راه آهن میانه-بستان آباد-تبریز با راه اندازی ایستگاه خاوران تبریز پس از ۲۲ سال با حضوررئیس جمهور افتتاح شد.

رئیسی

به گزارش همشهری آنلاین، امروز با افتتاح ایستگاه خاوران این مسیر آهن، حرکت قطار در مسیر میانه-تبریز برای دسترسی به تهران به صورت رسمی آغاز و فروش بلیط قطار این مسیر نیز از سه روز گذشته آغاز شده است.

خط راه آهن میانه-بستان آباد-تبریز با طول ۲۰۶ کیلومتر تنها راه آهن دو خطه ایران بوده که فاز نخست آن به طول ۱۳۲ کیلومتر در سال ۱۳۹۸ به بهره برداری رسیده است؛ ایستگاه خاوران این پروژه با اتمام فاز دوم خط آهن(بستان آباد-خاوران تبریز) امروز با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.

تکمیل این خط آهن که یکی از آرزوهای دیرینه مردم خطه آذربایجان است، در سفر سال گذشته رئیس جمهور به تبریز در تاریخ ۱۲ خردادماه ۱۴۰۱ و تامین اعتبار دراین سفر تسریع یافت و مسیر ۴۴ کیلومتری ایستگاه راه آهن بستان آباد تا ایستگاه خاوران تبریز با تامین به موقع اعتبارات تکمیل شده و در قالب این طرح، بیش از ۱۵ میلیون مترمکعب عملیات خاک، ۱۳۵۰ مترمکعب بتن ریزی و ۶۰۰۰ تن ریل گذاری انجام گرفته است.

پروژه راه آهن میانه-تبریز یکی از طرح‌های مهم ملی و فرامنطقه‌ای به دلیل ویژگی ترانزیتی بوده و از مهمترین زیرساخت‌های ریلی کشور محسوب می‌شود که تاثیر قابل توجهی در رشد و توسعه اقتصاد شمال غرب خواهد داشت.

تاکنون مبلغ ۳۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه هزینه شده که ۷۷۳ میلیارد تومان آن در سال ۱۴۰۱ بوده است. با افتتاح این فاز، زمان سفر از تهران به تبریز حدود چهار ساعت کمتر خواهد شد. 

رئیس‌جمهور: راه‌آهن بستان‌آباد-خاوران با تلاش دولت پس از ۲۳سال وقفه به سرانجام رسید

سید ابراهیم رئیسی در مراسم افتتاح راه‌آهن بستان‌آباد-خاوران در آذربایجان شرقی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر توجه ویژه به آسایش و رفاه مردم، بر اهتمام دولت برای تحقق این مهم تاکید کرد و گفت: احداث این مسیر ریلی یکی از مطالبات مردم استان آذربایجان شرقی در دور دوم سفرهای استانی بود که با همت و تلاش دولت پس از وقفه‌ای ۲۳ساله به سرانجام رسید.

رئیس جمهور ضمن ابراز خرسندی از تحقق وعده دولت به مردم آذربایجان شرقی افزود: اینکه سفر زیارتی مشهد مقدس به عنوان نخستین مقصد این مسیر ریلی انتخاب شده و مسافران آن نیز خانواده معظم شهدای دفاع مقدس، مدافعین حرم، مدافعین امنیت و سلامت هستند نیز به برکات آن خواهد افزود.

بر اساس این گزارش، با افتتاح این بخش از راه‌آهن میانه-تبریز، مسیر ریلی تهران تا تبریز ۱۱۴ کیلومتر کوتاه و زمان سفر کاهش می‌یابد.

این پروژه با تحقق وعده رئیس جمهوری در اختصاص اعتبار ۳ هزار میلیارد تومانی از محل مصوبات دور اول سفر استانی آذربایجان شرقی، به مرحله تکمیل و بهره‌برداری رسیده است.

این مسیر ریلی صرف‌نظر از محاسن زیست محیطی، مزایای اقتصادی زیادی هم به دنبال دارد؛ درآمد سالانه این پروژه ۳.۲ هزار میلیارد تومان است که از طرق مختلف ترانزیت، صرفه‌جویی در مصرف سوخت، کاهش سوانح و ... به‌دست می‌آید.

افزایش ظرفیت‌های ترانزیتی معادل ۷ میلیون تن بار و ۲ میلیون نفر مسافر در سال از دیگر مزیت‌های این پروژه ریلی است.
تمامی ریل به کار رفته در خط‌آهن بستان آباد-خاوران تراورس‌های تولید داخل است.

احداث راه‌آهن تبریز-بستان‌آباد-میانه از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین پروژه‌های حمل‌ و نقل کشور و آذربایجان‌شرقی است که عملیات احداث آن، برای تسهیل در رفت و آمد مردم و جابه‌جایی حجم قابل توجهی کالا از سال ۱۳۷۹ آغاز شد و پس از ۲۲سال وقفه سرانجام با همت دولت مردمی تکمیل و با حضور دکتر رئیسی به بهره‌برداری رسید.

راه‌آهن دوخطه میانه-بستان‌آباد-تبریز از ایستگاه میانه واقع در مسیر راه‌آهن تهران-تبریز شروع‌ شده و با گذر از مسیری کوهستانی و شهرهای ترکمانچای، بستان‌آباد و باسمنج واقع در مسیر خود، به ایستگاه موجود تبریز متصل می‌شود.

راه‌آهن تبریز-میانه به‌ عنوان حلقه مفقوده اتصال راه‌آهن سراسری به راه‌آهن شمال‌غرب باعث پیوستگی بیشتر شبکه ریلی کشور می‌شود.

با بهره‌برداری از پروژه راه‌آهن میانه-بستان‌آباد-تبریز، ترانزیت ریلی ایران برای نخستین‌ بار به اروپا متصل می‌شود و اتصال آن به راه‌آهن نخجوان، ایروان و تفلیس از طریق جلفا و دیگر مرزهای آبی و خاکی به افزایش مبادلات بین‌المللی و صادرات کالا به جمهوری‌های آذربایجان، ارمنستان و ترکیه می‌انجامد.

کد خبر 765784
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • DE ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
    0 3
    دولت سیزدهم زندگی مردم نابود کردید
  • ایران رویین تن IR ۱۶:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
    1 0
    تشکر از دولت عزیز. ان شاءالله طوری باشه که ظرفیت ناوگان عمومی برای سفر به حدی کافی باشه که دیگه کسی از خوردو شخصی استفاده نکنه و سالانه چندین هزار خانواده داغدار نشن. قطار بهترین وسیله برای سفر هست ایکاش در همه جای کشور مردم دسترسی داشتند.