یک مقام ارشد ایرانی که نخواست نامش فاش شود در گفت‌وگو با «العربی الجدید» جزئیاتی از پیشنهاد اخیر آمریکا به ایران را فاش کرد.

مذاكره

به گزارش همشهری آنلاین یک مقام بلندپایه ایرانی ضمن رد ادعاهای رسانه‌های غربی درباره پیشرفت مذاکرات هسته‌ای، تأکید کرد که پیشنهاد اخیر آمریکا به ایران نه‌تنها فاقد توازن است، بلکه نشانی از جدیت واشنگتن برای دستیابی به توافق ندارد.

یک مقام ارشد ایرانی که نخواست نامش فاش شود در گفت‌وگو با «العربی الجدید» جزئیاتی از پیشنهاد اخیر آمریکا به ایران را فاش کرد.

وی گفت که این پیشنهاد فاقد توازن و بسیار مبهم بوده و نتوانسته انتظارات اصلی جمهوری اسلامی ایران را برآورده سازد.

این مقام با رد گزارش‌های رسانه‌های آمریکایی درباره تعیین زمان و مکان دور ششم مذاکرات، تصریح کرد: تاکنون هیچ گفت‌وگویی درباره زمان یا مکان برگزاری دور بعدی مذاکرات انجام نشده و خبرهای منتشرشده در این باره صحت ندارد.

این مقام ایرانی با انتقاد از عملکرد طرف آمریکایی در روند گفت‌وگوها گفت: آمریکا در مذاکرات موضع خود را پیوسته تغییر می‌دهد و فاقد اراده و جدیت کافی برای دستیابی به توافق است. تاکنون هیچ‌گونه اعتراف رسمی از سوی واشنگتن به حق ایران در زمینه غنی‌سازی اورانیوم ارائه نشده و این مسأله برای ما یک خط قرمز اساسی محسوب می‌شود.

وی در ادامه افزود: پیشنهاد آمریکا به گونه‌ای تنظیم شده است که تمرکز اصلی آن فقط بر محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران است، بدون آنکه حتی آمادگی لازم برای بررسی مسئله رفع تحریم‌ها را نشان دهد. این مسأله نشانگر نبود صداقت در طرف آمریکایی و تکرار سیاست‌های دولت ترامپ در چارچوب گفت‌وگوها است.

در بخشی دیگر از این گفت‌وگو، مقام ایرانی اظهار داشت که «آمریکا در چارچوب یک بازی پیچیده، به‌طور موقت و در سطحی بسیار محدود با غنی‌سازی کمتر از سطح برجام آن هم برای اهداف تحقیقاتی موافقت کرده، اما با تعیین شروط و مطالبات غیرواقع‌بینانه، این موافقت را عملاً بی‌اثر ساخته است.»

وی تصریح کرد: هدف اصلی آمریکا از ارائه چنین پیشنهاداتی، در واقع توقف کامل چرخه غنی‌سازی اورانیوم در ایران است؛ موضوعی که برای جمهوری اسلامی به‌هیچ‌وجه قابل پذیرش نیست.

این مقام آگاه همچنین طرح ایجاد یک اتحاد منطقه‌ای برای غنی‌سازی اورانیوم را بخشی از تلاش‌های واشنگتن برای محروم‌سازی ایران از حقوق هسته‌ای مشروع خود دانست و گزارش‌های غرب مبنی بر موافقت آمریکا با استقرار این مرکز در یکی از جزایر ایرانی را تکذیب کرد.

وی همچنین تأکید کرد که هدف رسانه‌های آمریکایی از انتشار اخبار متناقض، وارد آوردن فشار روانی بر تهران و ایجاد آشفتگی در افکار عمومی ایران است، اما ملت ایران آگاه‌تر از آن هستند که فریب این بازی‌های رسانه‌ای را بخورند.

کد خبر 952420

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 11
  • IR ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۵
    4 4
    غنی سازی که در تأسیسات نظامی انجام نمیشه ، در تأسیسات صنعتی و علمی انجام میشه ، بیایید نظارت کنید ، تحریم های کثیفتون رو هم بردارید. حتماً دانش در هر زمینه ای به نفع ایران است ، علم همیشه به نفع ملت ها بوده ، اگر می خواهند مانع علمی ایجاد کنند حتماً از پیشرفت هایی خود را محروم خواهیم کرد که ممکن است در آینده آشکار شود ، شاید خیلی از مسائل علمی این بخش مثل خود فناوری های آن انحصاری و محرمانه است و زمان آشکار خواهد کرد .
  • علی IR ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۵
    7 3
    ی تست بزنید کار رو یکسره کنید، بخواهید کوتاه بیایید طرف مقابل توقع را بالا خواهد برد
  • Borzoo NO ۱۸:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۵
    5 0
    اما گفته شد که در جزیره ایرانی ابو موسی با نظارت عربستان و امارات و آمریکا و آنهم 3 در صد...امارات که تا چند سال پیش بطور بدوی و قبیله ای زندگی میکردند چه دانشی دارند که حالا آنها ناظر باشند ؟؟؟
  • IR ۰۰:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۷
    3 3
    اقای عراچی سلام خسته نباشید خدمت شما بزرگوار شما باکسانی وارد مذاکره شدید که دشمنی دیرینه با ملت ایران دارن چون درغارت داشته های ملت ایران ناکام ماندن حالا هم ازغنی سازی ایران دارن میسوزن چشم دیدن ندارن .شماهم با اتکا به مردم ورهبری عزیز غنی سازی را درکل استانهای کشور وحتی در تمام شهرها روستاها اجرایی کنید تا چشم حسودان خارجی بترکد الان پاکستان هند هم نیروگاه اتمی که هیچ بمبهای اتمی هسته ای دارند ما ازپاکستان هم کمتریم ؟چرا پیگیر توافق با دشمن دیرینه اسلام هستید ؟بخدا قسم دشمن خدا دشمن اسلام وفای به عهد ندارد .شمارا مسخره خودشان میکنن همینطور که تا حالاکردن.