از دیروز نه خودرویی وارد این گاراژ می‌شود و نه خودرویی از آن بیرون می‌رود. کار تعمیرکاران هم تعطیل است و هیچ‌کدام تا ده روز آینده (شب سوم امام) دست به آچار نمی‌شوند.

هیئت شوفرها

همشهری آنلاین- رابعه تیموری: همه باید گوشه‌ای از کار هیئت را بگیرند و به‌جای تعمیر خودروهای مدل بالا و مدل پایین مشتریان، بساط پذیرایی از میهمانان هیئت را روبراه کنند، میان سوگواران سینی چای بچرخانند و به فکر تدارک سفره نذری باشند. اینجا تکیه‌ای است که ٨٠ سال پیش مرحوم حاج حسین عظیمی و همکارانش برپا کردند و چون شغل‌شان شوفری بود نام آن را «تکیه شوفرها» گذاشتند. فرزندان و نوه‌های حاج حسین هم شوفر هستند وچراغ هیئت شوفرها را روشن نگه داشته‌اند:

تعزیه‌خوانی در گاراژ اسلامی | دهه اول محرم در تکیه شوفرها همه مشغول تعمیر روح هستند


گاراژی که دیگر گاراژ نیست

با نزدیک شدن به ساعت ٨ شب گاراژها و نمایشگاه‌های اتومبیلی که در همسایگی گاراژ اسلامی ردیف شده‌اند یکی‌یکی تعطیل می‌شوند و با خاموش شدن روشنایی آنها نور ملایم سبز رنگی که فضای داخل گاراژ اسلامی را روشن کرده، در پیاده‌رو خیابان قزوین پهن می‌شود. تعمیرکاران بند و بساط کارشان را جمع کرده‌اند و پرچم‌های سبز و سیاه که تصاویری از واقعه کربلا بر روی آنها نقش بسته مانند دیواری پارچه‌ای میان اتاقک‌های داخل گاراژ و محوطه باز آن فاصله انداخته است. بانوان و آقایان در دو طرف سکوی مستطیل شکل وسط محوطه نشسته‌اند و چشم به راه شبیه‌خوانان هستند که در اتاق کوچک پشت سکو مشغول تعویض لباسند. قرار است امروز حکایت شک و تردید حر برای به میدان آمدن را روایت کنند و مظفر قربان نژاد که در نمایش و واگویه کردن این دودلی‌ها مویی سفید کرده با بلندشدن صدای پیش‌خوانان و پیچیدن نوای طبل و سنج در زیر سقف گاراژ به تاخت و پردبدبه و کبکبه به صحنه می‌آید.

تعزیه‌خوانی در گاراژ اسلامی | دهه اول محرم در تکیه شوفرها همه مشغول تعمیر روح هستند


یک شمر غمگین

وقتی باقی شبیه گردان‌ها به‌دنبال قربان نژاد وارد صحنه می‌شوند، هیبت محزون تعزیه‌خوان نقش شمر بیش از دیگران جلب توجه می‌کند. حسین حیدری با آن که عمری مخالف‌خوانی کرده و صدها بار در لباس شمر بر روی موافق‌خوانان شمشیر کشیده، هنوز هم نمی‌تواند غم چشم‌هایش را از قساوت این جنگاور لشکر یزید پنهان کند. بساط چای در آشپزخانه به راه است و حسن آقا خودش دم کردن و ریختن چای را بر عهده گرفته تا خیالش آسوده باشد که هل و دارچین و گل‌های محمدی داخل قوری خوب عطرشان را پس داده‌اند. حسن آقا نوه مرحوم حاج حسین است و پس‌ازآن که حاج حسین به رحمت خدا رفت، او و دیگر فرزندان و نوه‌هایش رتق‌وفتق امور هیئت را بر عهده گرفتند. بسیاری از سوگواران هیئت از سال‌ها پیش به اینجا رفت‌وآمد دارند و چند کیلویی برنج، جعبه‌ای کیک یزدی یا چند کیلو قند و شکر به همراه آورده‌اند تا در سفره نذری هیئت که در شب‌های ششم تا دهم پهن می‌شود، سهمی داشته باشند.

بیشتر بخوانید:برنامه هیئت‌های معروف ماه محرم اعلام شد

کد خبر 958795

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار گزارش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha