با توجه به ادامه جنایات رژیم صهیونیستی، تحریم جهانی فروش نفت و کالا به رژیم صهیونیستی پاسخی منطقی به جنگ افروزی و اقدامات ضدحقوق بشری این رژیم به شمار می‌رود.

تحريم

گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: همزمان با ادامه بمباران وحشیانه و غیرانسانی نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی، واکنش‌های گسترده جهانی به این جنایت از جنوب شرق آسیا تا قلب آمریکا و روبروی کاخ سفید ادامه دارد. یک روز پس از بمباران جنایت آمیز اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه، رهبر معظم انقلاب در جریان دیدار با دانش آموزان به جنایات صهیونیست‌ها در غزه اشاره کردند و ضمن درخواست برای توقف فوری بمباران غزه، خواستار بسته شدن راه صدور نفت و کالا به رژیم صهیونیستی شدند.

این درخواست رهبر معظم انقلاب در واقع به معنای اعمال تحریم نفتی و اقتصادی رژیم صهیونیستی بدلیل ادامه بمباران غزه است. تحریمی که می‌تواند جنبه جهانی و بین‌المللی به خود بگیرد و راه نفس صهیونیست‌ها را برای انجام جنایات بیشتر مسدود کند. با توجه به مطرح شدن تحریم نفتی و اقتصادی رژیم صهیونیستی، لازم است نگاهی به این مسئله داشته باشیم که عمده واردات نفت رژیم صهیونیستی از کدام کشورها صورت می‌گیرد و بیشترین واردات این رژیم شامل چه کالاهایی و از چه کشورهایی است.

صهیونیست‌ها نفت را کجا وارد می‎‌کنند؟

داده های شرکت تحلیلی Kpler نشان می دهد که تل آویو حدود ۲۲۰ هزار بشکه در روز نفت خام وارد می‌کند.

حدود ۶۰ درصد از نفت وارداتی رژیم صهیونیستی از دو کشور مسلمان نشین یعنی قزاقستان و جمهوری آذربایجان صورت می‌گیرد.

همچنین تولیدکنندگان نفت در غرب آفریقا و در درجه اول کشور گابن، سومین تامین کننده بزرگ نفت اسرائیل هستند.

تردیدی نیست که در صورت تحریم کامل فروش نفت به اسرائیل از سوی دو کشور مسلمان نشین جمهوری آذربایجان و قزاقستان این رژیم برای تامین ۶۰ درصد نفت خود با چالش روبرو خواهد شد.

اگر تحریم نفتی اسرائیل به فراتر از کشورهای مسلمان نشین برسد، اسرائیل برای تامین ۹۰ درصد نفت خود با چالش جدی مواجه می‌شود، چون ۳۰ درصد واردات نفت این رژیم نیز از کشورهای غرب آفریقا صورت می‌گیرد.

تاثیر جنگ اخیر در غزه بر واردات نفت تل آویو

مسئله حیاتی‌ و مبرم‌تر برای صهیونیست‌ها، تامین امنیت بنادر ورودی و تخلیه نفت در پایانه‌های نفتی این رژیم است. به طور کلی رژیم صهیونیستی دارای سه پایانه واردات نفت خام است: بنادر اشکلون و حیفا در دریای مدیترانه و بندر ایلات در دریای سرخ و در جنوبی‌ترین نقطه فلسطین اشغالی.

اشکلون، مهم ترین پایانه واردات نفت رژیم صهیونیستی روزانه حدود ۱۸۰ هزار بشکه نفت از طریق آن وارد رژیم صهیونیستی می‌شود.

بندر اشکلون نزدیک به منطقه جنگی غزه است و اندکی پس از عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر یعنی حدود ۲۵ روز پیش بدلیل حملات راکتی نیروهای فلسطین به طور کامل تعطیل شد، در حال حاضر واردات نفت از اشکلون بدلیل شرایط جنگی متوقف شده است.

دیگر پایانه ورودی نفت به اسرائیل، بندر حیفا است. این بندر تا پیش از جنگ روزانه حدود ۴۰ هزار بشکه نفت را تحویل می‌گرفت.

از سال ۲۰۲۰ هیچ میزان نفت خام از طریق پایانه دریای سرخ در بندر ایلات به اسرائیل وارد نشده است.

از سوی دیگر در حال حاضر بندر ایلات بدلیل حملات موشکی و پهپادی نیروهای یمنی به شدت ناامن است و در یک هفته گذشته پهپادها و موشک‌های بالستیک نیروهای یمنی در آسمان ایلات ظاهر شده‌اند، لذا بعید است در شرایط فعلی ایلات بدلیل حملات موشکی از سمت یمن، قادر به تخلیه نفت باشد.

با توجه ناامنی در بنادر ایلات و اشکلون، احتمالا همه نفت مورد نیاز اسرائیل از بندر حیفا وارد می‌شود، اما مشخص نیست که تاسیسات حیفا توانایی و ظرفیت دریافت همه ۲۲۰ هزار نفت مورد نیاز اسرائیل را دارند یا خیر؟

سبد وارداتی صهیونیست‌ها

واردات غیرنفتی به رژیم صهیونیستی نیز بخش مهمی از سبد وارداتی این رژیم به شمار می‌رود.

براساس آمار وب سایت رصدخانه جزئیات اقتصادی (OEC) بیشترین واردات اسراییل شامل الماس (۶.۷۳ میلیارد دلار)، خودرو (۵.۱ میلیارد دلار)، تجهیزات رسانه‌ای (۲.۵۴ میلیارد دلار)، بردهای الکتریکی (۲.۰۸ میلیارد دلار) و سپس نفت پالایش شده (۱.۸۸ میلیارد دلار) است.

رژیم صهیونیستی ششمین خریدار و وارد کننده بزرگ الماس در جهان است و این محصول را به ترتیب از آمریکا (۱.۷۹ میلیارد دلار)، هند (۱.۴۱ میلیارد دلار)، بلژیک (۱.۱۳ میلیارد دلار)، بوتسوانا (۴۵۱ میلیون دلار) و هنگ کنگ (۴۳۳ میلیون دلار) خریداری می‌کند.

خودرو دومین گروه کالایی وارداتی صهیونیست‌هاست و این رژیم سالانه ۵.۱ میلیارد دلار خودرو وارد می‌کند. تل آویو بیست و ششمین واردکننده بزرگ خودرو در جهان است.

علاوه بر این، رژیم صهیونیستی خودروها را عمدتاً از کره جنوبی (۹۰۵ میلیون دلار)، ژاپن (۶۳۷ میلیون دلار)، چک (۵۰۸ میلیون دلار)، آلمان (۴۹۲ میلیون دلار) و آمریکا (۳۰۸ میلیون دلار) وارد می کنند.

بردهای الکتریکی سومین گروه کالایی وارداتی رژیم جعلی است و چین بزرگترین صارکننده قطعات و بردهای الکتریکی به رژیم اسرائیل است.

بزرگترین شرکای اقتصادی عمده تل آویو

بزرگترین مبادلات تجاری و اقتصادی رژیم صهیونیستی به ترتیب با کشورهای چین (۱۴ درصد)، آمریکا( ۱۱درصد)، آلمان (۷.۷درصد)،سوئد(۶.۶رصد)، ترکیه (۶.۲درصد) و بلژیک(۴.۹ درصد) صورت می‌گیرد.

در این میان چین و ترکیه در مجموع بیش از ۲۰ درصد حجم تجارت خارجی رژیم صهیونیستی را تشکیل می‌دهند.

چین و ترکیه در چند هفته گذشته همزمان با بمباران نوار غزه حمایت خود را از شهروندان فلسطینی اعلام کرده‌اند.

اگر چین و ترکیه در عمل نیز به جنایات رژیم صهیونیستی پاسخ تجاری بدهند، تقریبا یک پنجم تجارت خارجی رژیم صهیونیستی با چالش و مشکل مواجه خواهد شد.

کد خبر 803776

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۰:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
    1 0
    اسرائیل باید نابود شود چون به خاطر عامل اصلی جنگ در منطقه خاورمیانه و جهان بوده است.