کیک زنبوری نوعی کیک کلاسیک آلمانی است که از سه لایه کیک، کرم وانیلی و روکش بادام و عسل تهیه می‌شود.

کیک زنبوری

به گزارش همشهری آنلاین، کیک‌ها ازجمله دسرها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. اگر سری به قنادی‌ها بزنید با دنیای متنوعی از کیک‌های میوه‌ای، شکلاتی، کیک تولد، چیز کیک، انواع پای و... روبه رو می‌شوید که انتخاب میان آنها بسیار سخت است.

فرارو نوشت، کیک زنبوری نوعی کیک کلاسیک آلمانی است که از سه لایه کیک، کرم وانیلی و رویه بادامی تشکیل شده است و بسیار لطیف و خوشمزه است. اگر به دنبال درست کردن کیک‌های جدید و مهیج هستید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه کیک زنبوری همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید:

۴ نوشیدنی جذاب با قهوه: از کلاسیک تا مدرن برای عاشقان کافئین

مواد لازم

تخم مرغ: ۴ عدد
شکر: ۱ پیمانه سرخالی
روغن مایع: نصف پیمانه
آرد سفید قنادی: یک و یک دوم پیمانه
نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
وانیل شکری: ۵ گرم
بکینگ‌پودر: ۱۰ گرم
آب داغ: ۲ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه کرم وانیلی

پودر پودینگ وانیلی: ۲ بسته
شکر: نصف پیمانه
شیر: ۷۰۰ میلی‌لیتر
خامه قنادی: ۴۰۰ گرم
مواد لازم برای لایه رویی بادامی
کره: ۵۰ گرم
پرک بادام: یک و یک دوم پیمانه
شکر: نصف پیمانه
عسل: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

ابتدا تخم مرغ و شکر را همراه با وانیل داخل کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ و پفکی شود.

آب داغ را در حین هم زدن کم کم اضافه کنید.

در مرحله بعد روغن را اضافه کنید و سی ثانیه هم بزنید.

آرد، نشاسته ذرت و بکینگ‌پودر را با هم مخلوط کنید و با الک کم کم به مواد کیک اضافه کنید.

کف قالب ۲۳ سانتی کاغذ روغنی پهن کنید و مایه کیک را داخل قالب بریزید و داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد و روی آن طلایی شود.

در این فاصله رویه بادامی را درست کنید.

برای درست کردن رویه بادامی کره را داخل ماهی تابه بریزید تا آب شود، سپس خلال بادام، شکر و عسل را اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت بدهید تا طلایی رنگ شود.

بعد از اینکه کیک طلایی شد، آن را از فر خارج کنید و رویه بادامی را روی کیک پخش کنید و دوباره کیک را به مدت ۳ الی ۴ دقیقه داخل فر بگذارید.

بعد از این مدت زمان قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کیک خنک شود، سپس کیک را از قالب جدا کنید.

برای درست کردن کرم وانیلی پودر پودینگ، شکر و شیر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا غلیظ شود، سپس کنار بگذارید تا خنک شود.

حالا خامه قنادی فرم گرفته را به کرم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.

بعد از اینکه کیک کاملا خنک شد، کیک را از وسط برش بزنید طوری که به دو دایره جداگانه تقسیم شود.

لایه رویی که بادامی است را کنار بگذارید.

کرم وانیلی را روی لایه اول کیک بریزید و با کاردک پخش کنید، سپس لایه بادامی را روی سطح کرمی بگذارید.

کیک را به مدت دو تا سه ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند، سپس آماده سرو است، نوش جان.

طرز تهیه کیک زنبوری؛ انتخابی کلاسیک و متفاوت برای میز دسر

نکات مهم برای تهیه کیک در منزل

۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود.

طرز تهیه کیک زنبوری؛ انتخابی کلاسیک و متفاوت برای میز دسر

۲- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می‌گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کرده‌اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کم‌تر یا بیش‌تر از این دما بوده باشد.

کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می‌کنند، دست‌شان هست. مثلاً می‌دانند اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه در فری که استفاده می‌کنند، این دما روی درجه ۱۸۵ حاصل می‌شود. اگر زیاد با فر کار نکرده‌اید و دمای فرتان را نمی‌دانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همان‌طور که گفتیم، دمای بیش‌تر فرها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.

به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست‌تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

۳- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه‌گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه‌ها دقیق‌تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه‌ها را نمی‌دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید.

اگر خواستید با پیمانه اندازه‌گیری کنید، برای اندازه‌گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می‌کنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازه‌ها دقیق نمی‌شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می‌ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین‌بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می‌گیرد. خیلی از افراد فکر می‌کنند که وانیل و طعم دهنده‌ها بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد. درحالی‌که این فکر اشتباه است. آن‌چه بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.

۵- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

۶- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی‌ها می‌توانید تهیه کنید و در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجود است.

۷- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات‌تان هدر می‌رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی‌کند.

۸- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید.

کد خبر 1004861

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha