جابه‌جایی اشیاء و آثار تاریخی در زمان جنگ، یکی از حساس‌ترین و پرچالش‌ترین اقدامات در عرصه‌ی میراث فرهنگی است.

موزه ایران باستان

همشهری انلاین- زهرا رفیعی: روز جمعه با آغاز درگیری‌ها و حمله اسرائیل به خاک ایران علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی با اشاره به اینکه موزه‌ها و بناها و پایگاه‌های میراث فرهنگی در سراسر کشور تااطلاع بعدی تعطیل است اطمینان خاطر داد که با توجه به شرایط جنگی و وضعیت فوق‌العاده‌ای که پیش آمده است، اشیایء تاریخی به مخازن امن منتقل شوند.

مدیرکل موزه‌های کشور نیز در گفت‌وگو با همشهری با اشاره به پایبندی ایران به کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه برای حمایت از اموال فرهنگی در هنگام منازعه مسلحانه که ایران در ۱۲ آبان ۱۳۳۴ به آن پیوسته است، تأکید کرد: این کنوانسیون سه تعهد مهم شامل ممنوعیت هدف‌گیری عمدی میراث فرهنگی، الزام به ایجاد مناطق حفاظت‌شده فرهنگی در جنگ‌ها و جرم‌انگاری تخریب آثار در دادگاه‌های بین‌المللی را شامل می‌شود. ایران علاوه بر این، به کنوانسیون ۱۹۷۰ یونسکو علیه قاچاق اشیای فرهنگی، کنوانسیون ۲۰۰۳ حمایت از میراث ناملموس و قطعنامه ۲۳۴۷ شورای امنیت (۲۰۱۷) درباره مبارزه با تخریب عمدی میراث توسط تروریست‌ها پیوسته است.

لیلا خسروی از اجرای سالانه حفاظت اضطراری موزه ها خبر داد که شامل ایجاد بانک اطلاعاتی از تمام آثار موزه‌های کشور و ثبت در سامانه جام، احداث مخازن امن، نصب دستگاه‌های کنترل محیطی (دما، رطوبت و لرزه‌نگار) در تمام مخازن و تدوین دستورالعمل تخلیه اضطراری با همکاری سازمان مدیریت بحران می‌شود.

مدیرکل موزه‌های کشور افزود: همه ساله مانورهای سالانه با سناریوهای مختلف مانند زلزله، حملات هوایی و آتش‌سوزی، برای آمادگی موزه ها و بناهای تاریخی با حضور نیروهای امدادی انجام می‌شود. هموطنان گرامی بدانند در شرایط کنونی که نگرانی‌هایی درباره امنیت گنجینه‌های فرهنگی کشور مطرح است، به عنوان متولی موزه‌های ایران، با قاطعیت اعلام می‌کنم که همه آثار و میراث فرهنگی ایران اسلامی تحت حفاظت و مراقبت کامل قرار دارد. بر اساس پروتکل‌های امنیتی چندلایه که با همکاری نهادهای بین‌المللی و نیروهای یگان حفاظت طراحی شده است، تمامی آثار موزه‌ای در مکان‌های امن با استانداردهای جهانی نگهداری می‌شوند، سیستم‌های حفاظتی پیشرفته به صورت ۲۴ ساعته فعال است و همچنین طرح‌های تخلیه و انتقال اضطراری برای شرایط خاص تدوین شده است.

خسروی گفت: ما با بهره‌گیری از تجربه و تعهد همکاران، آمادگی کامل برای حفاظت از این سرمایه‌ها و گنجینه‌های ملی ایران را داریم و در این شرایط بحرانی همچون گذشته، با ایمنی کامل حفظ خواهد شد.

کد خبر 954934
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار گردشگری و ميراث فرهنگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha