آمار و گزارش‌های رسمی از شیوع بیماری‌های روحی و روانی در میان نظامیان صهیونیستی حکایت دارد.

ارتش اسرائیل

همشهری آنلاین: طی سه ماه گذشته هر شب راس ساعت ۲۰ فردی نظامی با ظاهری شیک و اتوکشیده در تل آویو، مرکز رژیم صهیونیستی روبروی دوربین‌های شبکه عبری زبان کان می آید و به اصطلاح از دستاوردهای ارتش و نیروهای اشغالگر در غزه سخن می‌گوید. علاوه بر این تصاویر متعددی از خیابان‌های تل آویو منتشر شده که روی بیلبوردهای تبلیغاتی شعارهای حمایت از ارتش نصب شده است. مقامات تل آویو این روزها همزمان با جنگ غیرانسانی علیه غزه تلاش زیادی دارند تا روحیه نیروهای نظامی و ارتش را در بالاترین سطح نگه دارند، اما واقعیت ماجرا بسیار متفاوت از ظاهر مرتب سخنگوی ارتش اسرائیل و بیلبوردهای تبلیغاتی حمایت از ارتش است. یک فیلم واقعی که از میدان جنگ غزه و در یک خانه متروکه با حضور سربازان ارتش اسرائیل منتشر شده حاکی از آن است که برخی سربازان ارتشی که قرار بود کنار مردم تل آویو باشد، در غزه با صدای بلند از ترس جان شان گریه و زاری می‌کنند. به نظر می‌رسد آن تصویری که ارتش اسرائیل از خود به عنوان یک ارتش آماده منتشر می‌کند، فقط در حد یک فیلم تبلیغاتی است. واقعیت ماجرای ارتش اسرائیل در جنگ غزه بسیار متفاوت از روایت مورد نظر فرماندهان و مقامات سیاسی است و پشت صحنه ارتش اسرائیل، یک ارتش روانی مستقر است.

بدخیمی روانی ۱۶۰۰ نظامی

سه روز پیش، رسانه های اسرائیلی گزارش دادند که در حال حاضر حداقل ۱۶۰۰ سرباز علائم استرس بدخیم و شدید را از خود نشان می دهند و بسیاری از این افراد قرار است به مراکز روان درمانی معرفی شوند. گفته شده از این ۱۶۰۰ نفر، حداقل ۲۵۰ نفر به ناچار بدلیل وخامت اوضاع روحی و روانی بطور کامل از خدمت نظامی برای همیشه مرخص شده‌اند و دیگران تحت درمان قرار دارند. شبکه عبری زبان والا گزارش داده است که در شرایطی که علائم بیماری این نظامیان بیش از چهار هفته ادامه باید، خدمت نظامی از سوی آنان غیرممکن خواهد بود و اکنون این نگرانی وجود دارد که تعداد بیماران روحی دارای علائم شدید، به بیش از ۲۵۰ نفر برسد. در این گزارش گفته شده با توجه به علائمی مانند ضربان قلب سریع، عرق کردن، افزایش ناگهانی فشار خون، لرزش غیرقابل کنترل بدن، گیجی و ناتوانی در حرکت احتمالا تعداد کسانی که بدلیل مسائل روانی مجبور به جدایی از ارتش خواهند بود، بسیار بیشتر نیز خواهد شد، چون این علائم در بسیاری از نظامیان دیده می‌شود.

۲ هزار سرباز بیمار در ۲ ماه

در دو ماه ابتدای شروع جنگ غزه نیز تعداد زیادی از سربازان ارتش اسرائیل به مراکز روان درمانی مراجعه کرده‌ بودند. اداره رادیو و تلویزیون اسرائیل به صورت رسمی اعلام کرده از ۷ اکتبر تا ۵ دسامبر که جنگ در غزه جریان داشته است، در مجموع ۲ هزار سرباز اسرائیلی کمک‌ها و خدمات روان درمانی دریافت کردند. براساس این گزارش، بین ۷۵ تا ۸۰ درصد از این ۲ هزار نظامی، سربازانی بوده‌اند که در جنگ غزه زخمی شده و براثر عملیات دچار شوک ناشی از استرس شده‌اند.


بیشتر بخوانید:

دفاع قاطع و زیبای نماینده زن پارلمان بلژیک از مردم فلسطین

تصاویر دیدنی از آمادگی موشک‌های حماس برای حمله به صهیونیست‌ها


رواج خودکشی در ارتش

یکی دیگر از نشانه‌های شیوع بیماری روانی در ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با جنگ غزه، افزایش تمایل به خودکشی در میان نظامیان است. روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت گزارش داده است که در اوج جنگ غزه، ارتش اسرائیل تیم های روانشناسی متشکل از پرستاران و روانپزشکان را تشکیل داده است که وظیفه آنان کمک به سربازان و نظامیانی است که تمایل به خودکشی دارند. براساس این گزارش، نیروهای نظامی اسرائیلی که درگیر جنگ غزه هستند، به طور فزاینده ای به فکر خودکشی افتاده‌‎اند و رواج تمایل به خودکشی باعث شده که مقامات ارتش؛ مراکز توانبخشی روحی و روانی در جبهه های جنگ غزه فعال کنند.

رفتارهای نامتعارف سربازان در جنگ

بخش دیگری از نشانه‌های مشکلات روحی نظامیان صهیونیست را براساس رفتارهای نامتعارف آنان در میدان نبرد می‌توان دید. روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارونوت» گزارش داده است که با راه اندازی بخش توانبخشی روانی ارتش، اکنون مشخص شده که بسیاری از سربازان دارای رفتارهای نامتعارف در جنگ غزه هستند که این رفتارها نشانه ناترازی و عدم تعادل روانی و روحی نظامیان عنوان شده است. براساسا این گزارش، برخی سربازان بازگشته از جنگ غزه به دلیل وحشت و استرس جنگ دچار بی اختیاری ادرار و ادرار در مکان نامناسب همزمان با پوشش لباس شده‌اند و یکی از سربازان در تدارک قتل همسر خود بوده است. در این گزارش تاکید شده است که جنگ غزه هزینه های غیرقابل تحملی بر جان و اختلالات روانی در میان سربازان به جای گذاشته است. این روزنامه گزارش داد که ۱۸ درصد از سربازان حاضر در جنگ غزه با مشکلات سلامت روان و اختلالات پس از سانحه مواجه شده‌اند و برخی از آنان ناگزیر به اعتیاد به الکل شده‌اند.

فروپاشی نظام سلامت روان تل آویو

همزمان با جنگ غزه، صف مراجعه به روان پزشکان در اسرائیل تا آن اندازه زیاد است که روان پزشکان از فشار کاری به ستوه آمده‌اند. بر اساس گزارشی که روزنامه اسرائیلی هاآرتص منتشر کرده است، جدای از شهروندان عادی اسرائیلی، سیستم روان درمانی اسرائیل اکنون شاهد هجوم سربازان و نظامیان بازگشته از جنگ غزه است و هجوم این نظامیان، سیستم روان درمانی اسرائیل را با فروپاشی روبرو کرده است. دکتر شموئل هیرشمن، رئیس انجمن سلامت روان رژیم صهیونیستی با ابراز نگرانی از هجوم گسترده نظامیان ارتش به روانپزشکان گفته است که نظام درمانی در حال حاضر حدود ۴۰۰ روانپزشک کم دارد و با این شرایط دچار بحران شده است، چون تعدادی از روان درمانگران در حال مهاجرت همیشگی از اسرائیل هستند. براساس این گزارش پس از آغاز جنگ در ۷ اکتبر، حدود ۳۰۰ هزار بیمار روحی و روانی به صف مراجعه به مراکز روان درمانی افزوده شده که حداقل یک سوم از این افراد نظامی بوده‌اند. از سوی دیگر در حالی به تعداد نظامیان روانی صهیونیستی افزوده شده که شمار نظامیانی که به خاطر جنگ‌های قبلی رژیم در غزه به ویژه جنگ ۲۰۱۴ تحت درمان‌اند، همچنان بالاست و تعداد این افراد بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر برآورد می‌شود.

پیشینه بیماری روانی جوانان اسرائیلی

حتی پیش از جنگ غزه نیز، نسل جوان اسرائیل که مشمول انجام خدمت نظامی بودند، با مشکلات روانی روبرو بوده‌اند. گزارشی که در سال ۲۰۲۰ از سوی تایمز اسرائیل منتشر شده، نشان می‌دهد که در آن زمان فرماندهان ارتش نسبت به مشکلات روانی جوانان مشمول خدمت نظامی هشدار داده بودند. از جمله «آویو کوخاوی»، رئیس وقت ستاد مشترک اسرائیل اعلام کرده بود که یک سوم مردان و ۴۴ درصد از زنان بدلیل مشکلات مربوط به سلامت روان درخواست عدم اعزام به خدمت داشته‌اند. رئیس وقت ستاد مشترک در آن زمان خواستار راهی برای بهبود وضعیت روانی جوانان جهت اعزام به خدمت نظامی شده بود.

کد خبر 821814

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha