان افزایش حقوق تا ۲۱ درصد پایین خواهد آمد.

۳. اختصاص ارز ترجیحی به آخر زنجیره یعنی مصرف‌کنندگان. در کمیسیون تلفیق تصویب شد که ۸.۸ میلیارد ارز ترجیحی صرفا به واردات گندم و دارو اختصاص یابد و بقیه ارز ترجیحی در قالب کالابرگ به ۸۰ میلیون پرداخت شود.

۴- اصلاح و رفع ابهام از فرآیند بازگشت ارز ناشی از صادرات نفت خام و میعانات گازی و شفافیت منابع مربوط به آن در جداول مربوطه.

گفتنی است که این موارد و تغییرات در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۵ مورد بررسی، اصلاح و تصویب قرار گرفته است. برای قطعیت یافتن باید در صحن علنی مجلس به تصویب نمایندگان برسد و پس از آن شورای نگهبان کل بودجه را تایید کند.

کد خبر 1008133

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha