به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز، از زمان اولین ماموریت Chang'e در سال ۲۰۰۷ که به نام الهه افسانه ای ماه چینی نامگذاری شد، چین در اکتشاف ماه جهش های رو به جلویی داشته است و فاصله اش را در زمینه فناوری فضایی با ایالات متحده و روسیه کمتر کرده است.
در سال ۲۰۲۰، چین نمونه هایی را از سمت نزدیک ماه به زمین آورد و برای اولین بار ثابت کرد که می تواند با خیال راحت یک فضاپیمای بدون خدمه را از سطح ماه به زمین بازگرداند. انتظار میرود چین در این هفته ماموریت Chang'e-۶ را با استفاده از فضاپیمای پشتیبان ماموریت ۲۰۲۰ پرتاب کند و خاک و سنگها را از سمت دور ماه که به طور دائم رو به زمین است جمعآوری کند.
ماموریت Chang'e-۶ بدون خط دید مستقیم با زمین، باید در طول ماموریت ۵۳ روزه خود به ماهواره رله ای که اخیراً مستقر شده است، به دور ماه بچرخد. این همان ماهواره از ماموریتهای بدون سرنشین Chang'e-۷ و ۸ به ترتیب در سالهای ۲۰۲۶ و ۲۰۲۸ نیز پشتیبانی میکند. در سال های ذکر شده چین شروع به کاوش در قطب جنوب برای یافتن آب و ایجاد یک پایگاه اولیه همراه با روسیه میکند.
چینی ها قصد دارند تا سال ۲۰۳۰ فضانوردان خود را روی سطح ماه از فضاپیما پیاده کنند. طرحهای قطبی پکن، ناسا را نگران کرده است. بیل نیلسون مدیر ناسا نیز بارها هشدار داده است که چین هر گونه منابع آبی را متعلق به خود میداند. اما پکن می گوید به همکاری با همه کشورها برای ساختن یک آینده مشترک متعهد است.
بیشتر بخوانید:
در ماموریت Chang'e-۶، چین محموله هایی از فرانسه، ایتالیا، سوئد و پاکستان و در Chang'e-۷ از روسیه، سوئیس و تایلند حمل خواهد کرد. ناسا طبق قوانین ایالات متحده از هرگونه همکاری مستقیم یا غیرمستقیم با چین منع شده است.
نظر شما