پروژه تحقیقاتی حذف آلایندگی نیروگاه حرارتی سهند بناب، با امضای قراردادی به دانشگاه بناب واگذار شد.

دانشگاه بناب

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از دانشگاه بناب، طی این قرارداد دانشگاه بناب طراحی و ساخت ستاپ (مدل) آزمایشگاهی حذف آلایندگی‌های NOxوSO۲ و بررسی امکان سنجی حذف آلایندگی دودکش نیروگاه سهند با استفاده از کاتالیست بومی را برعهده گرفت.

این پروژه تحقیقاتی با تایید وزیر نیرو به دانشگاه بناب سپرده شده و قرار است بعد از به نتیجه رسیدن آن، به عنوان طرح ملی در سراسر کشور عملیاتی شود.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق سهند در آیین امضای این تفاهم‌نامه با اشاره به اهمیت و ارزش این پروژه تحقیقاتی گفت: این قرارداد به عنوان عام المنفعه کشوری قطعاً اگر به نتیجه برسد افتخاری بزرگ نصیب دانشگاه بناب خواهد بود چرا که خیلی از دانشگاه‌های بزرگ کشور این مسئولیت را به عهده نگرفته‌اند.

مجید پاشایی حذف آلایندگی نیروگاه‌های حرارتی را یکی از دغدغه‌های مهم وزارت نیرو دانست و گفت: این پروژه از نظر علمی و هزینه‌ای، پروژه بسیار بزرگی است، قطعاً توانایی و استعدادی که از اساتید دانشگاه بناب بخصوص دکتر ناصر قاسمیان سراغ داریم امیدواریم این تحقیقات به ثمر بنشیند.

رئیس دانشگاه بناب نیز در ادامه ضمن قدردانی از اعتماد وزارت نیرو و نیروگاه حرارتی سهند به دانشگاه بناب گفت: شعار وزیر علوم و دانشگاه بناب این است که دانشگاه‌ها باید در جوامع خود تاثیر گذار باشند امیدواریم در مقابل این اعتماد بزرگ بتوانیم یک قدمی مثبت در جهت حذف آلایندگی نیروگاه‌های حرارتی برداریم.

عباسیان از قبول مسئولیت قاسمیان در اجرای این پروژه تحقیقاتی قدردانی کرد و گفت: برای اولین بار دانشگاه بناب به بحث آلایندگی نیروگاه‌ها ورود کرده و در آینده نیز به حول قوه الهی بعد از به نتیجه رسیدن این پروژه سایر واحدهای صنعتی و تولیدی، در دستور کار این دانشگاه قرار خواهد گرفت.

قاسمیان به عنوان مجری این پروژه تحقیقاتی با اشاره به وجود دی اکسید گوگرد و اکسیدهای نیتروژن و سایر مواد شیمیایی در گازهای حاصل از سوخت مازوت گفت: حذف اکسیدهای گوگرد و نیتروژن از گازهای حاصل از سوخت مازوت کار بسیار دشواری است، بنابراین اولین پروژه تحقیقاتی ما بر روی همین مقوله خواهد بود که امیدواریم با کمک مهندسین نیروگاه و اساتید دانشگاه بناب این پروژه را به سرانجام برسانیم.

گفتنی است که قاسمیان دانشیار رشته مهندسی شیمی دانشگاه بناب و فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر است و سابقه انجام چندین طرح صنعتی از جمله با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت موتو سیکلت سازی، صندوق حمایت از پژوهشگران جوان را دارد.

کد خبر 708059

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha