رشد قیمت مواد غذایی در هفته دوم ماه مبارک رمضان متوقف شده است.

پس از آنکه در هفته‌های منتهی به ماه مبارک رمضان به‌علت ناتوانی دولت در تنظیم بازار، قیمت انواع مختلف مواد غذایی به‌شدت افزایش یافت و سفره ماه رمضان مردم را با گرانی رنگین کرد، تلاش‌های دولت به متوقف ساختن رشد قیمت‌ها در هفته دوم منجر شده است.

البته قیمت برخی مواد غذایی روند نزولی گرفته است. براساس گزارش بانک مرکزی، متوسط قیمت انواع لبنیات، تخم‌مرغ، حبوبات، میوه‌جات، سبزیجات، گوشت قرمز، گوشت مرغ، قند و شکر، روغن نباتی و چای در هفته دوم ماه رمضان نسبت به هفته اول آن، ثبات داشته است.

در این هفته در گروه لبنیات، قیمت پنیر غیرپاستوریزه نسبت به هفته قبل افزایش 2/0درصدی داشته ولی بهای ماست غیرپاستوریزه 4/0درصد کاهش یافته است. بهای سایر اقلام لبنیات همچون کره، شیر، پنیر و ماست پاستوریزه ثابت بوده است. قیمت تخم مرغ نیز نسبت به هفته اول ماه رمضان 7/1درصد کاهش نشان می‌دهد و شانه‌ای ٢٦٦٠ تا ٣٤٠٠ تومان فروش رفته است.

در گروه برنج، بهای برنج وارداتی غیرتایلندی و برنج داخله درجه یک بین 2/0 تا 6/0درصد در هفته دوم ماه رمضان افزایش یافته است. در این مدت، قیمت برنج داخله درجه 2 ثابت بوده است. در گروه حبوب، بهای لوبیاچیتی 5/0درصد کاهش داشته و قیمت سایر اقلام حبوب شامل نخود، لپه، عدس، لوبیا سفید و لوبیا قرمز بدون تغییر مانده است.

در گروه میوه‌های تازه هم قیمت پرتقال درجه یک 2/2درصد، انجیر 5درصد، شلیل 4/1درصد و گیلاس هم 4/1درصد افزایش داشته ولی بهای سایر اقلام این گروه به‌ویژه هندوانه کاهش یافته است.

در گروه سبزی‌های تازه قیمت سیب زمینی و پیاز بدون تغییر بوده و بهای سبزی‌های برگی 3درصد افزایش داشته و قیمت سایر اقلام این گروه کاهش یافته است. در این هفته قیمت گوشت گوسفند اندکی افزایش داشته و قیمت گوشت تازه گاو و گوساله هم ثابت بوده است. قیمت گوشت مرغ هم نسبت به هفته اول ماه مبارک رمضان 9/7درصد کاهش پیدا کرده است.

در هفته مورد بررسی، بهای چای خارجی، روغن نباتی مایع و روغن نباتی جامد ثابت مانده است. قیمت شکر هم 2/3درصد افزایش ولی بهای قند 2/3درصد کاهش را نشان می‌دهد.

کد خبر 90107

برچسب‌ها