در حالی که دو هفته بیشتر از افزایش قیمت کارخانه ۸ محصول ایران‌خودرو نمی گذرد روز گذشته دیگر خودروساز بزرگ کشور نیز قیمت تعدادی از محصولات خود را افزایش داد تا در شرایط رکود بازار و کمبود عرضه، خریدار و فروشنده همچنان چشم‌ به تحولات آینده و نوسانات احتمالی بازار بدوزند.

خودرو

به گزارش همشهری، دو هفته پیش در تاریخ ۲۶ مهرماه، شورای رقابت قیمت کارخانه ۸ محصول ایران‌خودرو را که گفته می‌شد محصولات جدید این خودروساز هستند افزایش داد اما پس از انتشار نام محصولات مورد نظر، مشخص شد این خودروها همان تولیدات قبلی این کارخانه هستند که آپشن‌هایی به آنها اضافه شده و یا رفع ایراد شده‌اند.

افزایش قیمت این محصولات در حالی بود که پیش از این شورای رقابت با مصوبه ۱۶خرداد امسال خود برای افزودن استانداردهای اجباری و اختیاری، قیمت ۲۸ محصول ایران‌خودرو را نسبت به مصوبه فروردین همین شورا افزایش داده و از ابتدای تیر قیمت‌های مصوب جدید ملاک قرار گرفته بود.

بر این اساس و با در نظر گرفتن تغییرات قبلی، خودروهای مذکور از ابتدای سال بین ۸۰ تا ۱۷۰ میلیون تومان رشد قیمت داشتند و دنا پلاس حدود ۸۰ میلیون تومان، سورن حدود ۱۰۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ حدود ۸۰ میلیون تومان، رانا پلاس حدود ۹۰ میلیون تومان، تارا دستی حدود ۱۶۰ میلیون تومان و تارا اتوماتیک نیز نزدیک به ۱۷۰ میلیون تومان گران شدند.

با ابلاغ مصوبه جدید، قیمت تعدادی از محصولات ایران‌خودرو در بازار نیز بعضا تا یک درصد بالا رفت که البته این افزایش قیمت مقطعی بود و رکود بازار و کاهش نرخ دلار باعث شد آگهی دهندگان قیمت‌ها را کاهش دهند.

افزایش قیمت محصولات سایپا

بعد از تحولات قیمتی محصولات ایران‌خودرو حالا نوبت به سایپا رسیده است که قیمت محصولات خودرا برای چندمین بار طی امسال افزایش دهد.

شرکت سایپا روز گذشته لیست قیمت ۱۴ محصول خود را اعلام کرد که با بررسی سوابق افزایش قیمت کارخانه این خودروها مشخص می‌شود قیمت برخی خودروها از مردادماه امسال تاکنون به طور میانگین هر ماه دو تا سه بار افزایش داشته است.

به عنوان مثال سایناS  از جمله خودروهایی است که در لیست افزایش قیمت سایپا به چشم می‌خورد و برای چندمین بار است که در شش ماه گذشته افزایش قیمت دارد.

قیمت این محصول مردادماه امسال ۲۴۸ میلیون تومان بود که این قیمت در شهریور ۶ میلیون تومان، در ماه مهرماه حدود ۴۷ میلیون تومان و در ماه آبان ماه ۲۹ میلیون تومان افزایش داشت و حالا به ۲۷۹ میلیون تومان و با درنظر گرفتن سایر هزینه‌ها به ۳۳۰ میلیون تومان رسیده است.

محصولات مشابه، قیمت‌های متفاوت

نکته قابل توجه در افزایش قیمت کارخانه خودروها این است که محصولات عرضه شده بدون تغییر اساسی و تنها با تغییراتی جزئی به نام خودروهای جدید قیمت می‌خورند و عرضه می‌شوند.

به عنوان مثال، ساینا دنده‌ای EX، ساینا S دنده‌ای بنزینی، ساینا S اتوماتیک، ساینا S دنده‌ای، ساینا S دنده‌ای گازسوز، ساینا S دنده‌ای بنزینی DA محصولات مشابهی هستند که هر کدام قیمت متفاوتی دارند ولی به بهانه آپشن‌ها شاهد افزایش قیمت هر کدام از این مدل ها در کارخانه و  بازار هستیم.

خبری از محصولات جدید نیست

کارشناسان معتقدند خودروسازان هر سه ماه یک بار با استفاده از شگردی تازه و به بهانه اضافه کردن آپشن‌های جدید یا تغییر پسوند و پیشوند نام خودرو، قیمت را افزایش می‌دهند و آپشن‌های عنوان شده فاقد کارآیی و تنها بهانه‌ای برای افزایش چندین میلیون تومانی قیمت‌هاست، کما این‌که در بازار خودرو خبری از محصولات جدید نیست.

به گفته فعالان بازار، به رغم افزایش چندباره قیمت کارخانه و معرفی محصول جدید، عرضه تولیدات داخلی به بازار نه‌تنها افزایش نداشته بلکه با کاهش همراه بوده و توقف روند نزول قیمت در بازار را به دنبال داشته است.
 

کاهش عرضه جلوی کاهش قیمت را گرفت

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران با اشاره به تداوم رکود حاکم بر بازار خودرو، به همشهری گفت: روند کاهش قیمت خودرو در بازار از اردیبهشت امسال آغاز شد و تا مردادماه افت قیمت نسبتا خوبی را در همه انواع خودروها شاهد بودیم اما این روند نزولی از مرداد متوقف شد.

سعید موتمنی افزود: از مرداد تا شهریور جز در خودروهای وارداتی، تغییر چندانی در بازار رخ نداد اما مهرماه شاهد افزایش ۲ تا ۳ درصدی قیمت‌ها بودیم که دلیل اصلی آن مدیریت بازار از سوی خودروسازان بوده است.

به گفته وی، عرضه خودرو از ابتدای امسال به شدت کاهش یافته و این عرضه قطه‌چکانی در شرایطی که خودروهای وارداتی نیز هنوز به بازار نرسیده‌اند، جلوی کاهش بیشتر قیمت‌ها را گرفته است.

موتمنی تاثیر افزایش قیمت کارخانه بر قیمت‌های بازار را مقطعی دانست و افزود: بازار خودرو همچنان در رکود سنگین به سر می‌برد و طی یک‌ماه اخیر نرخ ارز تنها عامل تاثیرگذار بر قیمت‌ها بوده است.

بازی تازه خودروسازان ؛ کاهش عرضه، افزایش قیمت | قیمت محصولات گران شده سایپا و ایران خودرو را ببینید

کد خبر 803411

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ثبت نام و قیمت خودرو

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 12
  • IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
    14 3
    بهترین کار نخریدن خودروست! بالاخره یه روزی باید خودروسازان به نظر مردم احترام بزارن و خودرو با کیفیت و در تراز جهانی تولید و وارد کنن.مصرف کننده ایرانی چه گناهی کرده که باید خودروهای بی کیفیت سوار بشه؟! مردم باید خودروسازان رو تحریم کنن.والسلام
    • محمد IR ۰۰:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۱
      0 0
      قیمت خودرو تو ایران مفته ، تو هیچ کجای دنیا با این قیمتها نمیشه خودرو صفر خرید ، الکی بهونه نگیرید ، ما که داریم و استفاده می کنیم خیلی راضیم
  • IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
    16 2
    اینا اصلا خودرو ساز نیستند هيچ کدام از این آشغالهایی که سر هم می‌کنند مفت هم نمیرزه باید مردم خرید خودرو از این دو باصطلاح خودرو ساز را تحریم کنند تا بلاخره دولت یک فکری بکند و واردات را آزاد کند
  • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
    15 3
    وزیر صمت باید عوض شود .....3 ماه است هر هفته میگوید تا آخر هفته آیین نامه واردات خودرو با تعرفه پایین را برای افراد حقیقی و حقوقی اعلام میکنیم............
  • الهام IR ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
    9 2
    واقعا خدا ازشون نگذره
  • انقلابی منطقی IR ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
    8 2
    قدرت اول منطقه حریف دو خودروساز نمی شود
  • علی منصوری IR ۱۹:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
    13 2
    مجلس نشین ها چیکار دارن میکنند چرا بفکر مردم نیستن مگه چندماه دیگه واسه رای ب همین مردم وعده ها نمی‌دین چرا در مقابل احتکار و افزایش بی رویه قیمت کارخانه خودروسازان سکوت کرده آید این چند آپشن بارون و باد لاستیک چند؟ دنیا واسه فروش و تبلغ هرساله آپشن جدید میذاره رو خودرو .البته آپشن...ن فقط پس و پیش کردن اسم خودرو تارا ۶دنده بخوره تو سرشون ...مگه ما جاده درست حسابی داریم.ما ب ۴دنده هم راضی هستیم.یه دنده کم کن ۲۰۰میایون شما کاهش بده من مشتری ام من باید بگم چی میخام.ن شما با ترفند خون مردم را توشیشه کردین نمایندگان عزیز نشون بدین خودرو جهت حق سکوت نگرفتین...وزیر صمت را عزل کنید
    • مردم بی چاره IR ۰۶:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۱
      0 0
      ای آقا،خبر نداری کجا به دنیا اومدی؟؟؟!!!
  • سیامک IR ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
    11 2
    مردم بیچاره را مسخره کردید وای بر خودرو ساز چه سایپا چه ایران‌خودرو یا هر شرکتی که اشغال چینی وارد میکند. چه کسی یا کسانی پشت پرده هستند
    • ابوالفضل IR ۲۰:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
      7 4
      دوست عزیز مگه ما نمایند داریم اونا که نماینده مردم نیستند منتخبین خودشان هستند
  • سیامک IR ۱۹:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
    6 1
    دو خودرو ساز که نه مافیای سرهم بندی اشغال
  • نصاری IR ۲۲:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
    7 1
    از قدیم گفتن جریمه گران فروش نخریدن هستش اگر مردم چند مدت کوتاه نخرن حساب کار دستشون میاد تورا به خدا نخرید
  • ناشناس IR ۰۵:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۱
    0 0
    باید بگید بازی دولت . مجلس و خودرو سازها بهتره
  • مهران IR ۰۶:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۱
    0 0
    خیلی ساده درست میشه ،کلید دست خود مردمه،اگر فقط مصرف کننده واقعی یکی دو سال نخره،و ترس از گرانی نداشته باشه دو سال دیگه نصف این قیمت‌ها میخره،مثل تمام کشور های متمدن
  • باقری IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۱
    0 0
    جای تاسف هست با این همه کرانی وافزایش خودرو سازها ایران خودرو وسایپا چرا دولت ودیکر مسئولین دخالتی ندارن وبی خیال هستند ...
  • ممد IR ۱۷:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۱
    0 0
    نخریدن
  • Arzhanq IR ۱۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۱
    0 0
    خب به چه درد میخوره اینهمه خبر مینویسید مثلا اعتراض میکنید دیگه . خیلی از سایتها طوری مینویسند ایرانخودرو یا سایپا آتش زد به مالش .آدم ازاین حرفا آتیش میگیره هرروز ۱۵۰ گرونتر میکنند بعدش هم همکاراتون مینویسن آتیش زد به مالش
  • محمودی IR ۲۱:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۱
    0 0
    این بی وجدانهای فاسد و پست قرار بود خودرو ما را اول شهریور تحویل بدهند و مرداد ماه پول کامل را از من گرفتن و با پول مردم خودرو سرهم میکنند و فقط به دزدی خودشان ادامه میدهند و در مملکت هم کسی جرات برخورد با این دزدان سرگردنه بگیر را ندارد و ...
  • راوی GB ۲۲:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۱
    0 0
    خیلی زالوصفت وکثیف هستیدخون ملت را کشیده اید ول کن هم نیستیدبیش از ۱۰ ساله که دچار تحریم دولتی، خودروساز،،وزارت صمت،،شده ایم
  • IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
    0 0
    اینها همه اش یا زیر سر دولته یا نمی‌تواند گرانی و تورم رو کنترل کنه یا عمدا نمیخواد کنترل کنه. و الا در کشوری به ثروتمندی ایران گرانی و بیکاری و .... خنده داره.