روستای «زوارم» واقع در شهرستان شیروان، به‌عنوان بزرگ‌ترین مرکز تولید خیارشور در استان خراسان شمالی شناخته می‌شود. فرآیند تولید، از زمین‌های کشاورزی روستا آغاز و با کاشت خیار در فصل بهار، چرخه اقتصادی خانوارها شکل می‌گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، خیارهای برداشت‌شده از مزارع «زوارم»، به‌صورت مستقیم وارد مرحله فرآوری شده و به خیارشور تبدیل می‌شوند. طبق آمارهای موجود، سالانه بیش از ۳۵۰۰ تُن خیارشور در این روستا تولید می‌شود و بالغ بر ۶۰ درصد جمعیت محلی از طریق فعالیت در این حوزه، امرار معاش می‌کنند.

در ماه‌های مرداد و شهریور، «زوارم» به یکی از فعال‌ترین مراکز فرآوری خیار در کشور تبدیل می‌شود. در این بازه زمانی، بیش از ۳۵ کارگاه سنتی با مشارکت مستقیم اهالی روستا، اقدام به تولید و عرضه این محصول سنتی و پرطرفدار به بازارهای داخلی می‌کنند.

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha