معاون مرکز مدیریت راه‌های کشور با اعلام خروج ۲ میلیون و ۲۸۷ هزار زائر اربعین از مرزهای زمینی کشور، گفت: اعزام اتوبوس به مرزها متوقف شده و از زائران می‌خواهیم در اسرع وقت به کشور بازگردند.

مرز خسروی 19 شهریور 1401

به گزارش همشهری آنلاین، مهدی مخبر اظهار کرد: تا پایان دیروز یعنی از ۷ شهریور تا ۱۹ شهریور در مجموع ۲ میلیون و ۲۸۷ هزار خروجی زائر از ۶ مرز زمینی داشته‌ایم.

وی ادامه داد: بر این اساس سهم مرز مهران ۴۹.۵ درصد، شلمچه ۲۸.۵، چذابه ۱۱.۲، خسروی ۷.۹، باشماق ۱.۶ و تمرچین ۱.۳ درصد بوده است.

مخبر با اعلام اینکه تاکنون حدود ۵۸۶ هزار زائر به کشور بازگشته‌اند،به تسنیم گفت: در زمان حاضر حدود  یک میلیون و هفتصد هزار زائر ایرانی در کشور عراق حضور دارند.

معاون مرکز مدیریت راه‌های کشور با اشاره به اینکه از روز گذشته روند بازگشت زائران آغاز شده، یادآور شد: اعلام می‌کنیم که مرزها بسته است و هیچ اتوبوسی به سمت مرزها اعزام نخواهد شد و هیچ صورت وضعیتی صادر نمی‌شود.

مخبر با بیان اینکه از زائران می‌خواهیم هر چه زودتر به ایران بازگردند، افزود: حدود ۱۵۰ هزار خودرو در مرز مهران پارک شده و در واقع ظرفیت پارکینگ مهران تکمیل شده است. بسیاری از زائران خودرو خود را در معابر شهری و برون‌شهری پارک کرده‌اند. بر این اساس از زائران می‌خواهیم برای خروج به مرزها مراجعه نکنند.

وی با اشاره به راه‌اندازی سازمانه ۲۰۰۰۱۴۱ برای ایام اربعین اضافه کرد: از زائران اربعین خواسته‌ایم مرز خروجی خود را پس از بازگشت از کشور عراق به این شماره پیامک کنند تا امکان تهیه ناوگان مورد نیاز و برنامه‌ریزی برای آن از سوی وزارت راه و سازمان راهداری فراهم شود.

معاون مرکز مدیریت راه‌های کشور بیان کرد: تاکنون حدود ۸ هزار و ۶۰۰ پیامک را دریافت کرده‌ایم و انتظار داریم زائران استقبال بیشتری از این سامانه داشته باشند.

مخبر با یادآوری اینکه ترافیک منتهی به مرزها عادی است، تصریح کرد: در حال حاضر در پایانه‌های مرزی با شلوغی چندانی مواجه نیستیم اما تاکید می‌کنیم زائران هر چه زودتر و تا پیش از روز اربعین به کشور بازگردند تا با ترافیک سنگین مواجه نشوند.

پس از زیارت، عراق را ترک کنید

مدیرکل بازرسی، مدیریت عملکرد و حقوق شهروندان وزارت راه و شهرسازی نیز با بیان اینکه زائرانی که زیارتشان را انجام داده‌اند، هر چه زودتر عراق را تخلیه کنند تا فضایی ایجاد شود که همه زائران بتوانند از امکان زیارت استفاده کنند، گفت: ناوگان‌های وزارت راه در برگشت در مرزها در حال آماده شدن هستند تا درصورتی که اعلام شد، بتوانیم زائران را از شهرهای مختلف انتقال دهیم.

حسین مذنب با اشاره به محدودیت‌های موجود در کشور عراق که حرکت زائران اربعین را کند کرده، افزود: مشکل اصلی در حال حاضر در عراق است، از جهت کمبود ناوگان حمل‌ونقل از مرز به نقاط زیارتی و همچنین به دلیل پیک جمعیتی که این چند روزه اتفاق افتاده در شهرهای مختلف، در خصوص پذیرایی و اقامتگاه‌ها محدودیت‌هایی وجود دارد.

وی در پاسخ به اینکه محدودیت‌های مرزی تا چه زمانی ادامه دارد؟ به ایسنا گفت: ما زیرمجموعه ستاد مرکزی اربعین هستیم و منتظر تصمیمات ستاد می‌مانیم. ناوگان اتوبوسی سازمان راهداری وزارت راه و شهرسازی این آمادگی را دارد که در صورت موافقت و تایید، از شهرهای مختلف به نقاط مرزی منتقل شوند.

مدیرکل بازرسی، مدیریت عملکرد و حقوق شهروندان وزارت راه و شهرسازی همچنین خاطرنشان کرد: ستاد اربعین اعلام کرد زائرانی که در حال حاضر عراق هستند و زیارتشان را انجام داده‌اند، هر چه زودتر این مکان را تخلیه کنند تا فضایی ایجاد شود که همه زائران بتوانند از امکان زیارت استفاده کنند؛ مسئولان وزارت راه نیز آمادگی خود را اعلام کرده‌اند، ناوگان‌های ما در برگشت در مرزها در حال آماده شدن هستند تا درصورتی که اعلام شد، بتوانیم زائران را از شهرهای مختلف انتقال دهیم.

اعزام هواپیما به عراق برای تامین نیازهای غذایی

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: با دستور معاون اول رئیس جمهوری، سه فروند هواپیما نیازهای زائران از جمله آب، موادغذایی و دارو را به فرودگاه‌های نجف و بغداد منتقل می‌کنند و این امدادرسانی به طور مستمر ادامه دارد.

محمد محمدی‌بخش افزود: با توجه به محدودیت‌هایی که در عراق برای زائران پیش آمد، با دستور معاون اول رئیس جمهوری و کمک‌های هلال احمر و سفارت ایران در عراق مقرر شد بخشی از نیازهای زائران توسط بخش هوایی به عراق منتقل شود. اولین پرواز، دیروز شنبه توسط شرکت هواپیمایی پویا با محموله آب معدنی، دارو و غذا به نجف رفت و این پروازها به‌صورت مستمر ادامه دارد.

به گفته معاون وزیر راه و به نقل از سازمان هواپیمایی، امروز یکشنبه نیز با دو فروند هواپیمای ۷۴۷ از مبدا مشهد مقدس، آب معدنی و مواد غذایی به فرودگاه‌های بغداد و نجف ارسال می‌شود. همکاران ما در مجموعه هلال احمر و ستاد عتبات و سفارت ایران در عراق مواد غذایی را در اختیار زائران قرار می‌دهند.

به گفته رئیس سازمان هواپیمایی، بخش مجموعه هوافضای سپاه، نیروی هوایی ارتش و هلال احمر با هدف افزایش سرعت ارائه خدمات در این امدادرسانی مشارکت دارند.

محمدی‌بخش افزود: هواپیمایی ساها نیز امروز در جابجایی مواد غذایی مشارکت خواهد داشت و به مرور پروازها مستمر به عراق ادامه دارد، ضمن اینکه همه پروازهای مسافری که از فرودگاه امام (ره) به نجف و بغداد اعزام می‌شود امکان  ارسال مواد غذایی را دارد.

کد خبر 704934

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار راه و مسکن

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • احمد معتبر DK ۲۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۰
    1 1
    بابا عراقی ها خجالت دادن ما رو با این پذیرایی