وزارت کشور فدرال آلمان از توافق با مرجع دینی دیانت ترکیه و اتحادیه ترکی-اسلامی موسسه دین (DITIB) درخصوص مبلغان مذهبی خبر داد.

ترکیه و آلمان

به گزارش همشهری آنلاین، به نقل از روزنامه تاگس شاو آلمان، ترکیه سال هاست که نمایندگان مذهبی دولتی (روحانیون و ائمه ترک) را به آلمان می فرستد و حالا بنا بر تصمیمات اتخاذ شده از طرف دولت آلمان این روند باید در آینده تغییر کند.

دولت فدرال آلمان می خواهد روحانیون و واعظان بیشتری را در داخل کشور تربیت کند و از پذیرش آنها از ترکیه جلوگیری کند.

نانسی فایزر وزیر کشور فدرال آلمان از یک نقطه عطف صحبت کرده است.

به این ترتیب به تدریج اعزام ائمه جماعات دولتی از ترکیه به آلمان پایان می یابد. وزارت کشور فدرال آلمان در این مورد با مرجع دینی دیانت ترکیه و اتحادیه ترکی-اسلامی موسسه دین (DITIB) به توافق رسیده است.

نانسی فایسر وزیر کشور فدرال آلمان توضیح داد: از این طریق نفوذ ترکیه بر جوامع مساجد آلمان را کاهش می دهیم.

این مسئله سال‌ها در آلمان بحث‌برانگیز بوده است زیرا کمیسران مذهبی که معمولاً به مدت ۴ سال منصوب می‌شوند، از مقامات دولتی ترکیه هستند، دستورالعمل‌های آنکارا را دنبال می‌کنند و به زعم دولت آلمان معمولاً فقط اطلاعات ناقصی از واقعیت زندگی در جامعه آلمان دارند.

بر اساس اطلاعات وزارت کشور آلمان حدود ۱۰۰۰ مبلغ از مرجع دینی ترکیه دیانت که در حال حاضر در آلمان کار می کنند، طی چند سال آینده به تدریج توسط امامان آموزش دیده در داخل جایگزین خواهند شد.

به گفته وزارت کشور فدرال، آموزش ۱۰۰ روحانی در آلمان هر سال به عنوان بخشی از برنامه آموزشی DITIB موجود در نوردراین-وستفالن و همچنین از طریق یک برنامه اضافی انجام می شود. برای این منظور یک همکاری با انجمن اسلامی آلمان (IKD) ایجاد می شود.

فایزر این توافق را نقطه عطف مهمی برای ادغام و مشارکت جوامع مسلمان در آلمان خواند. این مقام آلمانی تاکید کرد که آلمان به وعاظی نیاز دارد که به زبان ما صحبت کنند، کشور ما را بشناسند و از ارزش های ما دفاع کنند.

وی افزود: ما می خواهیم روحانیون در گفتگوی بین ادیان مشارکت داشته باشند و در مورد مسائل اعتقادی در جامعه ما بحث کنند.

همچنین به منظور عقب راندن نفوذ خارجی بر مساجد آلمان قبل از پایان نهایی روند اعزام روحانیون از ترکیه مسئولیت فنی این مبلغان دیگر نباید در سال ۲۰۲۴ بر عهده سرکنسولگری ترکیه باشد، بلکه باید به انجمن DITIB منتقل شود.

آلمان در مورد ایفای نقش پنهان آنکارا در مدیریت فعالیت‌های این امامان، به ویژه پس از کودتای نافرجام ۲۰۱۶ میلادی علیه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بدبین است.

حدود دو ماه پیش نخستین گروه از امامان جماعت شامل ۲۶ نفر مدرک فارغ‌التحصیلی خود را از کالج اسلامی اوسنابروک آلمان دریافت کردند. آنها به مدت دو سال در این کالج آموزش دیدند.

آلمان حدود ۵.۵ میلیون مسلمان دارد که معادل حدود ۶.۶ درصد جمعیت این کشور است. در آلمان ۲۵۰۰ مسجد فعال هستند.

کد خبر 817196
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اروپا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha