یکی از مدرن ترین مصالح ساختمانی که امروزه در اکثر پروژه های عمرانی و ساختمانی می توان مشاهده کرد، قالب های سقفی یا لایت فرم هستند. این قالب ها که غالبا به رنگ سبز دیده می شوند، از جنس پلاستیک پلی ساخته می شوند.

image-20240413121248-1.jpeg

در گذشته برای زدن سقف ها و طاق ها از تیرچه بلوک استفاده می شد که پیامدهایی مثل ایجاد هزینه های سنگین آرماتوربندی و بتن ریزی را در محل سازه روی دست پیمانکاران و معماران و همین طور صاحبان بنا می گذاشت.

آشنایی با لایت فرم یا قالب سقفی

قالب های یونولیتی پس از سقف های تیرچه بلوک روی کار آمدند و نقش مهمی در کاهش هزینه ها و همین طور سرعت بخشی به اجرای پروژه های ساختمانی داشتند. قالب سقفی یا لایت فرم پس از قالب های یونولیتی روی کار آمده اند و از مزایای غیر قابل مقایسه ای نسبت به انواع دیگر سقف ها بهره برده اند. قالب های سقفی لایت فرم را در کارخانه های پلیمر از پلاستیک های مقاوم پلی اتیلن می سازند. به همین دلیل این قالب ها از مقاومت بالایی در تحمل بتن برخوردارند و از آن ها می توان نزدیک به 50 بار استفاده کرد.

کاربردهای لایت فرم یا قالب سقفی

از قالب های سقفی لایت فرم برای موارد متعددی می توان استفاده کرد. برای زدن سقف هایی با ارتفاع بالا همچون سقف تونل ها، سقف مساجد، سقف پل ها و دیواره های پل ها، استخرهای شنا، سالن های نمایش و سینماها و... به راحتی می توان از قالب های سقفی یا قالب های لایت فرم استفاده کرد که در صورت بتن ریزی درست می توانند نمای زیبا و چشمگیری به بنای سازه و ساختمان بدهند.

مزایای استفاده از قالب لایت فرم

استفاده از قالب های سقفی یا قالب لایت فرم امروزه مزیت های بسیار زیادی را برای پیمانکاران به همراه دارد. سرعت دهی به کار ساخت و ساز و پیشرفت در زدن تعداد سقف ها از مهمترین فایده های به کار گیری این نوع قالب ها به جای تیرچه درجا یا قالب های یونولیتی پلی استایرنی است. همچنین ایجاد امنیت جانی کارگران و مهندسان حاضر در سر پروژه ی ساختمانی از دیگر موارد مهمی است که با کمک این قالب ها به راحتی رعایت می شود. این قالب ها به راحتی نمی شکنند و برخلاف بلوک های پلی استایرنی که قابل شکسته شدن در سقف هستند، از استحکام بالایی برخوردارند و افراد پس از بستن آن ها به راحتی می توانند روی آن ها راه بروند بدون این که ترسی از خطر سقوط داشته باشند.

آشنایی با قالب های سقفی و مزایا و کاربردشان

صرفه اقتصادی قالب های سقفی

همچنین برای پیمانکارانی که مدام با انواع پروژه های ساختمانی و سازه های عمرانی سروکار دارند، یک‌بار هزینه کردن برای خرید این قالب های سقفی می تواند آن ها را حداقل تا پنجاه بار سقف زدن راحت کرده و صرفه ی اقتصادی قابل توجهی برای آن ها به همراه داشته باشد. به کارگیری این قالب های سقفی لایت فرم، در زدن سقف ها کار راحتی است به حدی که تنها یک کارگر ساده نیز می تواند پس از یادگیری روش آن، به تنهایی اقدام به کار گذاشتن قالب های لایت فرم کرده و کار بتن ریزی را نیز انجام بدهد. در صورتی که احیانا یکی یا چندتا از قالب ها دچار شکستگی شوند، شرکت سازنده این تعهد را دارد که اقدام به تعویض قالب های لایت فرم کرده و با قالب های سقفی نو جایگزین کند.

از دیگر مزایای استفاده از قالب های لایت فرم کم جا گرفتن آن ها برای نگهداری در سر پروژه های ساختمانی است. به رغم این که قالب های یونولیتی جای زیادی را برای نگهداری می طلبند، قالب های سبز سقفی لایت فرم به راحتی در هم جاگرفته و در یک مکان محدود می توان از آن ها نگهداری کرد. همچنین در سازه هایی که با دهانه های غیر استاندارد تیرچه ریزی شده اند، این امکان وجود دارد که این قالب های سقفی لایت فرم را تغییر عرض داد. از طرف دیگر در صورت استفاده از قالب های سقفی لایت فرد در زدن سقف های یک سازه، به خوبی می توان در روند عمل آوری بتن، مقاومت بتن را با حفظ شیرآبه ی آن بالا برد و باعث ایجاد استحکام بیشتر سقف شد. یکی دیگر از مهمترین مزیت های به کار گیری این قالب های سقفی کاهش خطر احتمال آتش سوزی و ... نسبت به دیگر انواع سقف ها همچون سقف های یونولیتی است. به‌علاوه، قالب های لایت فرم را به آسانی می توان با کمترین میزان هزینه و در کمترین زمان ممکن جابه‌جا کرد.

آشنایی با قالب های سقفی و مزایا و کاربردشان

روش های به کار بردن قالب سقفی یا لایت فرم در سازه ها

برای استفاده از قالب های سقفی یا قالب های لایت فرم نیازی به روغن کاری قالب ها نیست. در واقع بدون روغن کاری قالب ها می توان عملیات بتن ریزی را در آن ها انجام داد و پس از گذشت هفت روز قالب ها را به آسانی از بتن ها جدا کرد. قالب های سقفی از قیدهایی در اطراف آن برخوردارند که پس از قرار دادن آن ها در بین تیرچه ها باید قیدها کاملا در جای خود فیکس شوند تا موقع بتن ریزی از جا در نروند.

قالب های لایت فرم در طول تیرچه در کنار هم جا می گیرند و در ابتدا و انتهای تیرچه هم درپوش قالب گذاشته می شود. در صورتی که طبقات سازه ارتفاع بلندی داشته باشد باید برای کار گذاشتن قالب های سقفی از داربست های مدولار استفاده کرد. داربست های مدولار، امکان مونتاژ دارند و تنها پس از زدن آن ها است که می توان اقدام به گذاشتن قالب های لایت فرم سقفی در میان تیرچه های سقف کرد. در صورتی که نیاز به کارگذاری لوله های تاسیسات در سقف باشد، میتوان در زمان گذاشتن قالب های سقفی لایت فرم در بین قالب ها پیش از بتن ریزی در بین تیرچه و قالب، قطعاتی را کار گذاشت تا پس از برداشتن قالب ها بتوان برای کارگذاشتن تاسیسات ساختمانی از آن استفاده کرد.

کد خبر 843852

پر بیننده‌ترین اخبار بازار

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha