درحالی‌که در روزهای گذشته برخی خودروسازان به‌دنبال عرضه مجدد تولیدات خود در بورس بودند، امروز رییس سازمان بازرسی کل کشور آب پاکی را روی دست آنها ریخت و اعلام‌کرد: اگر خودروسازان اقدام به ارائه خودرو در بورس کنند و با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب به فروش برسد، گران‌فروشی است.

بورس کالا - خودرو

به گزارش همشهری آنلاین، درحالی‌که در روزهای گذشته برخی خودروسازان به‌دنبال عرضه مجدد تولیدات خود در بورس بودند، امروز رییس سازمان بازرسی کل کشور آب پاکی را روی دست آنها ریخت و اعلام‌کرد: اگر خودروسازان اقدام به ارائه خودرو در بورس کنند و با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب به فروش برسد، گران‌فروشی است و سازمان تعزیرات با آن برخورد خواهد کرد.

عرضه خودرو در بورس کالا که از چند ماه گذشته با حاشیه‌هایی همراه بود و مخالفت شورای رقابت منجر به توقف چند ماهه عرضه این کالا در بورس شد. در هفته‌های گذشته اطلاعیه‌ای مبنی بر عرضه ۶۰۰ دستگاه دیگنیتی پرستیژ به بورس کالا منتشر شد که از همان ابتدا با حاشیه‌هایی همراه و شورای رقابت ضمن اعلام مخالفت خود با این اقدام خواستار توقف عرضه این کالا به بورس شد.

بنابر جزئیات طرح فروش دیگنیتی پرستیژ در بورس کالا، درصد پیش پرداخت سفارش خرید این محصول ۱۰۰ درصد اعلام و قیمت پایه این محصول یک میلیارد و ۲۹۶ میلیون تومان اعلام شده بود، امابه علت غیرقانونی بودن عرضه خودرو در بورس کالا، این اقدام متوقف شد.

بنا بر این گزارش، با توجه به راه‌اندازی سامانه یکپارچه خودرو، همه خودروسازان داخل و مونتاژکاران، موظف هستند همه تولیدات خود را فقط در سامانه یکپارچه و بر اساس نرخ مصوب شورای رقابت، عرضه کنند و به فروش برسانند که این اقدام گروه بهمن موتور بر خلاف قوانین است.

این در حالی است که این خودروساز مونتاژکار در مرحله دوم طرح یکپارچه فروش خودرو هیچ محصولی را عرضه نکرد و مدعی بود که خودرو برای عرضه ندارد و محصولاتش را به مشتریان در سامانه یکپارچه عرضه کردند.

‌پس از اطلاعیه عرضه دیگنیتی در بورس کالا، ‌شورای رقابت و معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت در نامه‌هایی جداگانه به بهمن‌موتور، عرضه خودرو در بورس کالا را غیرمجاز اعلام کردند و از این شرکت خواستند عرضه متخلفانه دیگنیتی در بورس کالا را متوقف کند.

سیدمحمدرضا سیدنورانی، رییس شورا و مرکز ملی رقابت در نامه‌ای خطاب به مدیرعامل بهمن‌موتورز اخطار داد که عرضه خودرو در بورس اقدامی ضدرقابتی و متخلفانه است و باید به‌سرعت متوقف شود.

امروز دوشنبه، ۳۰ خرداد نیز رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نشست خبری خود اعلام‌کرد: شورای رقابت تنها مرجع رسمی تشخیص رویه‌های ضد رقابت و مقابله با انحصار کالا و خدمات است. این شورا سال‌ها قبل اعلام کرد که تولید و ارائه خودرو در کشور انحصاری است. سال گذشته برخی خودروسازان با هدف افزایش قیمت خودرو اقدام به عرضه خودرو در بورس کردند و این اتفاق نیز افتاد.

ذبیح‌الله خدائیان بیان‌ کرد: امسال با اقدامات دولت، قیمت خودرو کاهش پیدا کرده است اما برخی خودروسازان با هدف افزایش قیمت، تلاش می‌کنند که مجدد خودرو را در بورس ارائه کنند.

وی تصریح‌کرد: اعلام می‌کنم که اگر خودروسازان اقدام به ارائه خودرو در بورس کنند و با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب به فروش برسد، گران‌فروشی است و سازمان تعزیرات با این مساله برخورد خواهد کرد.

کد خبر 768310
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • علی IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۰
    2 1
    دوست مهربان ای بزرگوار همانطور که فهمیدی سال گذشته خودرو در بورس فروخته شد و خیلی هم گران اون موقع کجا بودی اون مردمی که سال گذشته خریدند آیا تفاوتش را از خودرو ساز میگیرید و بهشون میدید حتی جهت اطلاع عرض کنم موقع تخویل و صدور اعلامیه مبلغ حدود 50 میلیون هم پول زور گرفت ولی کسی نبو بگه این بابت چیه
  • بازنشسته تامین اجتماعی . IR ۱۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۰
    2 0
    سنگ بزرگ نشانه نزدن است .شورای رقابت در ظاهر رقابت است ولی در باطن شورای رفاقت است و همیشه به ضرر مصرف کننده کار کرده . نمونه بارز آن همین افزایش بی رویه خودرو در همین مدت که ایران خودرو بجای کم کردن قیمت افزایش قیمت داشت
  • IR ۱۹:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۰
    0 0
    لطفا" رئیس سازمان بازرسی کل کشور یک سری هم به بورس بزند که حقوقی ها با کُد به کُد کردن از یک طرف خودشان را بجای فروشنده های حقیقی جا زده و با عرضه های آبشاری خودشان قیمت سهم ها را پایین می آورند و از طرف دیگر خودشان را به جای خریداران حقیقی جا زده و سهم ها را مفت و مجانی جارو می کنند ... ... ... ... ... .... به ریش سهامداران حقیقی می خندد!!!!! این خریداران و فروشندگانی که در قسمت مظنه‌ها ملاحظه می‌کنید، اینها ۹۰ درصدشان حقوقی هستند به ایم حقیقی. سازمان بازرسی کل کشور باید از چند نفر که به امور بورس وارد، خبره و کاربلد هستند کمک بگیرد و مُچ رانت خواران و دستکاری کنندگان بورسی را گرفته و آنها را رسوا و تحویل دستگاه قضا نمایند.