نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر گفت : با توجه به این که حدود یک هفتم خرمای دنیا در ایران تولید می شود برای تسهیل در امر صادرات و حضور در بازیابی های جهانی نیازمند تشکیل میز دیپلماسی در سفارتخانه های کشور در سراسر دنیا هستیم.

آیت الله غلامعلی صفایی‌بوشهری

به گزارش همشهری آنلاین، آیت الله غلامعلی صفایی‌بوشهری روز پنجشنبه در همایش ملی خرما و صنایع وابسته در بوشهر اظهار کرد: حجم مالی محدود تولیدکنندگان و صادرکنندگان در کنار نبود کنسرسیوم‌های خرما سبب شده که توان بازرگانان خرمای استان بوشهر در عرصه جهانی کم رنگ باشد.

وی افزود: در کنار این موضوع‌ها نیاز است که وزارت امور خارجه با تسهیل گری در سفارت‌خانه های خارج کشور، زمینه ارتباط‌گیری فعالان عرصه خرما برای مراودات اقتصادی فراهم کند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر تصریح کرد: توان مالی تولیدکنندگان استان بوشهر و حتی کشور برای به دست گرفتن بازارهای جهانی محدود و نیازمند حمایت های دولت در تخصیص منابع ارزان قیمت بانکی است.

صفایی بوشهری‌ ادامه داد: عمده ترین روش برای افزایش ظرفیت تولیدکنندگان و صادرکنندگان خرما تشکیل کنسرسیوم و همچنین شهرک خرما است.

وی گفت: چند سال پیش پیشنهاد تشکیل این شهرک که می تواند کلیه مسایل خرما در دو بخش بسته بندی و فرآوری و همچنین صادرات در آن جای می گیرد را به متولیان این بخش ارائه کرده و منتظر عملیاتی شدن آن هستیم.

امام جمعه بوشهر نقش خرما در حوزه استراتژیک و دفاع زیستی را مورد توجه قرار داد و گفت: خرما کالایی استراتژیک در امنیت غذایی برای آینده جهان است و نبود آن به عنوان یک معضل به شمار خواهد رفت.

صفایی بوشهری اظهار کرد: ایران دارای سطح کشت بالای نخیلات است اما برداشت آن از سطح استاندارد جهانی کمتر است که دلیل آن وضعیت سنتی حاکم بر این صنعت است.

وی ادامه داد: کمبودهای شدید در عرصه صنایع تبدیلی برای ایجاد فراوردهای نوین، همخوانی نداشتن تولیدات با نیازهای جامعه هدف در فضای بین‌المللی، وجود قوانین فراوان و گاهی دست پا گیر در عرصه صادرات، اشکال در برگشت ارز ناشی از صادرات خرما، کمبود شدید آب برای آبیاری نخلستان ها، دگریسی شغل نخل داری و نبود رغبت و میل جوانان به ورود به عرصه نخل و خرما و ناسازگاری نرخ رشد تولید با سود دهی سبب شده که صنعت خرما با چالش های وسیعی در کشور مواجه شود.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر ادامه داد: کمبود شدید زیرساخت های نگهداری خرما و به خصوص سردخانه های مخصوص این محصول، نبود نظارت بر دفع آفات در فصل کم بارش با افزایش میزان آفات خرما و نبود دیپلماسی بازرگانی خرما از دیگر مشکلات این صنعت است.

صفایی بوشهر یادآور شد: دولت سیزدهم در این عرصه به دنبال تحول است تا خرما در حوزه کشاورزی به یک مولفه قدرت تبدیل کند که پیش نیاز آن رفع اشکالات موجود و همکاری و همیاری بخش خصوصی است.

کد خبر 807975
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha