وابستگی بیش از حد کودک به مادرش، دو دلیل عمده می تواند داشته باشد. دلیل اول اضطراب جدایی از مادر و دیگر نگرانی درونی است.

کودک

همشهری آنلاین:گروه خانواده-مژگان مهرابی:با این حال مشکلی است که اگر برطرف نشود مشکلات زیادی را برای مادر و کودک به وجود می آورد. «ترانه نامجو» مشاور کودک تجربیاتش را با ما درمیان می گذارد.

گاهی اوقات این اضطراب دلیل بیولوژیکی و ژنتیکی دارد و فعالیت دستگاه عصبی کودک باعث ایجاد این احساس وابستگی شدید شده است. کودکی که در خانواده تک والد بزرگ شده و یا خانواده ای بسیار تنیده و وابسته دارد بیشتر گرفتار این موضوع است. این بچه ها زندگی پرتنشی دارند برای کاهش نگرانی خود به مادر وایسته می شوند.

گاهی وقت ها هم رفتار خود والدین می تواند این وابستگی را در کودک تشدید کند. مثلا والدینی که به کودک استقلال کافی نمی دهند، باعث می شوند که کودک، حتی در سنین بالاتر هنگامی که برای مدت کوتاهی از والدین خود دور باشد دچار اضطراب و استرس شود. به همین علت، رفتار خانواده نیز می تواند دلیل این وابستگی ها شناخته شود.

برای کاهش وابستگی کودک ابتدا باید ترس کودک را درک کنید و واقعی بودن اضطراب او را بپذیرید و حواستان باشد که به هیچ وجه او را به خاطر جمع گریز بودن سرزنش نکنید. اگر به طور مستقیم این موضوعات را به او گوشزد کنید مثلا به او بگویید ” چرا سلام نمیدی به بقیه، چرا همش به من چسبیدی، برو درست حسابی سلام کن باهاشون و ….” باعث می شود که اعتماد به نفس کودک تخریب شده و وابستگی او تشدید شود. بنابراین برای کاهش وابستگی کودک از این کار جلوگیری کنیم.

بدون اطلاع دادن به کودک، او را در جمع رها نکنید. قبل از این که بخواهید او را تنها بگذارید، به زبان ساده برایش توضیح بدهید که چه کارهایی در نبود شما می تواند انجام دهد و به او احساس امنیت و آرامش بدهید. توجه داشته باشید که درصورت تنها گذاشتن کودک بدون اطلاع قبلی، دیگر هیچ گاه به شما اعتماد نخواهد کرد و به همین علت، دائما به شما می چسبد.

کودکی که همیشه به شما وابسته بوده، وقتی که می خواهید او را از خود جدا کنید به سادگی قبول نخواهد کرد و به گریه کردن و یا داد کشیدن متوسل خواهد شد. در این شرایط آرامش خودتان را حفظ کنید و برای خود کودک هم که شده، تصمیم خود را عوض نکنید.

یادمان باشد، درمان وابستگی کودک به مادر، باعث استقلال کودک می‌شود. کودک شما همیشه نمی‌تواند به شما وابسته باشد. او بعد از گذراندن دوران کودکی لازم است نیازهای خود را رفع کند. باید در جامعه حضور موثری داشته باشد و بتواند از عهده کارهایش بربیاید. پس فرزند خود را برای دوره نوجوانی و استقلال آماده کنید.

کد خبر 804073

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha