پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بحران ناترازی آب در پایتخت خاطرنشان کرد: امروز تهران با کاهش شدید منابع آبی مواجه است و ذخایر ما در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار دارد. بدون هماهنگی با مردم، امکان عبور از این بحران وجود ندارد. ارزیابی‌های دقیق نشان می‌دهند که ذخایر آبی در حال پایان یافتن است.

پزشکیان

به گزارش همشهری آنلاین، مسعود پزشکیان صبح امروز - دوشنبه - با حضور در نشست سراسری استانداران در محل وزارت کشور، ضمن پاسداشت یاد و خاطره شهدای جنگ ۱۲ روزه و قدردانی از مردم به خاطر صبوری و استقامت در برابر تجاوزات دشمن گفت: پیش از هر چیز باید از مردمی تشکر کنیم که طی ۱۲ روز سخت و دشوار، ایستادگی کردند و با همراهی کم‌نظیر خود، نقشه‌های شوم دشمن را نقش بر آب ساختند. این همراهی بار مسئولیت ما را مضاعف کرد و امروز بیش از هر زمان دیگری وظیفه داریم خدمتگزاران شایسته‌ای برای این ملت بزرگ باشیم.

رئیس جمهور همچنین با قدردانی از مدیریت و رهبری استثنایی رهبر معظم انقلاب اسلامی در جریان جنگ ۱۲ روزه تأکید کرد: دشمنان هرگز تصور نمی‌کردند که پس از ترورهای ناجوانمردانه، نظام تصمیم‌گیری کشور در عالی‌ترین سطح، بتواند ظرف چند ساعت فرماندهان جدید را جایگزین کرده و آنان نیز با همان سرعت عملیات پاسخ به دشمن را پیش ببرند. این واقعیت، یعنی امید و قدرت در کشور زنده است و ساختار فرماندهی و تدبیر در جمهوری اسلامی ایران، برخلاف تصور دشمن، دچار خلأ و تزلزل نمی‌شود.

پزشکیان در ادامه سخنانش با اشاره به جلسه امروز که با موضوع محله‌محوری برگزار شده است، تصریح کرد: این جلسه باید به صورت کارگاهی برگزار می‌شد تا بتوانیم از فکر، تجربه و اندیشه یکدیگر و کارشناسان بهره‌مند شویم و مسائل را به شکل عملیاتی بررسی کنیم.

رئیس جمهور با تأکید اینکه هر استاندار به عنوان رئیس جمهور استان خود، باید با آگاهی، تسلط و سرعت، امور را تحلیل و هدایت کند، گفت: اگر می‌خواستیم از طریق ساختارهای سلسله‌مراتبی به این سطح از تصمیم‌گیری و اجرا برسیم، به نتیجه مطلوب دست نمی‌یافتیم.

پزشکیان در ادامه با اشاره به اینکه همه نظریه‌های مدیریتی در سخن، عدالت را می‌پذیرند، اما در عمل بسیاری از آن‌ها از اجرای واقعی عدالت فاصله می‌گیرند، اظهار کرد: باید بدون توجه به نژاد، دین، دوست یا دشمن بودن افراد، با همه مردم بر مبنای عدالت رفتار کنیم. عدالت در پذیرش پست‌ها، در احترام به جایگاه‌ها و در تعامل با انسان‌ها، لازمه وحدت و انسجام جامعه است.

رئیس جمهور همچنین در تشریح شاخص‌های توسعه، توانمندی‌های اداری را از ارکان مهم در پیشرفت جوامع دانست و گفت: انتخاب استانداران، یکی از نمونه‌های مشخص ارزیابی این توانمندی‌هاست. و در دولت کنونی، استانداران با لحاظ تجربه، دانش و علم برگزیده شده‌اند. ساختار اداری کشور زمانی قدرتمند خواهد شد که ارتقا در آن به‌صورت پلکانی و بر پایه شایستگی صورت گیرد، نه ناگهانی و براساس سلیقه. بر همین اساس استاندارانی در میدان عمل درخشیدند که شاید کمتر کسی تصور می‌کرد در جنگ ۱۲ روزه چنین عملکرد موفقی از خود نشان دهند.

پزشکیان با بیان اینکه تنها از طریق هم‌فکری و بهره‌برداری از توانمندی‌های اجتماعی است که می‌توان به طراحی نقشه راه، تصمیم‌سازی و اقدامات مؤثر در کشور دست یافت، افزود: تجربه جنگ ۱۲ روزه به‌عنوان نمونه‌ای بارز از تجلی توانمندی‌های اجتماعی در کشور بود که افراد در عرصه‌های مختلف با وجود آنکه حتی در نوبت کشیک نبودند، داوطلبانه به محل خدمت خود آمدند و به عنوان مثال کادر درمان، بدون توجه به منافع مادی، از خواب و آسایش خود گذشتند و صحنه‌هایی کم‌نظیر از ایثار و همدلی را به نمایش گذاشتند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه چنین رفتارهایی نشان از قدرت توانمندی‌های اجتماعی دارد که باید آن را تقویت و سازمان‌دهی کنیم، اظهار داشت: خوشبختانه در این حوزه زیرساخت‌های خوبی داریم؛ از جمله مساجد، نهادهای عمومی، بسیج، حیات مذهبی و ساختارهای مردمی که می‌توانند پایه‌گذار الگوی جدیدی در حکمرانی باشند.

پزشکیان با تاکید بر اهمیت تغییر در شیوه برگزاری جلسات و تصمیم‌سازی‌ها تصریح کرد: اگر بتوانیم جلسات را به صورت کارگاهی برگزار کنیم، خواهیم توانست به زبان و نگاهی مشترک دست یابیم و از ظرفیت‌های واقعی جامعه استفاده کنیم. باید شناسایی دقیقی از نهادهای مردمی نظیر سازمان‌های مردم‌نهاد، مساجد و دوره‌های فرهنگی انجام شود تا مشخص شود هرکدام چه نقشی می‌توانند ایفا کنند.

رئیس جمهور تبلور مشارکت مردم را یکی از مهم‌ترین مصادیق موفقیت در دوره اخیر دانست و خاطرنشان کرد: در همین مدت کوتاه، توانستیم با انگیزه و مشارکت مردم محله‌ها، اقدامات مهمی در زمینه توسعه مدارس انجام دهیم. در برخی نقاط کشور، طی ۴۷ سال گذشته همچنان مدارس سنگی، کانکسی داشتیم یا اساسا مدرسه‌ای وجود نداشتف اما اکنون با اتکا به نیروی مردم، نهضتی نو در توسعه مدارس آغاز شده است که می‌تواند الگویی کارآمد برای حل سایر مشکلات نیز باشد.

پزشکیان تأکید کرد: همه ما در دولت موظف هستیم که همه مردم را ببینیم، به‌ویژه آنان که در شرایط محرومیت قرار دارند و توان مالی ندارند. این مسئولیت از دوش ما برداشته نمی‌شود و نباید نسبت به رنج و محرومیت بخشی از جامعه بی‌تفاوت باشیم. هیچ‌کسی در این کشور نباید تنها به این دلیل که نان شب ندارد، با شکم گرسنه سر بر بالین بگذارد. همه استانداران، بخشداران و فرمانداران وظیفه دارند مردم را ببینند، صدای آنان را بشنوند و برای رفع مشکلات‌شان اقدام کنند.

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت جلب مشارکت فراگیر در اداره کشور اظهار داشت: باید از همه احزاب، گروه‌ها، جناح‌ها و آحاد ملت خواست که بخشی از مسئولیت‌ها را برعهده بگیرند و در مسیر حل مشکلات کشور مشارکت کنند. باور دولت این است که مسئول مردم است؛ به‌ویژه نسبت به کسانی که محروم‌ترند و نیاز بیشتری به حمایت دارند.

پزشکیان با قدردانی مجدد از مقام معظم رهبری به‌خاطر تأکید بر وحدت و انسجام ملی در دیدار اخیر با مسئولان قوه قضائیه اظهار کرد: رهبری پیامی روشن به جامعه دادند که دفاع از کشور محدود به یک گروه، دین یا لباس خاص نیست؛ بلکه هرکسی با هر اعتقاد و ظاهر، اگر دل در گرو ایران دارد، باید پای کار بیاید. خوشبختانه در این روزها دیدیم که ایرانیانی با ظواهر و سلیقه‌های متفاوت، شجاعانه به میدان آمدند و از کشور دفاع کردند.

رئیس جمهور با اشاره به تعامل مثبت میان قوا، تاکید کرد: خوشبختانه امروز فضای همکاری بسیار خوبی میان دولت، قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی برقرار است. در همین جا لازم می‌دانم از رئیس قوه قضائیه و مجموعه قضات محترم که در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری همکاری و انسجام مثبتی با دولت داشته‌اند، قدردانی کنم. همچنان از آقای قالیباف و نمایندگان مجلس به خاطر همراهی‌های صمیمانه‌شان سپاسگزارم.

رئیس جمهور با طرح این پرسش جدی که آیا بی‌انصافی نیست که کسانی که علیرغم برخی برخوردهای نامناسب، باز هم پای کشور، پای ایران و پای رهبری ایستادند و جان دادند، امروز نادیده گرفته شوند؟ تصریح کرد: باید باور کنیم که مردم می‌توانند در حل مشکلات همراه ما باشند. کافی است آنان را به‌عنوان شریک و همدل در تصمیم‌سازی‌ها وارد کنیم تا بخش بزرگی از چالش‌ها با تکیه بر همین سرمایه اجتماعی رفع شود.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بحران ناترازی آب در پایتخت خاطرنشان کرد: امروز تهران با کاهش شدید منابع آبی مواجه است و ذخایر ما در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار دارد. بدون هماهنگی با مردم، امکان عبور از این بحران وجود ندارد. ارزیابی‌های دقیق نشان می‌دهند که ذخایر آبی در حال پایان یافتن است و نحوه مدیریت منابع تاکنون نادرست بوده است.

رئیس جمهور با تاکید بر این‌که نمی‌توان مسئولیت وضعیت کنونی را به گردن طبیعت یا دیگران انداخت، تاکید کرد: تصمیمات اشتباه گذشته ما را به این نقطه رسانده، لذا امروز باید مسئولانه و دقیق مسیر اصلاح را در پیش بگیریم؛ نیازمند مدیریتی دقیق، علمی و آینده‌نگرانه هستیم. هم دولت و هم مردم باید نهایت مراعات را داشته باشند و در کنار هم، با مشارکتی فعال، در این روند ملی برای نجات کشور از بحران آب ایفای نقش کنند.

پزشکیان همچنین با تاکید بر ضرورت برگزاری جلسات به صورت کارگاهی اظهار داشت: باید نقشه‌ای پیش رو بگذاریم، مسائل را به‌صورت دقیق شناسایی و بازیگران اصلی آن را مانند احزاب، نهادهای مردمی و انجمن‌های تخصصی بشناسیم و در فرآیند تصمیم‌سازی مشارکت دهیم. باید هر بخش متولی امور مربوط به خود شود و دلیلی ندارد مثلا یک کارمند دولتی برای هنرمند تصمیم بگیرد؟

رئیس جمهور افزود: امروز در کشور ۸۰ هزار مسجد داریم و به ازای هر هزار نفر، یک نهاد فرهنگی-مذهبی وجود دارد. در حوزه بهداشت و درمان نیز تجربه‌ای مانند پزشک خانواده در وزارت بهداشت شکل گرفته که می‌تواند الگوی مناسبی برای روابط بین‌بخشی باشد. نهادهایی مانند شهرداری، گمرک و ادارات آب و برق نیز باید تسهیل‌کننده این روابط باشند و از ایجاد گره‌های اداری جلوگیری کنند.

پزشکیان با انتقاد از طولانی شدن فرایندهای اجرایی گفت: برخی مجوزها که می‌تواند در ۳۰ دقیقه صادر شود، شش ماه زمان می‌برد. این تعلل‌ها ناشی از نبود هماهنگی میان ساختارهاست. ساختار کارآمد زمانی شکل می‌گیرد که هماهنگی بین‌بخشی در آن نهادینه شود.

رئیس جمهور همچنین با تأکید بر نقش‌آفرینی زنان در توسعه کشور اظهار داشت: زنان و خواهران را در همه سطوح مدیریتی و اجتماعی باید جدی گرفت و به آن‌ها میدان داد تا توانمندی‌های خود را به‌کار گیرند.

پیش از سخنان رئیس جمهور، مومنی وزیر کشور با تشریح محور اصلی نشست امروز اظهار داشت: این جلسه با حضور معاونین، مسئولین ستادی و استانداران سراسر کشور و با اولویت محله‌محوری برگزار شده و نخستین نشست حضوری پس از جنگ تحمیلی اخیر به‌شمار می‌رود. موضوع محله‌محوری به‌عنوان راهبرد اصلی دولت در مدیریت پس از بحران، در صدر دستور کار قرار دارد. هدف از این جلسه، بررسی ظرفیت‌های مردمی در قالب محلات، مساجد، نهادهای محلی و تقویت مشارکت اجتماعی برای مواجهه با چالش‌های ملی است. تجربیات به‌دست‌آمده در جریان جنگ ۱۲‌ روزه نشان داد که بازگشت به ظرفیت‌های بومی و اجتماعی، کارآمدترین الگو برای عبور از بحران است.

وزیر کشور در ادامه با اشاره به دو محور دیگر جلسه اظهار داشت: نخست، بررسی اقدامات میدانی استانداران در طول جنگ تحمیلی اخیر که تجارب مهمی برای دوران بازسازی و پساجنگ در اختیار کشور قرار داده است؛ و دوم، موضوع ساماندهی اتباع بیگانه، به‌ویژه در شرایط خاص ناشی از جنگ و فشارهای اقتصادی و امنیتی. جمهوری اسلامی ایران مهاجرت‌ستیز نیست، اما هر کشور ضوابط و چارچوب‌های خود را دارد و ورود بی‌ضابطه مهاجران، مشکلاتی ایجاد می‌کند.

در بخش پایانی جلسه نیز استانداران در سخنانی ضمن تشریح عملکرد خود در دوره جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی، تفویض اختیار انجام شده از سوی دولت به استانداران را در بهبود و ارتقای کیفی نظام تصمیم‌گیری و مدیریت در استان‌های محل ماموریت خود، به ویژه در دوران جنگ ۱۲ روزه بسیار موثر ارزیابی کردند.

استانداران همچنین بر اهمیت وحدت رویه در همکاری‌های بین‌بخشی و تعامل با دیگر قوا برای افزایش کارآمدی موضوع تفویض اختیارات به استانداری‌ها تاکید کردند.

رئیس جمهور نیز پس از سخنان استانداران بر ضرورت هماهنگی با قوای مقننه و قضائیه و تشکیل تیم کارشناسی برای تقویت و ایجاد وحدت رویه در اجرای اختیارات تفویض شده به استانداری‌ها تاکید کرد و گفت: تفویض اختیار اقدام صحیح و موثری بوده و ما هدف نهایی در این زمینه را رها نخواهیم کرد. البته به طور طبیعی این مسئله ممکن است در مسیر اجرا با اشکالاتی مواجه شود که باید با همکاری، همدلی و هماهنگی برطرف شوند.

پزشکیان همچنین با تاکید بر اهمیت توازن و هماهنگی در موضوع توسعه و با اشاره به شعار دولت برای وفاق و انسجام اظهار داشت: شعار ما از ابتدا برای ایران بود و از اول هم تاکید داشتیم که برای توسعه ایران، باید همه مردم صرف‌نظر از قومیت، باور، جنسیت و نژاد کنار هم باشند. همچنین این انسجام باید به کشورهای همسایه و منطقه نیز تسری یابد، چرا که توسعه پایدار در گرو توسعه همگون و متوازن در همه منطقه است.

کد خبر 964979
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 59
  • IR ۲۲:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۳۰
    13 3
    وقتی افغان ها را گله ای وارد تهران کردید . آب هم تمام میشود. .
  • FI ۲۳:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۳۰
    18 0
    این وضع را بچه دو ساله هم می داند. وظیفه تو پیدا کردن چاره است. مثلا سی درصد اب بواسطه پوسیدگی هدر می رود. ایا فراخوان پیدا کردن این نشتی ها را داده اب؟ و.... ده ها راه کار دیگر
    • IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۳۱
      4 4
      افغانها درزمان جناب دیگری واردشدند.الان هرروز دارن ازمرز دوغارون به کشورشون برمیگردن.بعدهم،خود ما هنوز مصرف بهینه آب روبلد نیستیم.هنوز ماشین باآب لوله کشی میشورند.هنوز فرش وقالی داخل خونه شسته میشه.هنوز ......فرهنگ سازی نشده وماهم سهم داریم در فرهنگ سازی ومصرف درست انرژی.....
  • IR ۰۰:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۳۱
    9 0
    آقا مثل دولت احمدی نژاد اگر هزینه ابر بارور میکردم الان ما این بحران آب نداشتیم الآنم دیر نشده انجام بدین
  • IR ۱۰:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۳۱
    11 2
    تو فارس و خوزستان ..کشاورزان زیاده خواه ..کشاورزان ضعیف زمین زدند و بیکارشان کردند یک کشاورز زیاده خواه چندهکتار گندم میکاره و زمین اتش میزنه و برنج میکاره به یمن ابهای زیر زمینی و خانه دوم یا سوم یا چهارم در شهر میخره ..ویا تریلی دوم و سوم .... و کشاورز دیگر یک هکتار زمین گندمش خشک میشود و بیکار چون ابهای زیر زمینی در زمین کشاورز اول جمع شدند به دلیل استفاده بیش از حد .روز به روز هم این سفره زیر زمینی پایین تر میرود
  • IR ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۳۱
    8 3
    همین که آقای پزشکیان اومد همه ذخایر مملکت تموم شد برق روزی دوبار قطع میشه آب تموم شد فرماندهامونو کشتن جنگ شد ......
  • IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۳۱
    7 0
    ی زمانی زمینهای حداقل روستاها خاکی بود و آب باران در زمینها فرومی‌رفت و قناتها پر بود . ولی الان حتی روستاها هم آسفالت هستند .
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۳۱
    9 2
    نگران نباش آقای پزشکیان چهارشنبه را تعطیل کردی مردم تهران میرن شمال تفریح به قول سخنگوی شما مردم شنبه برگردن سدها پر می‌شود نگران نباش