دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۷
۱ نفر

در پی عملیات مشترک محیط‌ بانان و پلیس اطلاعات و امنیت عمومی فراجا شهرستان دماوند، یک مرکز غیرمجاز فرآوری گوشت گراز در رودهن دماوند شناسایی و لاشه و اجزای ۳۸ رأس گراز وحشی کشف شد.

گراز در رامسر

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: به گفته حسن عباس‌ نژاد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: بر اساس تحقیقات صورت‌ گرفته، این گرازها به‌طور غیرقانونی در یکی از استان‌های شمالی کشور شکار و به‌ منظور استفاده در فرآورده‌های گوشتی به یک مرکز زیرزمینی غیرمجاز در رودهن منتقل شده بودند که با هوشیاری نیروهای انتظامی، پیش از توزیع در بازار کشف و توقیف شدند.

در این پرونده، چند متهم دستگیر و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده است و همچنین پیگیری‌ های لازم برای شناسایی و برخورد با سایر عوامل دخیل در این تخلف ادامه دارد.

گراز وحشی یکی از گونه‌های کلیدی در طبیعت است که نقش مهمی در پایداری اکوسیستم‌های جنگلی و کوهستانی ایفا می‌کند. این جانور با جست‌وجو در خاک برای یافتن غذا، به تهویه خاک، پراکنش بذرها و جوانه‌زنی گیاهان کمک می‌کند و همچنین با تغذیه از لاشه‌ها و مواد آلی، محیط را پاکسازی می‌کند.

گرازها منبع غذایی مهمی برای شکارچیان طبیعی بخصوص پلنگ ایرانی به شمار می‌روند و کاهش جمعیت آن‌ها می‌تواند تعادل زنجیره غذایی را بر هم بزند. گرازها با تغذیه از تخم‌ها و لاروهای برخی گونه‌های آفت‌زا، نقش مهمی در کنترل طبیعی آن‌ها دارند.

شکار غیرقانونی و قاچاق گوشت گراز که نمونه اخیر آن در رودهن کشف شد، تهدیدی جدی برای این گونه و سلامت طبیعت است. فرآوری و عرضه گوشت گراز در مراکز غیرمجاز نه‌تنها منجر به افزایش فشار شکار بر زیستگاه‌ها می‌شود، بلکه خطر انتقال بیماری‌هایی مانند تب مالت و تریشین را نیز به دنبال دارد. (کرم تریشین ( Trichinae) یک کرم لوله‌ای است. این کرم به کرم خوک معروف است و از طریق خوردن گوشت آلوده خوک، خرس و گراز منتقل می‌شود. انسان میزبان بن‌بست این کرم است و از طریق مدفوع منتقل نمی‌شود)

شکار گراز این پدیده همچنین تلاش‌های حفاظتی را که بر کاهش تعارض میان انسان و حیات‌وحش متمرکز است، تضعیف می‌کند.

شکار گراز در صورتی که جمعیتشان در یک منطقه بسیار زیاد شده باشد و به محصولات کشاورزی آسیب وارد کند با نظارت و مجوز سازمان حفاظت محیط زیست انجام می‌شود. در فصول غیر زادآوری میرشکار تعیین و ماموریت می‌یابد این کار را انجام دهد. علاوه بر این برای برخی اقلیت‌های مذهبی مجاز به مصرف گوشت گراز، مجوز شکار صادر می‌شود که آن هم بسیار محدود و با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست است.

کد خبر 945589
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • محمد حسین IR ۰۹:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    2 0
    لا اقل می نوشتید خوردن گوشت گراز حرام است مگر مسلمان نیستید.
  • FR ۱۶:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    0 0
    والله خدا داند که چند ساله اینکاررا انجام دادند وگوشت حرام ونجس را به ملت خوراندند اینها تابع کدام دین وکتاب هستند از خدا هیچ ترس وواهمه ای ندارند برای روز قیامت عقیده واعتقادی ندارند ؟ اما تا روزگار تاوان نگیره ولشان نمیکنه سیلی خدا خیلی بی صدا اما دردناک وعذاب اور است خدا نصیب کسی نکند