روزنامه عبری‌زبان هاآرتص برای نخستین‌بار نقشه‌هایی از مناطق مختلف اسرائیل منتشر کرده که نشان‌دهنده حجم ویرانی‌های گسترده موشک‌های ایرانی در این مناطق است.

ویرانی در اسرائیل

به گزارش همشهری‌آنلاین، روزنامه عبری ‌زبان «هاآرتص» در گزارشی نقشه‌های متعددی از مناطق مختلف اسرائیل منتشر می‌کند که نشان می‌دهد، موشک‌های بالستیک ایرانی و موج‌های انفجار ناشی از آن چه ضرباتی سنگین و خساراتی عظیم به مناطق مختلف این رژیم وارد کرده است.این گزارش فاش می‌کند، اصابت‌های مستقیم موشک‌های سنگین ایرانی چگونه صدها مترمربع را تخریب کرده و به هزاران ساختمان آسیب‌زده است.اینکه این روزنامه صهیونیستی با وجود سانسور گسترده این رژیم به تخریب بخش‌های مختلف در بخش مسکونی اشاره می‌کند در نوع خود نشان می‌دهد که ابعاد مسئله بیش از این موارد است.بارها رسانه‌های مختلف به ویژه بی بی سی فارسی که «ژیار گل»‌ خبرنگار اعزامی این رسانه در سرزمین‌های اشغالی حضور داشت از این سانسور شدید سخن گفتند اما در آن زمان اجازه درز چنین اطلاعاتی داده نمی‌شد و اینک به صورت مدیریت شده روزنامه هاآرتص در حال انتشار این اخبار تنها در حوزه مسکونی است.چندی پیش نیز وزیر کشور آلمان به بازدید از این اماکن مخروبه رفت و آن را حمله تروریستی خواند. موضوعی که نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی سعی دارد با آن مظلوم نمایی کند.


هاآرتص می‌نویسد: «این صحنه حاکم بر اسرائیل طی ۱۲ روز جنگ با ایران بود: اصابت موشک‌ها به مناطق مختلف، هرج‌ومرج، آژیرهای خطر، گرد و خاک، جاری‌شدن سیلاب، لوله‌های آتش‌نشانی همه جا و مردمی که از ترس به هرطرف فرار می‌کنند.»این روزنامه ادامه می‌دهد: «حداقل ۱۲ ساعت بعد از هر اصابتی عملیات امداد و نجات آغاز می‌شود. پس از برقراری اندکی آرامش و آشکار شدن آوارها و ویرانی‌ها به‌سرعت افرادی با کاورهای فسفری منطقه را احاطه می‌کنند و اجازه نزدیک‌شدن هیچ کسی را به منطقه نمی‌دهند.»در «رامات‌گان»، نزدیک تل‌آویو خسارت‌ها بالاست. هیچ ‌کسی باور نمی‌کند، موشک‌های ایرانی این بلا را سر این منطقه، قلب اقتصاد اسرائیل آورده‌ باشد، هزاران ساختمان آسیب‌ دیده، بسیاری از خسارت‌ها جدی است، وجه ‌مشترک همه اسرائیلی‌ها این است که مجبور به ترک خانه‌هایشان شدند و برای سال‌ها شوک موشک‌های ایرانی و خسارات به‌بار آمده را با خود خواهند داشت.

فقط در ۵ منطقه تل‌آویو ۴۸۰ ساختمان آسیب‌ دیده و در معرض آسیب‌های جدی بوده
در ۳ منطقه رامات‌گان ۲۳۷ ساختمان آسیب‌دیده و ۱۰ ساختمان به ‌طورکامل تخریب شده‌اند
در بات‌یام ۷۸ ساختمان تنها با یک موشک تخریب‌شده‌اند و تخریب در ۲۲ ساختمان بسیار شدید بوده


اداره مالیات اسرائیل ۳۳ هزار درخواست غرامت برای ساختمان‌های آسیب‌دیده دریافت کرده و تاکنون ۴.۴۵۰ پرونده پرداخت خسارت به اموال و تجهیزات و ۴.۱۱۹ پرونده پرداخت خسارت به وسایل نقلیه در این اداره تشکیل شده است.اغلب شهرداری‌های اعلام‌کرده‌اند، خسارات ‌وارده به محدود آنها شدید بوده و نیاز به تخریب کامل ساختمان‌ها و ساخت مجدد آنهاست و البته نارضایتی عمومی از بی‌توجهی و عدم‌رسیدگی؛ یکی از ساکنان بات‌یام می‌گوید: «یک ‌هفته است، در ادارات حکومتی و جبهه ‌داخلی و شهرداری و اداره مالیات و پلیس سرگردان هستیم تا فقط بفهمیم، حالا که خانه‌مان خراب ‌شده باید چکار کنیم.»او ادامه می‌دهد: «بعداز یک‌هفته دوندگی جبهه داخلی به ما ۱۵ دقیقه وقت داد، دو چمدان لباس از داخل خانه‌هایمان برداریم و محل را ترک کنیم، چون قرار است، به‌طور کامل تخریب شود، اما کجا برویم، چطور زندگی کنیم، معلوم نیست.»یک افسر پلیس بلندپایه اسرائیلی می‌گوید: «مناطق بسیاری آسیب ‌دیده‌اند، اما تل‌آویو و رامات‌گان بیشتر از جاهای دیگر.»یک افسر ارشد در جبهه ‌داخلی نیز می‌گوید: «همان کاری که با لبنان کردیم، اکنون سر ما آمده است.»

تخریب ۷۸ ساختمان تنها با یک موشک | نخستین نقشه‌ های ویرانی اسرائیل پس از حملات ایران منتشر شد + تصاویر

تخریب ۷۸ ساختمان تنها با یک موشک | نخستین نقشه‌ های ویرانی اسرائیل پس از حملات ایران منتشر شد + تصاویر


وضعیتی کاملا متفاوت در مناطق عربی فلسطینی

«فادی یاسین» ۴۰ ساله یکی از فلسطینی‌های ساکن شهرک «طمره» است که منطقه‌ای فلسطینی عربی در داخل اسرائیل محسوب می‌شود و یکی از موشک‌های ایرانی به آنجا اصابت کرده است.فادی می‌گوید: «خانه ما و همسایه‌امان جزو ساختمان‌های آسیب ‌دیده بود، در اینجا عجله‌ای برای ارزیابی خسارات و آواربرداری نیست، پس از چندین بار مراجعه به شهرداری آب پاکی را روی دست‌مان ریختند و گفتند، ساختمان‌هایی که کامل آسیب ‌دیده و تخریب ‌شده یک سال دستکم طول می‌کشد تا بازسازی شوند، ساختمان‌های نیازمند بازسازی هم چندین ماه.»

تخریب ۷۸ ساختمان تنها با یک موشک | نخستین نقشه‌ های ویرانی اسرائیل پس از حملات ایران منتشر شد + تصاویر



رامات‌گان بزرگ‌ترین قربانی جنگ

«ران ماس» یکی از ساکنین رامات‌گان می‌گوید: «سومین روز جنگ بود که به محله ما موشک اصابت کرد، موشک ۳۰۰ متر آن‌طرف‌تر اصابت کرد، ما در پناهگاه بودیم، زمین می‌لرزید، آنقدر وحشتناک بود که فکر کردیم، موشک به ما اصابت کرده، خرابی‌ها و ویرانی‌های به‌بار آمده، استثنایی است.»او می‌افزاید: «ساختمانی که در آن زندگی می‌کردیم، خسارت‌ دیده، از روز سوم جنگ در یک مسافرخانه زندگی می‌کنیم، هر روز به خانه‌ام سر می‌زنم تا ببینم، کار بازسازی آن شروع شده یا نه، اما تا به امروز که یک هفته از توقف جنگ گذشته هیچ خبری از بازسازی نیست.»یک افسر ارشد جبهه داخلی می‌گوید: «تنها در محله‌ای ریشونیم در رامات‌گان که ماس در آن زندگی می‌کرد، ۱۰۷ ساختمان خسارت‌ دیده، در سه حمله مستقیم به رامات‌گان ۲۵۷ ساختمان خسارت دید که هزاران آپارتمان را شامل می‌شود.»به گفته این افسر اسرائیلی فقط ۳ هزار نفر از این محله آواره ‌شده‌اند و اکنون در مسافرخانه‌ها زندگی می‌کنند. او می‌افزاید: «خسارات جنگ بسیار است، این جنگ به ما یاد داد، قبل از هر جنگی ابتدا پناهگاه‌های خود را آماده کنیم.»

تخریب ۷۸ ساختمان تنها با یک موشک | نخستین نقشه‌ های ویرانی اسرائیل پس از حملات ایران منتشر شد + تصاویر



این نقشه‌ها برای اولین بار توسط روزنامه هاآرتص منتشر می‌شود تا بخشی از خسارات وارده به رژیم صهیونیستی تنها در بخش غیرنظامی را آشکار کند و خسارات واقعی وارد شده به بخش‌های نظامی، اقتصادی و راهبردی همچنان محرمانه مانده و رژیم از انتشار حجم واقعی آنها به شدت جلوگیری می‌کند.

کد خبر 960236
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 18
  • محمد IR ۰۶:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
    1 0
    خداوند تلافی لبنان وغزه را اینچنین ازسر رژیم بی پدر مادر اسرائیل در آورد خداوند خیلی کارش درست است
  • مهدی IR ۰۷:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
    1 0
    کشتار زنان و کودکان بیگناه تاوان سنگینی داره که به لطف خدا به نابودی دشمن متجاوز ختم خواهد شد
  • یوسف IR ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
    0 0
    این سزای اعمال آنهاست، دیگر یاد بگیرند با دم شیر بازی نکنند.
  • هم وطن ایرانی IR ۰۹:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
    0 0
    نوش جون تمام اسرائیلی های حرومزاده این خرابی ها که تقدیم اسرائیلی های مادربه خطا شد که چیزی نیست، دست گرمی بود! هنوز چیزی رو نکردیم که!
  • IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
    0 0
    اولین کشوری که اسرائیل رو به رسمیت شناخت روسیه بود... با ایران بد رفتار کرده و بد رفتار خواهد می کند... روسیه خائن است...
  • IR ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
    0 0
    خدا یهودیها رو لعنت کنه باعث شدن همه چی از روال عادی خارج بشه
  • لُنگی یوز IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
    0 0
    الحمدلله رب العالمین ... بیشتر از اینها سرتون میاد وحشی های بیشرف
  • م IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
    0 0
    خدا را شکر انشالله بیشتر بشه