به گزارش همشهری آنلاین، شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید گلابگیری به شیوه سنتی چطور انجام میشود و چه مراحلی دارد، انواع گلاب چیست و دستگاههای گلابگیر در شکلهای جدید چگونه هستند؟ اگر طرفدار تجربههای جدید مثل درست کردن گلاب در خانه هستید، این راهنما به شما کمک میکند.
مراحل گلابگیری به شیوه سنتی
معرفی: گلابگیری به شیوه سنتی مراحل خاص خود را دارد که این فرآیند حدود ۷ ساعت طول میکشد. دیگ مسی، پارچ، قرابه، نی و شیشه از مهمترین وسایل گلابگیری به شیوه سنتی هستند.
چند قدم تا تولید گلاب
پیش از هر کاری، دیگهای بزرگ مسی آماده میشوند. دیگهایی که متناسب با حجم گلهایی است که چیده خواهند شد. قدم بعدی، مرحله چیدن گلهاست. تولیدکنندگان گلاب، پیش از طلوع آفتاب که هنوز غنچهها باز نشدهاند، بهسمت باغهای اطراف شهر میروند و گلها را داخل پارچه، سبد یا کیسهای بزرگ میریزند. مرحله سوم عطرگیری است. در این مرحله گلها داخل دیگها ریخته شده و بعد به ازای هر یک کیلو گلبرگ را با یک لیتر آب در آن میریزند و روی حرارات ملایم قرار میدهند. بخارهای متصاعد شده از لولههای استیل و آلومینیومی دیگ میگذرند و بعد از خنک شدن به وسیله آب سرد به گلاب تبدیل شده و داخل پارچ ریخته میشود.

فوت و فنهای گلابگیری
معرفی: برای اینکه گلاب باکیفیت و مرغوب تولید شود، باید بعضی فوت و فنها را به کار بگیرید. تولیدکنندگان حرفهای این محصول این نکات را رعایت میکنند.
گلاب از نوع مرغوب
در مدت گلابگیری شدت شعله آتش باید ملایم و یکنواخت باشد. هر چه زمان تقطیر گلاب بیشتر باشد، محصول بهتری به دست خواهد آمد. گلهایی که برای گلابگیری استفاده میشوند، باید صبح زود چیده شوند، تا عطر بهتری داشته باشند. هرچه میزان گل در گلابگیری بیشتر باشد، گلاب، مرغوبتر خواهد بود. از ویژگیهای اصالت گلاب در این است که طعم تلخی گلاب پس از چشیدنش نباید در دهان بماند. در کنار شیوه سنتی که وسایل مورد نیاز خود را دارد، دستگاههای جدیدی نیز وارد بازار شده تا گلابگیری به شیوه نوین و سریعتر انجام شود.

انواع دستگاههای گلابگیری
معرفی: گلابگیری به روش صنعتی و سنتی، با استفاده از دستگاههای مختلف انجام میشود. هر کدام از این دستگاهها، شیوه کار متفاوتی دارند.
تولید گلاب با روش سنتی و صنعتی
دستگاه تقطیر آزمایشگاهی سرعت گلابگیری را بالا و این عمل را در مدت زمان کمی انجام میدهد. این دستگاه دارای ۳ بخش مخزن اصلی تقطیر، کندانسور و مخزن جمع آوری عرق تولید شده است. از دستگاه تقطیر استیل با توجه به حجم تولید میتوانید در عطاریها، منازل و مغازهها در زمینه تولید عرقیات گیاهی و تهیه گلاب بهره ببرید. این دستگاه مجهز به ۲ بخش اصلی گرم کننده و خنک کننده است. مدل صنعتی دستگاه تقطیر عملکردی مشابه نمونههای کارگاهی دارد و از ۵ قسمت مجزا مانند دیگ پخت، دیگ بخار، کندانسور، عصاره گیر و برج خنک کننده تشکیل است. کاربرد دستگاه تقطیر برقی آنالوگ برای ظرفیتهای پایین و استفاده در منازل و کسب و کارهای کوچک است. جنس مخزن از استیل مرغوب بوده و حدود ۴ الی ۸ لیتر حجم دارد. دستگاه برای عرق گیری نیاز به آب جهت خنک کردن ندارد.

گلاب خانگی
معرفی: تهیه گلاب خانگی، کارچندان پیچیدهای نیست و چند مرحله ساده دارد که با قابلمه، کتری و ظرف شیشهای امکان پذیر است، اما باید حتماً با دقت انجام شود.
۳۰ دقیقه تا عطر گلاب
برای تهیه گلاب خانگی ابتدا باید گلهای محمدی را به آرامی پرپر کنید. یک قابلمه مناسب برای گلابگیری در نظر بگیرید. یک فنجان در وسط قابلمه بگذارید. گلبرگها را در اطراف فنجان داخل قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید. دقت داشته باشید که آب باید روی گلبرگها را بگیرد. سپس گلبرگها را روی حرارت کم بگذارید. در قابلمه را به صورت برعکس روی آن بگذارید. صبر کنید آب کم کم به جوش بیاید. با جوش آمدن آب، چند تکه یخ روی در قابلمه بگذارید. در این مرحله شاهد جمع شدن عصاره گلاب در فنجان وسط قابلمه خواهید بود. این عصاره همان بخار داخل قابلمه است. پس از گذشت ۳۰ دقیقه در قابلمه را برداشته و فنجان داخل را خارج کنید. آب جمع شده داخل فنجان، گلاب خالص است که میتوانید آن را از صافی هم رد کنید. بعد داخل ظرف مناسب ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.

نظر شما