یکشنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۸ - ۱۵:۵۸
۰ نفر

گروه سلامت – سمیه شرافتی: دکتر محمدتقی حلی‌ساز، رئیس مرکز پزشکی حج اعلام کرد:

 هیچ کدام از حاجیان مبتلا به آنفلوانزای نوع آ نیستند و من به یاد نمی‌آورم در سال‌های گذشته از نظر سلامتی حجاج تاکنون وضعیتی مشابه امسال وجود داشته باشد.

وی گفت: شرایط حجاج ایرانی از نظر سلامتی استثنایی است و با توجه به شرایطی که از قبل پیش‌بینی می‌شد این موضوع چیزی شبیه یک معجزه است.

هفته گذشته این خبر در حالی منتشر شد که چند روز بعد از آن معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت از تشدید اقدامات کنترلی آنفلوانزای نوع آ در فرودگاه‌های کشور خبر داد.

دکتر محمود نبوی اظهار داشت: پایگاه‌های بهداشت مراقبت مرزی در فرودگاه‌های کشور به‌صورت شبانه‌روزی مشغول فعالیت هستند.

وی با تاکید بر به کارگیری حداکثر ظرفیت و توان نیروهای بهداشتی و درمانی در سطح کشور برای کنترل بیماری آنفلوانزای نوع آگفت: در حال حاضر پایگاه‌های بهداشت مراقبت مرزی در فرودگاه‌های کشور به‌صورت شبانه‌روزی مشغول فعالیت هستند.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت به بازگشت حجاج از مراسم معنوی حج تمتع به کشور اشاره کرد و افزود: حدود 65 هزار حاجی از طریق 17 فرودگاه وارد کشور می‌شوند که دستورالعمل لازم در ارتباط با کنترل و شناسایی حاجیان بیمار و مشکوک به آنفلوانزا به تمامی این فرودگاه‌ها ارسال شده است.

حالا شاید این سؤال پیش بیاید که اگر قرار است هیچ بیماری در بین حاجیان امسال بنا به گفته رئیس مرکز پزشکی حج نداشته باشیم پس لزوم این همه اقدامات کنترلی در مرزها و فرودگاه‌های کشور چیست؟

البته در این میان متخصصان عفونی این ادعا را کاملا بی‌پایه و اساس می‌دانند و معتقدند در مورد شیوع آنفلوانزای نوع آ در بین حاجیان امسال به‌هیچ‌وجه نمی‌توان حکم کلی داد؛

به‌طوری‌که دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری آنفلوانزا و متخصص بیماری‌های عفونی در این‌باره به خبرنگار همشهری می‌گوید: امسال گرچه در انتخاب حجاج غربالگری صورت گرفت به‌طوری که افراد در معرض خطر شامل افراد بالای 65 سال، زنان باردار و کودکان و بیماران قلبی – عروقی  به حج فرستاده نشدند، ولی ادعای اینکه بگوییم هیچ کدام از حاجیان مبتلا به آنفلوانزای نوع آ نیستند کاملا کذب است.

چون اگرچه متوسط بروز بیماری در حاجیان امسال نسبت به سال‌های گذشته کمتر است ولی این‌طور هم نیست که بگوییم میزان بروز این بیماری در این دسته کاملا صفر است.

وی به آمارهای غلط گزارش شده در این میان نیز اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: علاوه بر این، ادعای غلط دیگری نیز شنیده شده و آن این است که در تاریخ 9 آذر ماه کشور عربستان اعلام کرد که 73 مورد حاجی مبتلا به آنفلوانزای نوع آ شده‌‌اند و 5 مورد از آنها فوت کرده‌اند. از این 5 مورد هم 4 نفر سابقه بیماری زمینه‌ای داشته‌اند.

و این آمار از نظر ما با سیل میلیونی حجاج امسال به هیچ وجه نمی‌تواند حقیقت داشته باشد. چون در حج ارتباط حاجیان بسیار تنگاتنگ است و علاوه بر آن آمار مبتلایان فقط از طریق موارد آزمایش شده اعلام می‌شود و این در حالی است که خیلی از موارد مشکوک مورد نمونه‌گیری قرار نمی‌گیرد و در نتیجه شناسایی هم نمی‌شود.

آماده‌باش 2 بیمارستان در تهران

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بهداشت فرودگاه مهرآباد تحت پوشش این دانشگاه است و در حال حاضر 2 بیمارستان شهدای یافت‌آباد و حضرت رسول(ص) برای پذیرش حاجیان بد‌حال مبتلا به آنفلوانزای نوع آ آماده باش هستند.

به گزارش فارس، فخرالسادات امامی اظهار داشت: در حیطه دانشگاه علوم پزشکی تهران 187 مورد ابتلا به آنفلوانزای نوع آ را شاهد بودیم و این تعداد از2 هزار و 900 مورد پیگیری مشخص شدند.

وی با بیان اینکه 10 مورد فوتی در حیطه این دانشگاه رخ داده است، خاطرنشان کرد: در زمینه پیشگیری از ابتلا به این عارضه و آموزش پزشکان و پرستاران، دانشگاه علوم پزشکی ایران پیشقدم بوده است و در ارتباط با آموزش الکترونیکی درباره آنفلوانزای نوع آ ،2 هزار و 700 نفر ثبت نام کرده‌اند که 2 هزار و 400 نفر در جلسات آن شرکت کرده و هزار و 900 نفر قبول شدند.

امامی ادامه داد: بیش از 500 هزار نفر را تاکنون تحت پوشش آموزش آنفلوانزای نوع آ قرار داده‌ایم که این افراد از مسئولان بهداشتی و درمانی تا آحاد مختلف مردم بودند.

امامی با بیان اینکه فرودگاه مهرآباد تحت پوشش این دانشگاه است، گفت: برای 40هزار رفت و 30 هزار برگشت خطوط هواپیمایی این فرودگاه پمفلت‌های‌ آموزشی تکثیر و توزیع شد. وی گفت: در این مدت به 14 هزار نفر که عموماً افراد در معرض خطر بودند واکسن آنفلوانزای فصلی تزریق شد و بیش از 11 هزار داروی درمان آنفلوانزای نوع آتجویز شد.

وی درخصوص بازگشت حجاج از سفر حج گفت: حاجیان تا یک هفته دید و بازدیدها و ولیمه‌ خود را به تاخیر بیندازند. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 2 بیمارستان شهدای یافت آباد و حضرت رسول(ص) در آمادگی کامل برای پذیرش افراد بد‌حال مبتلا به آنفلوانزای نوع آ در بازگشت حجاج هستند که این دو بیمارستان ویژه حجاج است ولی همه بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه طبق دستورالعمل کشوری موظف هستند که 10 درصد تخت‌های خود را به‌صورت شناور در اختیار مبتلایان به آنفلوانزای نوع آ قرار دهند.

غربالگری تمام حجاج ضرورت ندارد

عضو کمیته کشوری آنفلوانزا که از طرف وزارت بهداشت به عربستان اعزام شده گفت: حجاج ایرانی در سلامت هستند. شیوع آنفلوانزا در بین آنان صحت ندارد و لازم نیست وزارت بهداشت طرح غربالگری آنفلوانزا را برای تمام حجاج اجرا کند.

حسین حاتمی، عضو کمیته کشوری آنفلوانزا و رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با توجه به اینکه بسیاری از موارد اولیه آنفلوانزای جدید در فصل تابستان و اوایل پاییز سال‌جاری از طریق کسانی که از سفر حج عمره به کشورهای اسلامی و ازجمله به جمهوری اسلامی بازگشته بودند ایجاد شده بود و بیم آن می‌رفت که در حج تمتع نیز چنین اتفاقی تکرار شود یا بیماری باعث تهدید سلامت زائران ایرانی شود،

معاونت سلامت وزارت بهداشت تصمیم گرفت علاوه بر تمهیداتی که سازمان حج و زیارت کشور در نظر گرفته بود یک گروه علمی - اجرایی از استان‌های پرمخاطره کشور شامل 2 نفر از اعضای کمیته کشوری آنفلوانزا و 3 نفر از اعضای هیأت ممتحنه تخصصی و فوق‌تخصصی بیماری‌های عفونی، 2 نفر از معاونان بهداشتی دانشگاه‌ها و کارشناسان خبره بهداشت محیط را با برنامه‌ریزی‌های بهداشتی - درمانی لازم به عربستان اعزام کند.

عضو کمیته کشوری آنفلوانزا افزود: ما به‌عنوان اعضای گروه اعزامی وزارت بهداشت در همان روزهای اول ورود به مدینه متوجه شدیم موج همه‌گیری آنفلوانزا که ماه‌ها قبل در کشور عربستان آغاز شده و باعث انتشار بیماری به سایر کشورهای اسلامی شده بود در عربستان فروکش کرده و این کشور را پشت سر گذاشته است و لذا این موضوع را با مسئولان پزشکی حج و زیارت جمهوری اسلامی در عربستان و برخی از مسئولان وزارت بهداشت در جمهوری اسلامی در میان گذاشتیم و این نوید را دادیم که انتظار نمی‌رود حجاج ایرانی با مخاطره‌ای مواجه شوند.

کد خبر 96783

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز