همشهری آنلاین: دانشمندان یک ژن از گندم وحشی را کلون‌سازی کرده‌اند و امیدوارند با آن ارزش غذایی نان و پاستا را تقویت کنند و به پیکار جهانی با گرسنگی جهانی کمک برسانند.

به  گزارش خبرگزاری رویترز پژوهشگرا در دانشگاه کالیفرنیا-دیویس در آمریکا ژن GPC-B1 را کلون‌سازی کرده‌اند که محتوای پروتئین، آهن و روی گندم را می‌افزاید.

وزارت کشاورزی امریکا که این طرح که با حمایت مالی آن انجام می‌شود  در بیانیه‌ای اعلام کرد: "هر نوع بهبود ارزش تغذیه‌ای گندم به عنوان یک محصول کشاورزی عمده که 30 درصد کل کالری‌های مصرفی انسان‌ها را تامین می‌کند، منافع بهداشتی عمده‌ای برای اغلب  ساکنان کره زمین خواهد داشت."

GPC-B1 محتوای ریزمغذی‌ها و پروتئین را در برخی گونه‌های گندم تا 15درصد می‌افزاید.

انتظار دانشمندان این است که نان و پاستایی تهیه‌شده از گندمی که دارای نسخه کارکردی این ژن است، باعث بهبود سلامت افراد شوند.

کد خبر 9449

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار