معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا در مورد آگهی فروش اشیا تاریخی در سایت دیوار گفت: در مورد فروش عتیقه‌جات و آثار تاریخی و باستانی در اینترنت متأسفانه پرونده داشته‌ایم که بعضا به پلیس فتا یا پلیس‌های تخصصی دیگر مثل آگاهی هم ارجاع شده‌اند. 

سرهنگ پاشایی

همشهری آنلاین ـ لاله غزالی: جرائم اینترنتی در کشورمان روز به روز ابعاد تازه‌ای پیدا می‌کند و مجرمان و کلاهبرداران از هر امکانی در این فضا برای سودجویی استفاده می‌کنند. سایت‌های اینترنتی خرید و فروش کالا که حدود یک دهه است در کشورمان راه‌اندازی شده‌اند، ازجمله بسترهای مورد استفاده این افراد برای سودجویی هستند به طوری که علاوه بر کاربران آنها، پلیس و سیستم قضایی را با دردسرهای فراوانی روبه‌رو کرده‌اند. اخیرا در این فضا آگهی‌هایی با موضوع فروش آثار تاریخی و باستانی هم که در واقع جزء اموال ملی هستند و باید به موزه‌ها انتقال یابند، در سایت دیوار دیده شده است. 

سرهنگ رامین پاشایی معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا در گفت و گو با همشهری آنلاین در این خصوص اظهار کرد: بستر سایت‌های خرید و فروش کالا مأمن و مکان مناسبی برای انواع کلاهبرداری‌ در کشور شده است و شما انواع و اقسام کلاهبرداری‌ها را در این سایت می‌بینید. 

وی افزود: متاسفانه مردم هم به هشدارهای پلیس توجه نمی‌کنند؛ چون این سایت‌ها دارند در داخل کشور فعالیت می‌کنند و مردم تمام آگهی‌های درج‌شده در آن را قانونی و درست می‌پندارند.

چه جرائمی در سایت‌های خرید و فروش اینترنتی رخ می‌دهد؟

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا در توضیح انواع جرائمی که در بستر این سایت‌ها رخ می‌دهد، گفت: اولا درج آگهی‌های دروغین یکی از معضلاتی است که پلیس فتا با آن روبه‌رو است و جرائم آن هر روز به سمت ما می‌آید. همچنین، دریافت بیعانه بدون ارائه خدمت یا کالا یکی دیگر از کلاهبرداری‌هاست که در این بستر اتفاق می‌افتد. فروش اموال مسروقه و اموال ممنوعه مثل عتیقه‌جات هم در این سایت انجام می‌شود. 

سرهنگ پاشایی ادامه داد: در مورد اموال ممنوعه ما بعضا حتی با فروش سلاح و مهمات و  مشروبات الکلی روبه‌رو بوده‌ایم که به حوزه‌های دیگر پلیس مربوط می‌شود و آنها باید درباره‌اش صحبت کنند. 

وی با تأکید بر اینکه هر چیزی که شما فکر کنید متأسفانه در سایت دیوار داشته‌ایم، بیان کرد: حتی فروش گونه‌های جانوری محافظت‌شده را که فروش آنها ممنوع است، در سایت دیوار می‌بینیم. همچنین، تبلیغات کاریابی‌هایی که بستر بیشترشان کلاهبرداری است یا اجاره کارت‌های بانکی در این سایت انجام می‌شود. 

تخلفات گسترده کاربران در معروف‌ترین سایت خرید و فروش آنلاین | از آگهی فروش آثار باستانی تا فروش اسلحه، مهمات و مشروبات الکلی!

این مقام انتظامی اظهار کرد: در مورد فروش عتیقه‌جات و آثار تاریخی و باستانی متأسفانه پرونده داشته‌ایم که بعضا به پلیس فتا یا پلیس‌های تخصصی دیگر مثل آگاهی هم ارجاع شده‌اند. 

عامل اصلی بروز جرائم 

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا تأکید کرد: عدم احراز هویت کاربران عامل اصلی بروز جرائم در سایتهای خرید و فروش اینترنتی است. 

وی توضیح داد: نبودِ نظام احراز هویت کسانی که دارند در این سایت فعالیت می‌کنند ـ چه به عنوان فروشنده چه خریدار ـ متأسفانه به معضل بزرگی در کشور ما تبدیل شده است. 

تخلفات گسترده کاربران در معروف‌ترین سایت خرید و فروش آنلاین | از آگهی فروش آثار باستانی تا فروش اسلحه، مهمات و مشروبات الکلی!

اقدامات انجام‌شده برای مقابله با مجرمان 

سرهنگ پاشایی در خصوص اقدامات انجام‌شده از سوی پلیس فتا برای مقابله با مجرمان اینترنتی گفت: ما اقدامات بسیاری انجام و پرونده‌های بسیاری هم تشکیل داده‌ایم. 

وی با بیان اینکه ما نظرات خودمان را به مراجع ذی‌صلاح هم در قالب گزارش و هم مصاحبه اعلام کرده‌ایم، افزود: تخلفاتی را که در این سایت دارد اتفاق می‌افتد به همه مراجع ذی‌صلاح ازجمله مراجع قضایی اعلام کرده‌ایم. حالا آنها باید بنشینند، دو دوتا چهارتا کنند و تصمیم بگیرند که ادامه فعالیت این سایت‌ها باید به چه شکل باشد.

این مقام انتظامی با بیان اینکه پلیس فتا در حوزه‌های مختلف با سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها تفاهمنامه همکاری امضا کرده است، گفت: مثلا در حوزه محیط زیست و گونه‌های در حال انقراض جانوری تفاهمنامه همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست داریم. در زمینه فروش اشیای عتیقه هم تفاهمنامه‌ای با وزارت میراث فرهنگی داریم. 

وی ادامه داد: این نهادها خودشان به عنوان ضابط قضایی تخصصی در این حوزه‌ها حضور دارند و اگر موردی ببینند رأسا اقدام می‌کنند. ما هم در پلیس فتا در این حوزه‌ها اقدام می‌کنیم. در مواردی مثل فروش سلاح و مهمات یا مشروبات الکلی یا تبلیغات خارج از عرف و شئونات که بعضا در سایت دیده‌ایم هم برخورد کرده‌ایم.  

پلیس فتا پشتیبان کسب و کارهای اینترنتی است

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا تأکید کرد: ما در پلیس فتا پشتیبان کسب و کارهای اینترنتی هستیم و همیشه از آنها حمایت می‌کنیم. ولی متأسفانه سایت‌های خرید و فروش اینترنتی هر چقدر کمیّت کار و تعداد کاربرانش افزایش پیدا کرده، به فکر کیفیت کار نبوده است.

این مقام انتظامی در پایان نیز تأکید کرد: با توجه به افزایش حجم و تنوع کلاهبرداری‌ها و جرائم در این سایت‌ها، چاره‌جویی اساسی و ارائه راهکار به منظور افزایش امنیت کاربران این سایت لازم و ضروری است.

کد خبر 699492
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پليس

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • US ۰۷:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    8 0
    کاری نداره،مردم‌با شماره ملی وارد سایت دیوار بشن
  • اردشیر جانی IR ۱۶:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    2 1
    فقط باید با شماره ملی و صفحه اول شناسنامه اجازه ورود به سایت دیوار را داشت تا ورود کلاهبردار کمتر شود
  • IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    5 0
    دیوار تا حد زیادی دلالی و واسطه گری رو کم کرده و نون بنگاه دارهای بی‌رحم رو آجر کرده، دارن نسخه شو می پیچن. وگرنه کلاهبرداری و وعده چیزهای مجانی از قدیم الایام تو این مملکت بوده و هست