طبیعت ایران روزبه‌روز از درختان تهی‌تر می‌شود، آمار آتش‌سوزی‌های سالانه را که چندین هزار هکتار جنگل را خاکستر می‌کند اگر بگذاریم کنار، وضعیت قاچاق چوب درختان هم چندان تعریفی ندارد و سودجویان با شگردهای مختلف اقدام به قاچاق چوب می‌کنند که ازجمله آنها جابه‌جایی چوب‌های قاچاق با آمبولانس و اتوبوس است.

درختکاری

همشهری آنلاین: طبیعت ایران روزبه‌روز از درختان تهی‌تر می‌شود، آمار آتش‌سوزی‌های سالانه را که چندین هزار هکتار جنگل را خاکستر می‌کند اگر بگذاریم کنار، وضعیت قاچاق چوب درختان هم چندان تعریفی ندارد و سودجویان با شگردهای مختلف اقدام به قاچاق چوب می‌کنند که ازجمله آنها جابه‌جایی چوب‌های قاچاق با آمبولانس و اتوبوس است. در این آشفته‌بازار اما چند سالی است پویشی به‌راه‌افتاده که قرار است در یک سال چند میلیون درخت به طبیعت ایران هدیه دهد و آنطور که مسئولانش می‌گویند، این تعداد هر سال افزایش می‌یابد.

پویش ملی «درخت‌یاری» تنها یک حرکت زیست‌محیطی نیست و جنبه‌های آشکار معیشتی هم دارد و از خانواده‌های کم‌برخوردار حمایت می‌کند. از همان سال اول اجرایی شدن این پویش ملی(سال ۹۹) نزدیک به ۲۵۰ گروه مردمی، جهادی، خیریه، مسجد، سازمان‌های مردم‌نهاد و البته هیئت‌های مذهبی با این پویش همکاری می‌کنند.

هدف اولیه این پویش، کاشت یک‌میلیون نهال مثمر و بومی در سراسر کشور بود که به ثمر نشسته است. امسال قرار بود در کشور ۲۵۰میلیون نهال جنگلی کاشته شود، اما مسئولان این پویش اعلام کرده‌اند که در کنار کاشت ۷۰میلیون درخت باغی، امسال بیش از ۳۲۰میلیون درخت و نهال جدید کاشته خواهد شد. این نهال‌ها را در باغچه‌ها و زمین‌های کشاورزی کاشته می‌شوند و از جنوب تا شمال کشور را تحت پوشش قرار می‌دهند. بیشتر این نهال‌ها هم آورده معیشتی دارند تا به خانواده‌های محروم کمک شود. به‌طور مثال در جیرفت برای هر خانواده ۳ نهال انبه کاشته شده که هرکدام سالی ۳۰میلیون تومان می‌تواند درآمد داشته باشد، همچنین نخل‌های کاشته شده می‌توانند درآمدزا باشند. در مناطق دیگر لیموی چهارفصل کاشته‌ شده که در تمامی فصول سال ثمر دارند. در حال حاضر بهترین نهال پیوند خورده انبه، چیزی حدود ۵۰۰ هزار تومان است که این هزینه‌ها توسط کمک‌های مردمی جمع‌آوری و به‌طور رایگان در اختیار مردم کم‌برخوردار قرار داده می‌شود.

در نهایت اینکه نوآوری و کارآفرینی، محرومیت‌زدایی، کاهش آلودگی‌های هوایی و صوتی، تزریق آرامش روانی به جامعه، ارتقای سرانه فضای سبز و زیباسازی، سایه‌سازی در شهر، کنترل قیمت تولیدات باغی از طریق افزایش سطح زیرکشت و کاهش فرسایش خاک، از فواید کاشت این درختان مثمر بومی است.
 

کد خبر 798042

پر بیننده‌ترین اخبار فرهنگ عمومی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha