ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز جمعه گفت انتظار دارد که شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در ابتدای سال آینده میلادی برای دیداری رسمی به مسکو بیاید.

Putin

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز پوتین در  اظهارات ابتدایی‌ هشت‌دقیقه‌اش در یک ارتباط ویدئویی با شی که از تلویزیون دولتی روسیه پخش شد، گفت: «جناب رئیس، ما در انتظار سفر رسمی شما به مسکو در بهار آینده هستیم. این دیدار استحکام پیوندهای میان روسیه و چین بر سر موضوعات کلیدی را به همه جهان نشان خواهد داد.»

پوتین گفت که فصد دارد همکاری نظامی با چین را تقویت کند، اما در گزارش تلویزیون دولتی چین CCTV اشاره‌ای به این موضوع نشده است.

گرچه شی در این مکالمه ویدئویی را پوتین «دوست عزیزش» خواند، اما اظهارات ابتدایی‌ او یک چهارم زمان اظهارات پوتین و لحن بسیار عملگرایانه‌تری داشت.

پوتین و شی در ماه فوریه یک سند همکاری راهبردی «بدون حد و مرز» را در ماه فوریه چند روز پیش از آغاز جنگ در اوکراین امضا کردند.

ار هنگامی کشورهای غربی به دنبال جنگ اوکراین مجموعه‌ای از تحریم‌ها را هماهنگ‌شده بی‌سابقه را بر ضد روسیه وضع کردند، روسیه مجبور شده است، به بازارهای دیگر روی آورد و در نتیجه جای عربستان سعودی را به عنوان بزرگترین تامین‌کننده نفت خام چین گرفته است. مبادلات تجاری دوجانبه میان چین و روسیه اوج گرفته و پیوندهای مالی آنها گسترش یافته است.

وزارت دارایی روسیه روز جمعه اعلام کرد سهم یوآن، ارز ملی چین در «بنیاد ملی ثروت» (NWF) روسیه به ۶۰ درصد رسیده است و روسیه در تلاش است از اقتصادش «دلاززدایی» کند و وابستگی‌اش به کشورهای «غیر دوست» از جمله آمریکا، اعضای اتحادیه اروپا، انگلیس و ژاپن پایان دهد.

مسکو همچنین به طور علنی از موضع شی درباره تایوان حمایت کرده و غرب را به تحریک منازعه بر سر این وضعیت این جزیره خود-حکمران که چین آن را جزو قلمرو را خودش می‌شمارد، متهم کرده است.

پوتین به شی گفت:‌«شما و من دیدگاه‌های مشترکی درباره علل، سیر و منطق تحولات در جریان در چشم‌انداز ژئوپولیتیک جهانی در مواجهع با فشار بی‌سابقه و تحریکات غرب داریم.»

اما رهبر چین صراحت کمتری در انتقاد از کشورهای غربی نشان داده است که بازار اصلی صادرات کالاهای این کشور هستند و در جنگ اوکراین هم بیطرف مانده است.

چین با پرهیز کردن محکوم کردن طرفین جنگ، بر نیاز به صلح تاکید کرده است، اما پوتین در ماه سپتامبر (شهریور) به طور علنی تایید کرد که طرف چینی «نگرانی‌هایی»  درباره نقش روسیه در این جنگ دارد.

پکن از آن هنگام مراقب بوده است که حمایت مادی از روسیه در این باره انجام ندهد که باعث تحریک غرب به وضع تحریم بر ضد چین شود.

با این وجود، شی در مکالمه روز جمعه به پوتین گفت این کشور آماده افزایش همکاری‌های راهبردی با روسیه در پس‌زمینه آنچه موقعیت «مشکل» در صحنه جهانی خواند است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز گفت این مکالمه سازنده و پرمحتوا بوده است، اما هنوز زمانی برای دیدار شی از مسکو تعیین نشده است.

کد خبر 731408

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار روسیه‌ و قفقاز

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha