اگرچه اعلام خبر عضویت دائم ایران در گروه «بریکس»، با استقبال و خرسندی قشرهای مختلف مردم مواجه شد، اما واکنش عصبی جریان‌های معاند را به‌نبال داشت و به سیاق سابق، تلاش کردند کام مردم را از این موفقیت قابل‌توجه در عرصه سیاست‌خارجی تلخ کنند.

امید در جامعه

همشهری‌آنلاین_گروه سیاسی: اتخاذ چنین رویکردی ازسوی جریان‌های ضدانقلاب و البته با همنوایی برخی گروه‌ها و چهره‌های داخلی درحالی است که در ماه‌های گذشته نیز شاهد بوده‌ایم در زمانی که جامعه از رویدادی و خبری خوشحال بوده، این جریان‌ها و چهره‌ها تلاش کرده‌اند با حاشیه‌سازی‌های گسترده، افکارعمومی جامعه را منحرف کنند؛ رویکردی که در ادامه به بررسی برخی مصادیق آن می‌پردازیم.

۱

تسریع روند واکسیناسیون کرونا

یکی از مهم‌ترین نمودهای واکنش عصبی معاندان به امیدواری و لبخند رضایت جامعه را در جریان تسریع قابل‌توجه در روند واکسیناسیون کرونا شاهد بودیم. پس‌از آغاز به‌کار دولت‌سیزدهم و با وجود همه چالش‌های تحریمی موجود، سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون در سراسر کشور در اولویت مسئولان دولتی قرار گرفت. این‌درحالی بود که برخی جریان‌های داخلی و خارجی تلاش کردند با کلیدواژه «واکسن‌های بی‌خاصیت»، این خبر خوب را به کام مردم تلخ کند. رضایت عمومی از تسریع در روند واکسیناسیون درحالی بود که این جریان می‌کوشید با بیان اینکه واکسن‌ها چینی است و اثری ندارد، افکارعمومی را از اثربخشی اقدام‌های ضدکرونایی دولت مایوس کند.

۲

پیروزی فوتبال ایران بر ولز

در نخستین روزهای آذرماه ۱۴۰۱ بود که خوشحالی مردم از پیروزی تیم‌ملی فوتبال ایران بر ولز، درجریان رقابت‌های جام‌جهانی فوتبال در قطر، بار دیگر خشم رسانه‌ها و چهره‌های ضدانقلاب را به‌همراه داشت. درحالی که پس‌از این پیروزی، مردم در شهرهای مختلف کشور، با حضور در خیابان‌ها و معابر، به شادی پرداختند، رسانه‌های ضدانقلاب نتوانستند خشم خود را پنهان کنند و ازیک‌سو به فحاشی به بازیکنان تیم‌ملی پرداختند و ازسوی دیگر بیهوده تلاش کردند شادی مردم در معابرعمومی شهرهای سراسر کشور را «حرکتی حکومتی» قلمداد کرده و ابزار «دوقطبی‌سازی جامعه»، این‌گونه القا کنند که مردم از این پیروزی خوشحال نشده‌اند.

۳

عفو رهبری

۱۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۱ بود که اعلام خبر موافقت رهبرمعظم انقلاب با عفو و تخفیف مجازات جمع قابل‌توجهی از متهمان و محکومان حوادث اخیر و همچنین محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب و سازمان قضایی نیروهای مسلح موجی از شادی را در فضای‌عمومی کشور به‌وجود آورد. این اقدام که به‌دنبال پیشنهاد رئیس قوه قضاییه به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای انجام شد، اما با واکنش عصبی جریان‌های ضدانقلاب مواجه شد. عصبانیت ضدانقلاب از فرمان عفو مقام‌معظم‌رهبری، چاره‌ای جز پریشان‌گویی برای آنان باقی نگذاشت. آنان تلاش کردند با القای شبهات مضحکی از قبیل اینکه زندان‌های نظام جا ندارند و...، شیرینی این اقدام مهم را به‌کام مردم تلخ کنند.

۴

توافق ایران و عربستان

توافق ایران و عربستان به‌منظور ازسرگیری روابط دوجانبه، آن‌هم پس‌از حدود ۷ سال قطع ارتباط های دیپلماتیک، از دیگر اخباری بود که اگرچه رضایت عمومی از موفقیت دیپلماسی فعال دولت‌سیزدهم را به‌همراه داشت، اما با واکنش عصبی جریان‌های معاند و ضدانقلاب همراه شد. این جریان تلاش کرد با پیگیری این خط خبری که «جمهوری‌اسلامی از موضع ضعف، پای میز مذاکره با عربستان نشسته‌است»، این‌گونه القا کند که تهران در شرایط کنونی تحولات منطقه‌ای، بیش‌از ریاض به این توافق نیاز داشته‌است. این‌درحالی‌ بود که همه کارشناسان به این نکته اعتقاد داشتند که ایران دست‌برتر را در تحولات منطقه‌ای دارد.

۵

جشن غدیر

جمعه، ۱۶ تیرماه ۱۴۰۲، مصادف با عیدسعید غدیر، تهران روز شادی را پشت‌سر گذاشت؛ موضوعی که بار دیگر سبب خشم و عصبانیت جریان‌های معاند شد. تهران دراین روز میزبان دومین میهمانی ۱۰ کیلومتری بود؛ جشنی بزرگ و بی‌سابقه که از میدان امام‌حسین(ع) تا میدان آزادی با حضور عظیم شهروندان همراه بود، اما رسانه‌های مردم مانند گذشته، کوشیدند با درپیش گرفتن رویکرد «دوقطبی‌سازی» جامعه، کام شیرین مردم از عید ولایت را تلخ کنند. برهمین‌اساس هم بود که سانسور حضور پرشکوه مردم دراین جشن در دستورکار قرار گرفت. این جریان ازسوی دیگر تلاش کرد با انتشار فیلم‌ها و تصاویر حاشیه‌ای، عظمت این جشن بی‌سابقه را تحت‌تاثیر قرار دهد.

۶

عضویت در شانگهای

به‌دنبال اعلام خبر پذیرش عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری شانگهای در تیرماه ۱۴۰۲، با وجود اینکه کارشناسان اعتقاد داشتند تکمیل عضویت دائم ایران دراین سازمان از اهمیت راهبردی ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند راهگشای بسیاری از چالش‌های پیش‌رو در زمینه خنثی‌سازی تحریم‌های ظالمانه غربی باشد، اما برخی چهره‌ها و جریان‌های معاند اگرچه نتوانستند منکر اهمیت پیوستن ایران به شانگهای شوند، اما تلاش کردند جلوه دهند که عضویت جمهوری‌اسلامی دراین سازمان نمی‌تواند به‌عنوان جایگزین مناسبی برای مناسبات مالی و اقتصادی با کشورهای غربی شود؛ حاشیه‌سازی‌هایی که بیش‌از هرچیز به‌دنبال تلخ کردن کام مردم دراین موفقیت بود.

۷

عضویت در بریکس

پذیرش عضویت ایران در گروه «بریکس» نیز مانند ماجرای «شانگهای»، برخی رسانه‌ها و جریان‌ها را برآن داشت تا این موفقیت دیپلماتیک تازه را کم‌اهمیت جلوه دهند. برهمین اساس هم بود که احسان صالحی، دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت با اشاره به برخی تلاش‌ها برای تلخ کردن کام مردم پس‌از عضویت ایران در بریکس، در توئیتی نوشت: «عده‌ای موفقیت دولت را شکست خود می‌دانند و خط تلخ‌کردن شیرینی عضویت در بریکس را شروع کرده‌اند، اما نباید نگران باشند و این‌گونه خود را منزوی کنند، چراکه این توفیق متعلق به ملت است. نباید نگران باشند و این‌گونه خود را منزوی کنند. دراین دولت، سیاست‌خارجی ابزار رقابت داخلی نیست».

کد خبر 783912

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • US ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۶
    1 0
    خود چین که تنها کشوری هست که با ما تجارت داره،میگه بدون برجام و با وجود تحریم‌ها،این کارها فایده نداره! چین هم جزو رسانه‌های معاند هستش؟!