غذاهای ایتالیایی طرفداران زیادی داره و حتی می‌تونه بین دوست‌داران غذاهای سنتی ایرانی هم جای خودش رو باز کنه. در ادامه این مطلب، طرز تهیه یک اسپاگتی محبوب رو به روش ایتالیایی به شما آموزش می‌دیم. اسپاگتی بلونز با عطر سیر و پارمسان، می‌تونه گزینه خوبی برای رنگین کردن سفره مهمانی‌تان باشه.

اسپاگتی

همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: اسپاگتی بولونز یکی از اون غذاهاییه که تو شام زمستانی، مثل یه آغوش گرم عمل می‌کنه و همه رو دور میز جمع می‌کنه. این غذای کلاسیک ایتالیایی با سس غلیظ گوشت و گوجه، طعمی عمیق و خاطره‌انگیز داره که هر لقمه‌ش آدم رو به یاد سفرهای خیالی به ایتالیا می‌ندازه. اگر دنبال طرز تهیه اسپاگتی بولونز خانگی هستید، بدون اینکه نیاز به رستوران‌های گرون‌قیمت باشه، این دستور ساده و اصیل رو امتحان کنید. این غذا نه تنها سیرکننده‌ست، بلکه با مواد تازه، می‌تونه سالم‌تر از نسخه‌های آماده بشه. حالا بیایید قدم به قدم ببینیم چطور می‌تونید این شاهکار رو تو خونه‌تون بسازید.

اسپاگتی بولونز، یا همون رگ بولونز به عنوان سس اصلیش، ریشه در شهر بولونیا داره و بیش از صدها سال سابقه داره. این غذا تو قرن نوزدهم توسط آشپزهای ایتالیایی ابداع شد و حالا به یکی از محبوب‌ترین غذاهای جهان تبدیل شده. در دستور اصلی غذا بدون کاربونارا یا آلفردو، فقط روی سس گوشت تمرکز داره و پاستا رو به عنوان پایه نگه می‌داره. اما اگر می‌خواید طرز تهیه اسپاگتی بولونز رو حرفه‌ای کنید، از گوشت تازه و سبزیجات ارگانیک استفاده کنید تا طعم واقعی ایتالیایی رو حس کنید. این غذا حدود ۴۵ دقیقه زمان می‌بره و برای ۴ نفر کافیه، اما می‌تونید سس رو بیشتر بپزید و فریز کنید برای روزهای شلوغ.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه میرزا قاسمی با پیاز و بادمجان کبابی | فوت و فن خوشمزه شدن میرزا قاسمی

مواد اولیه

برای سس بولونز (رگ بولونز):

گوشت چرخ‌کرده گوساله ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط ( ریز خرد شده)
سیر ( له شده ) ۲ حبه
هویج ۱ عدد رنده شده
ساقه کرفس ۱ عدد ریز خرد شده
گوجه‌فرنگی کنسروی یا تازه، خرد شده ۴۰۰ گرم
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
آب گوشت ۱۵۰ میلی‌لیتر
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده ۱ قاشق چای‌خوری
برگ بو ۱ عدد
جوز هندی رنده شده نصف قاشق چای‌خوری

برای پاستا:

اسپاگتی خشک ۴۰۰ گرم
آب و نمک برای جوشاندن
کمی پنیر پارمسان رنده شده برای سرو (اختیاری، اما توصیه می‌شه)

طرز تهیه

ابتدا سس بولونز رو آماده کنید، چون زمان پختش طولانیه و طعم‌ها فرصت ادغام پیدا می‌کنن.

تو یه تابه بزرگ یا قابلمه عمیق، روغن زیتون رو روی حرارت متوسط گرم کنید.

پیاز، سیر، هویج و کرفس رو اضافه کنید و حدود ۵-۷ دقیقه تفت بدید تا نرم بشن و عطرشون بلند شه، اما نسوزن. راز طعم واقعی طرز تهیه اسپاگتی بولونز همینجاست.

حالا گوشت چرخ‌کرده رو بریزید و با قاشق چوبی، خوب هم بزنید تا تکه‌تکه بشه و رنگش قهوه‌ای بشه؛ حدود ۸-۱۰ دقیقه صبر کنید. رب گوجه رو اضافه کنید و یک دقیقه دیگه تفت بدید تا رنگش باز بشه.

گوجه‌های خردشده، برگ بو، نمک، فلفل ، جوز هندی و در نهایت آب گوشت رو بریزید. حرارت رو کم کنید، در تابه رو نیمه‌باز بذارید و بگذارید ۳۰-۴۰ دقیقه آروم بپزه. هر از گاهی هم بزنید تا ته نگیره و سس غلیظ بشه.

اگر آبش کم شد، کمی آب جوش اضافه کنید. در نهایت، برگ بو رو بردارید و مزه رو چک کنید؛ اگر ترش بود، کمی شکر قهوه‌ای بزنید.

در همین حین، یه قابلمه بزرگ آب رو با نمک جوش بیارید (به ازای هر لیتر، یک قاشق غذاخوری نمک). اسپاگتی رو اضافه کنید و طبق دستور روی بسته (معمولاً ۸-۱۰ دقیقه) بپزید تا "آل دنته" بشه یعنی کمی سفت بمونه.

آب پاستا رو خالی نکنید، نصف لیوانش رو نگه دارید برای رقیق کردن سس اگر لازم شد.

اسپاگتی رو آبکش کنید و مستقیم تو تابه سس بریزید. خوب مخلوط کنید تا پاستا سس رو جذب کنه، اگر خشک بود، از آب پاستا استفاده کنید.

روی شعله ملایم، ۱-۲ دقیقه دیگه هم بزنید تا داغ بشه. تو بشقاب بکشید، پنیر پارمسان بپاشید و با نان سیر یا سالاد سبز سرو کنید. نوش جان.

نکات کلیدی

من بعد از چند بار امتحان، فهمیدم که صبر کلید موفقیته؛ سس بولونز واقعی حداقل ۲ ساعت می‌پزه، اما برای مبتدی‌ها ۴۰ دقیقه کافیه.

برای نسخه سالم‌تر، نصف گوشت رو با قارچ جایگزین کنید یا از گوجه تازه استفاده کنید.

در مورد پاستا، هرگز روغن تو آب جوش نریزید، چون سس بهش نمی‌چسبه. اگر بچه‌ها حساسن به ادویه، فلفل رو کمتر کنید. می تونید گاهی ریحان تازه یا آویشن اضافه کنید تا طعم مدیترانه‌ای قوی‌تر بشه. این غذا منبع پروتئین خوبیه، اما اگر رژیم کم‌چربی دارید، از گوشت بدون چربی استفاده کنید.

طرز تهیه اسپاگتی بولونز اینقدر ساده‌ست که حتی تو روزهای شلوغ آخر هفته، می‌تونید آماده‌ش کنید و حس رستوران‌خانگی بگیرید.

اسپاگتی بلونز رستورانی و حرفه‌ای ، غذای گرم و دلچسب ایتالیایی برای شام زمستان

کد خبر 1004981
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha