برخی کارشناسان اقتصاد مسکن معتقدند مصوبه اخیر دولت در خصوص تغییر نحوه محاسبه حق الزحمه مشاوران املاک می‌تواند یک گام به جلو در زمینه ساماندهی مشاوران املاک باشد.

بنگاه - مشاور املاک

به گزارش همشهری آنلاین، هیات وزیران در جلسه ۲۲ تیرماه، پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی در ۱۲ تیر امسال در خصوص ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها را به تصویب رساند و محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور در یکم مرداد امسال این مصوبه را به دستگاه‌های ذی ربط شامل وزارت خانه‌های راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، نیرو و دادگستری، سازمان‌های برنامه و بودجه و ثبت اسناد و املاک کشور، بانک مرکزی، معاونت اقتصادی رئیس جمهور و اتاق اصناف ایران ابلاغ کرد.

آئین‌نامه ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها 

به گفته بیشتر کارشناسان اقتصاد مسکن، مهم‌ترین ماده این آئین نامه ۱۴ ماده‌ای، ماده ۴ آن باشد که در خصوص تغییر محاسبه نرخ حق الزحمه یا همان کمیسیون مشاوران املاک است.

در حال حاضر حق الزحمه مشاوران املاک به صورت درصدی از رقم معاملات از طرفین کسر می‌شود که به گفته یک عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک استان تهران، این رقم در تهران ۲۵ صدم درصد از هر یک از متعاملین یا نیم درصد رقم قرارداد از دو طرف معامله است.

اما بر اساس آئین نامه مصوب دولت، قرار است یک ماه بعد از تاریخ ابلاغ این قرارداد که اول شهریور امسال است، این روش برای قراردادهای خرید و فروش به صورت «درصدی از ارزش معاملاتی املاک» موضوع ماده ۶۴ قانون مالیات‌های مستقیم و برای قراردادهای اجاره مسکن به صورت «درصدی از ارزش اجاری املاک» موضوع ماده ۵۴ قانون مالیات‌های مستقیم باشد.

روش جدید محاسبه حق الزحمه مشاوران املاک |  واحدهای مسکونی و غیر مسکونی چگونه ارزش گذاری می‌شود؟

ارزش منطقه‌ای معاملات چیست؟

بر اساس ماده ۶۴ قانون مالیات‌های مستقیم، «کمیسیون تقویم املاک» متشکل از ۵ عضو شامل نمایندگان: ۱. وزارت جهاد کشاورزی ۲. وزارت راه و شهرسازی ۳. سازمان امور مالیاتی ۴. شورای اسلامی شهر و ۵. سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می‌بایست «دفترچه ارزش معاملاتی املاک» را سالانه تدوین کنند.

قیمت ساختمان با توجه به مصالح، اسکلت فلزی یا بتن آرمه یا اسکلت بتنی و سوله و امثال آن، قدمت، تراکم، نوع کاربری اعم از مسکونی، تجاری، اداری، آموزشی، بهداشتی، خدماتی و از این دست، نوع مالکیت و نهایتاً قیمت زمین تعیین می‌شود.

قیمت زمین نیز با توجه به نوع کاربری و موقعیت جغرافیایی از لحاظ تجاری، صنعتی، مسکونی، آموزشی، اداری و کشاورزی تعیین می‌شود.

به‌عنوان مثال کمیسیون تقویم املاک شهر تهران را به ۱۰۰ بلوک تقسیم کرده و متوسط قیمت املاک هر بلوک بر اساس شاخص‌های مذکور برای یک سال تعیین می‌شود.

کمیسیون تقویم املاک چگونه واحدهای مسکونی و غیر مسکونی را ارزش گذاری می‌کنند؟

بر اساس ماده ۶۴ قانون مالیات‌های مستقیم، تعیین ارزش معاملاتی املاک به‌صورت درصدی از میانگین قیمت‌های روز منطقه به تفکیک انواع کاربری است.

این درصد به‌صورت سالانه و با تصویب هیئت وزیران برای کل کشور تعیین می‌شود.

در این ماده قانونی آمده: کمیسیون تقویم املاک موظف است ارزش معاملاتی ملک را در سال اول معادل ۲ درصد میانگین قیمت‌های روز منطقه با لحاظ ملاک‌های مختلف تعیین کند، این شاخص هر سال به میزان ۲ واحد درصد افزایش می‌یابد تا زمانی که ارزش معاملاتی هر منطقه به ۲۰ درصد میانگین قیمت‌های روز املاک برسد.

با این حساب اگر ارزش یک ملک ۲ میلیارد تومان باشد بر اساس محاسبات کمیسیون تقویم املاک، ارزش معاملاتی این ملک حدود ۲۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.

از سوی دیگر بر اساس مصوبه اخیر هیئت دولت، مشاوران املاک حق کمیسیون را بر اساس ارزش گذاری کمیسیون تقویم املاک محاسبه می‌کنند نه قیمت واقعی ملک (مثلاً ۲ میلیارد تومانی).

شنیده‌ها حاکی است قرار است در جلساتی که وزارت راه و شهرسازی متولی آن است، نحوه محاسبه حق الزحمه مشاوران املاک بر اساس ارزش معاملاتی املاک تعیین شود به این صورت که گفته می‌شود حق‌الزحمه مشاوران املاک باید «مثلا» ۵ برابر ارزش معاملاتی املاک باشد.

حق الزحمه املاکی‌ها آب می‌رود؟

اگرچه هنوز ضرایب مربوط به آئین نامه اخیر دولت برای محاسبه حق الزحمه مشاوران املاک اعلام نشده، اما به نظر می‌رسد اگر ارزش معاملاتی املاک، مِلاک محاسبه حق الزحمه مشاوران املاک باشد، شاهد رقم‌هایی بسیار پایین‌تر از رقم فعلی خواهیم بود.

همچنین برآوردها حاکی است ممکن است برخی مشاوران املاکی که به فروشنده‌های مسکن با موجران و با هدف دریافت کمیسیون بیشتر از هر معامله، ارقامی بالاتر از رقم واقعی ارزش ملک، پیشنهاد فایل کردن ملک خود را می‌دهند، دیگر با این روش جدید محاسبه به دنبال کسب کمیسیون بیشتر از هر معامله نباشند.

دریافت حق الزحمه املاکی‌ها فقط با کارتخوان‌های متصل به سامانه سازمان امور مالیاتی

طبق ماده ۷ آئین نامه مصوب دولت در خصوص ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها، می‌بایست حق الزحمه مشاوران املاک اولاً به صورت آنلاین (بر خط) در سامانه معاملات محاسبه شود.

ثانیاً در مبایعه نامه یا اجاره نامه قید و چاپ شود.

ثالثاً صرفاً با دستگاه‌های کارتخوانی که به سامانه‌های سازمان امور مالیاتی است، این حق الزحمه به حساب مشاور املاک واریز شود.

ابزار کد رهگیری از مشاوران املاک سلب می‌شود؟

ماده ۶ آئین نامه مصوب هیئت دولت می‌گوید وزارت راه و شهرسازی مکلف است ظرف ۳ ماه از زمان ابلاغ این آئین نامه (از ابتدای مهر ماه) با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور امکان اخذ کد رهگیری از معاملات مسکن را برای عموم مردم به صورت مستقیم فراهم آورد.

اگرچه پیش از این و بر اساس ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن، ارائه کد رهگیری از سوی مشاوران املاک برای همه انواع معاملات بخش مسکن رایگان بود، اما صدور کد رهگیری از سوی مشاوران املاک به ابزاری برای درآمدزایی برخی مشاوران تبدیل شده بود.

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد در حال حاضر نیز مشاوران املاک برای صدور کد رهگیری ارقام با سطح‌های مختلفی از ۲۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان یا بعضاً بیشتر مطالبه می‌کنند که در صورتی که دریافت کد رهگیری با سامانه عمومی قابل انجام باشد، این ابزار درآمدزایی از برخی مشاوران املاک برداشته خواهد شد.

روش جدید محاسبه حق الزحمه مشاوران املاک |  واحدهای مسکونی و غیر مسکونی چگونه ارزش گذاری می‌شود؟

آئین نامه مصوب دولت در خصوص ساماندهی بازار مسکن

عبدالله اوتادی عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک استان تهران اظهار کرد: آئین نامه مصوب دولت در خصوص ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها هنوز از سوی اتاق اصناف به این اتحادیه ابلاغ نشده است.

وی ادامه داد: باید ابتدا نحوه محاسبه کمیسیون مشاوران املاک نهایی شود و سپس به مشاوران ابلاغ شود.

این فعال صنعت املاک یادآور شد: ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مستقیماً در بخش مشاوران املاک کشور فعالند که با خانواده‌هایشان به حدود ۵ میلیون نفر می رسند که از این محل ارتزاق می‌کنند. آئین نامه مصوب دولت سبب می‌شود تا معیشت و سفره ۵ میلیون نفر در کشور کوچک‌تر شود.

وی معتقد است: با کاهش کمیسیون مشاوران املاک، تغییری در بازار مسکن ایجاد نخواهد شد کما اینکه در دو سال گذشته، درصد کمیسیون مشاوران املاک به بهانه ساماندهی بازار مسکن، کاهش یافته اما قیمت مسکن رشد ۳۰۰ درصدی داشته است.

ملک ۴ میلیاردی را کمیسیون تقویم املاک ۴۰ میلیون تومان ارزش گذاری می‌کند

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک استان تهران بیان کرد: در کمیسیون تقویم املاک ملکی که ۴ میلیارد تومان ارزش واقعی آن است، ۴۰ میلیون تومان به عنوان ارزش معاملاتی املاک، ارزش گذاری شده است. این ارقام کمیسیون تقویم املاک، معیشت فعالان صنف مشاوران املاک را به مخاطره می‌اندازد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کمیسیون مشاوران املاک بالا نیست مثلاً یک قرارداد فروش مسکن به ارزش یک میلیارد تومان حق الزحمه مشاور املاک ۵ میلیون تومان یعنی ۲.۵ میلیون تومان از هر طرف معامله است که به این رقم، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز اضافه می‌شود. ضمن اینکه ۴۰ درصد را مشاوری که مشتری برای بنگاه املاک آورده برمی دارد و نهایتاً کمتر از ۳۰ درصد درآمد از محل کمیسیون معاملات به دارنده پروانه کسب مشاوری املاک می‌رسد.

اتحادیه املاک از تعدد صدور پروانه‌های کسب املاکی‌ها شاکی است

اوتادی تصریح کرد: ما خودمان یکی از مدعیان علیه زیاد بودن پروانه‌های مشاور املاک هستیم؛ در کشور ما به دلیل ساختار اقتصادی اشتباه، فعالیت تولیدی به اندازه دلالی سود ده نیست لذا بسیاری از افراد برای گذراندن معیشت خود به شغل مشاوری املاک روی می‌آورند.

وی ادامه داد: دولت بارها ما را تهدید کرده که اگر پروانه کسب به متقاضیان مشاوری املاک ندهید، خودمان مستقیماً به آنها جواز کسب خواهیم داد؛ طبق قانون داشتن سواد خواندن و نوشتن برای دریافت پروانه کسب در مشاغل دلالی املاک کافی است.

به گفته اوتادی، بخشی از پرونده‌های قضائی بخش املاک مربوط به نا آگاهی برخی مشاوران املاک است که به دلیل نداشتن سواد کافی، قراردادهای اشتباه تهیه می‌کنند و سبب می‌شوند تا پرونده‌های مختلفی در دادگاه‌ها تشکیل شود.

مشاوران املاک از اشخاص حقیقی به شرکت‌های حقوقی و زنجیره‌ای تبدیل شوند

فرشید ایلاتی کارشناس اقتصاد مسکن نیز درباره ساماندهی مشاوران املاک با اشاره به رشد ۴۰ برابری مشاوران املاک در ۴۰ سال گذشته گفت: به صورت میانگین سالانه شاهد مشاوران املاک بوده ایم که در عین حال نسبتی با تعداد معاملات مسکن نبوده است؛ این شبهه مطرح می‌شود که احتمالاً مشاوران املاک در نقش واسطه ظاهر شده و معاملات مکرر را شکل می‌دهند.

ایلاتی با تأکید بر اینکه مشاوران املاک باید ساماندهی شوند، تصریح کرد: تعداد مشاوران املاک در کشور ما در مقایسه با سایر کشورها تفاوت چشمگیری دارد و بسیار بیشتر از دیگر کشورهاست؛ ضمن اینکه فارغ از کمیت، در کیفیت هم مشکل داریم و هیچ مسئولیتی برای قراردادهای خود نمی‌پذیرند.

کارشناس اقتصادی با بیان اینکه باید مسئولیت حقوقی مشاوران املاک در قالب شرکت‌های تضامنی شکل بگیرد گفت: هر فرد حقیقی تا سطحی از تضامُن را می‌تواند پوشش دهد در حالی که اگر به شکل حقوقی و شرکتی دربیایند، این سطح تضامن و مسئولیت پذیری ارتقای بسیار بیشتری می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: مثلاً به جای آنکه در شهر تهران حدود ۱۱ هزار مشاور املاک حقیقی داشته باشیم، می‌توانیم ۱۱ شرکت حقوقی در این زمینه داشته باشیم که مسئولیت پذیر باشند؛ اما مؤسسه ای که به صورت زنجیره‌ای فعالیت می‌کند، اگر تخلفی در یکی از شعب آن مطرح شود، کل این شرکت زیر سوال می‌رود؛ لذا سعی می‌کند قوانین را بیشتر رعایت کند.

مشاوران املاک از ذیل قانون نظام صنفی خارج شوند

ایلاتی در پاسخ به این پرسش که آیا این پیشنهاد با قانون نظام صنفی در تعارض نیست؟ گفت: کالای مسکن با سایر کالاهایی که ذیل قانون نظام صنفی قرار می‌گیرند، متفاوت است لذا باید از مسأله صنفی خارج شده و به عنوان کالای خاص، قوانین خاص خود را داشته باشد؛ وزارت راه و شهرسازی باید لایحه مربوطه را تدوین و به دولت ببرد تا قانون گذاری صحیحی در حوزه مشاوران املاک صورت گیرد.

کارشناسان اقتصاد مسکن با تأکید بر اینکه ساماندهی مشاوران املاک به عنوان یکی از حلقه‌های زنجیره اثرگذار در رشد قیمت مسکن، امری پسندیده است، اما بر این اعتقادند که در کنار عوامل اقتصاد کلان که بر سرمایه‌ای شدن کالای مسکن مؤثر است، برای تبدیل شدن این کالا به مصرفی، باید همزمان از تولید مسکن بهره برد و همچنین قوانین مالیاتی بخش مسکن را به جد اجرا کرد.

در سال‌هایی که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، سیاست‌های حمایتی از تولید مسکن به مُحاق رفته بود، اگر همان روند تولید مسکن در سال‌های قبل از آن ادامه می‌یافت، دیگر شاهد این وضعیت فعلی بازار مسکن و رشد ۷۰۰ درصدی قیمت‌ها در ۸ ساله گذشته نبودیم.

موضوعی که مورد تأکید رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی قرار گرفته و در برنامه تلویزیونی زنده هفته گذشته گفت: اگر مسکن مهر نبود، مشخص نبود وضعیت بازار مسکن در سال‌های اخیر به چه صورت بود.

از سوی دیگر، اجرای محکم قوانین مالیاتی بخش مسکن نیز می‌تواند از تبدیل شدن بیشتر مسکن به کالای سرمایه‌ای ممانعت کند؛ خصوصاً مواردی چون مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند نقش مذکور را ایفا کند.

کد خبر 694280
منبع: مهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار راه و مسکن

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 39
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 28
  • US ۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    26 4
    والا به ندرت مشاور املاکی پیدا می‌کنید که کمتر از یک درصد از هر طرف معامله بگیره این اعدادی که شما گفتید جایی پیدا نمیشه
  • محمد حبیبی IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    20 5
    دولت میتونه با تشکیل سایت بانک مسکن هم کنترل داشته باشه روی معاملات مسکن هم خریدار و فروشنده با اطلاعات کامل اقدام به خرید و فروش مستقیم ملک خود نمایند و با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی دیگر نیاز به مشاور املاک نیست
  • محمد IR ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    37 4
    شغلی راحت و بدون مسئولیت که درآمدش از دکترها و خیلی از مشاغل دیگه بیشتره ، آخه یک خط می نویسی هر کلمه ای رو چند حساب می کنی ؟!!! همون اول هم کمیسیون خودتو میگیری ، بعد طرف فروشنده یا خریدار هم به مشکل برخوردن ، مسئولیتی نداری و پولتو گرفتی و میری سراغ قرارداد دیگه !
    • محمد حبیبی IR ۱۷:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
      9 1
      اگه سایت مسکن وجود داشته باشه من فروشنده نمیتونم هر قیمتی دوست داشتم بزارم دلال بازی هم جمع میشه خود بخود قیمت مسکن میاد پایین دولت هم کاملا میتونه درآمد خودش رو برداشت کنه و راه فرار مالیات هم بسته میشه البته اگه خود دولت اراده کنه و بخواد اگه اگه اگه
    • IR ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
      7 0
      دولت همین مسکن مهر را کنترل نکرده شده 2میلیارد وای به حال بقیه
  • IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    27 7
    مهمترین عامل گرانی مسکن مشاوران املاک هستند90درصدبسازبفروش هم هستندبایدکنترل شوندبایدمالیات برخانه های خالی اجرایی شوداین همه خانه هالی داریم دولت وزارت مسکن نهادی شماره تلفنی اعلام کندمثلا124مردم درهمسایگی شما آپارتمان خالی موجوداست اعلام کنیدبه این شماره چقدرخانه ها ارزان میشودبازارحرکت میکندراه زیاداست راهدارنداریم جناب رستم قاسمی فکرنکنم درموردمسکن جوابگوباشد
  • مجید IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    11 2
    اگه مشاوراملاکی حق کمسیونش راازخریدار وفروشنده چک بگیره چی می شه...
  • IR ۱۴:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    8 2
    شما حساب کردی ! اونا هم گفتند چششششششششششششششششم !!!!!
  • رستم IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    7 3
    با همین نقشه از زمان احمدی نژاد خانه ها وزمین هاراگران گران کردند که حالا دولت به یک درآمد کاذب دست پیدا کند درصورتیکه مسکن وزمین در مملکت ما ازاین خبرها نبود من الله التوفیق
  • ارش IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    17 3
    این یدونه کار کاملا درسته .یک عمر املاکی ها مفت خوری کردن دیگه بسه .
  • علم IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    20 2
    بسیار کار عالی است خدا خیرتون بده لطفا در مورد بنگاه های ماشین هم این کار را اجرایی کنید لطفا به گوش مسئولین برسانید ممنون
  • IR ۱۶:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    13 2
    تمام مشاوران املا‌ک همه شغل دومشان اینه پس کسی ارتزاق نمکنه که بخاطر این کار بخواد گرسنه بمونه این کارخونه هست که کنترل بشن اگر میخوای این قیمت های الکی بشکنه چهار دفتر املاک با مدرک معتبر و کارشناس فن باز کنید تا نتیجه رو ببینید یارو میره بنگاه میگن ملک خودتو چند میدی هر چه دلش میخواد قیمت میزنه و جالبه که بعد روش کار میکنن و براش میفروشن و میگن هرچه بیشتر کمیسیون بیشتر
  • حسین GB ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    3 10
    یک جوری میگی مشاور املاک انگار تمام گرانی مملکت مشاور املاک بوجود آوردن یعنی نان یک عده بریده شود و به جیب دولت برود کار درست میشود این روش مطمینا کارشناسی نشده و مشکلاتی را برای چندین میلیون بوجود خواهد آورد تنها بازاری که طبق مصوبه دولت وجه دریافت میکنند مشاوران املاک هستند البته متخلفین همه جا هستند اما خدایی با خیلی درکت پایین باشه از اقتصاد وبازار که گرونی مسکن گردن املاک دارها بیندازی پس بقیه گرونیها کی بوجود آورده حتما آنها کار مش علوم است
  • صدیقه IR ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    12 3
    کلا باید مشاورین املاک جمع بشوند،عامل توروم و گرانی خود همین مشاورین املاک هستند. وسلام
  • DE ۱۷:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    7 2
    وقتی بنگاه حق الزحمه خود را بصورت درصدی دریافت می کند این فرمول خودش باعث افزایش بی رویه اجاره ها و معاملات مسکن می شود چون هرچه مبلغ بیشترباشد بنگاهی دریافتی بیشتری خواهد داشت و این موضوع گاهی بصورت معامله صوری انجام می گیرد.
    • حمید IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
      3 1
      خب دیگه مشکلات حل شد
  • IR ۱۷:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    12 0
    اقا در هر راسته خیابان از صد تا مغازه 60 تا املاکی باز شده! اینها یکبار پول رو میبرن سمت بازار مسکن ! یکبار ارز ! یکبار طلا و التهاب ایجاد می کنند ! اخه مگه میشه اینهمه هم املاکی ؟؟ مملکت شده دلال سرا!
  • IR ۱۹:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    2 4
    سلام دولت برا املاکی خانم کلی دردسر میده واصلا مراعات املاکی خانم که کارشون با صداقت بیشتری هست حمایت نمیکنه
  • کارشناس FR ۱۹:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    11 2
    سلام با تشکر از دست اندرکاران ساماندهی دستمزد دفتراملاک ساختمان یا بنگاهها، پیشنهاد می کنم که میزان دستمزد را به مبلغ خرید ملک پیوند ندهید بلکه یک مبلغ مشخص برای تهران، کلانشهرها و سایر شهرها تعیین کنید. اگر به قیمت ملک پیوند دهید این کار بازهم باعث گرانی مسکن خواهد شد. سپاس
  • ناشناس IR ۱۹:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    14 1
    خونه خریدم ،مشاور املاک گفت ۱۳ میلیون حق املاک،منم با فروشنده هماهنگ کردم رفتیم جای دیگه نفری ۵۰۰ هزار دادیم ،با مشاور املاک فقط باید مثل خودش رفتار کنیم (کلک)....
  • هادی IR ۲۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    6 3
    همش دروغ حداقل از طرفین یک درصد میگیرن
  • ۵۴ IR ۲۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    22 1
    مشاوزان املاک زندگی مستاجران را برا کمیسیون خود به فنا دادند با موجرهای طماع و نوکیسه البته صرفا همگی نه. انسان با مروت هم داخل موجر و اندکی هم مشاوران املاک هست
  • US ۲۲:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    1 4
    غیر عملی است این طرح
  • کارگر IR ۲۲:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    1 0
    با توجه به ماده۲۳ آیین­ نامه اجرایی ماده (۱۴) الحاقی قانون مبارزه با پولشویی ،کلیه معاملات املاک باید در سامانه مکان محور ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور صورت پذیرد اگر معاملات در بستر سامانه مذکور صورت بگیرد از معاملات صوری که توسط ذینفعان معاملات املاک در یک منطقه صورت پذیرفته ومنجر به افزایش نرخ قیمت املاک یک منطقه نیز می‌شود جلوگیری و حتی از کلاهبرداری های رایج در عقد قراردادهای مهندسی شده برخی مشاورین املاک که منجر به مالباختگی برخی ازشهروندان می گردد نیز جلوگیری خواهد شد.متاسفانه به قوانین موجود عمل نمی‌شود و وقتی مشکلات از حد می گذرد دوباره به فکر نوشتن قانون هستیم غافل از اینکه قانون وجود دارد و مشکلات ناشی از بی توجهی به قوانین است.قانونی که عمل نشود مثل نقاشی شیر است نه خود شیر.
  • ناشناس IR ۲۳:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    2 2
    سلام.... دم مشاور املاکی را ببینی ، همه چیز حله ..... باید اول کد خدا را راضی کنی ، بعدش هر کاری خواستی انجام بدی ...
  • مصطفی افخم IR ۲۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    7 0
    شما در صد را از روی معاملات املاک بردارید..یا حتی املاکی ها را جمع کنید..ببینید ملک فروشی و اجاره بها املاک چقدر میاد پایین...املاکی هر چی بیشتر ملک رو بفروشه یا اجاره بده درصدش میره بالا......مگه در اون سالهای دور املاکی بود..نبود..ملک فروشی توسط ثبت املاک و اجاره سفارش مالک به در و همسایه یا مغازه دار محل و ........و همه چی ارزون...جمع کنید این املاکی های مفتخور و خونخوار و عامل گرونی ملک رو.....
  • مجید یزدانی IR ۰۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
    8 5
    تاسف میخورم برای مردمان کشورمان که انقدر ساده لوح هستن و ساده همراه با حرف صدا سیما دروغین همصدا میشن، مهم ترین و اصلی ترین موضوع رو باید گفت که آهن کیلویی 3 هزار تومان بوده که خود دولت میده الان کیلویی 23 هزار تومان یا سیمان پاکتی بوده 4 هزار تومان الان باید پاکتی 90 هزار تومان خریداری بشه و هزار کالا دیگه که صفر تا 100 داخل همین مملکت ساخته میشه، که تمام کارخانه ها برا خود آقازاده هاشون هست، که اخر کوتاه تر ازدیواری مشاور املاک نیست، میان مینداز گردن مشاور املاک که چرا گرون میکنه، واقعا مشاور املاک چیکاره هست که بخواد دخالت کنه به قیمت ها، به نظرتون توان اینکار رو دارن؟؟ ...
  • رضا IR ۰۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
    2 8
    دوستانی که این جوری قضاوت می‌کنند درست نیست اول اینکه نباید همه را به یک چشم نگاه کنند دوم اینکه حق الزحمه مشاوران را دولت مشخص کرده از قدیم گفتن صدای دوغل از دور خوش است اگر شما فکر می‌کنید این کار این‌قدر راحت و پر درامد هست شما هم بسم‌الله شما فکر می‌کنید یک معامله را میخواهید انجام دهید به این راحتی هست بیا تو گود ببین چه خبر اینقدر مامله هایی هست که خریدار و فروشنده را به هم میرسونن و بعد خودشون میرن معامله مکنند وغیره
  • محمد IR ۰۳:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
    2 0
    درشهرکردهرخیابانی که پنجاه تامغازه داشته باشه۴۵تای مغازه هامشاوراملاک هست تمام هم معلم های بازنشسته وبیسوادبابت مسکن لطفن دولت پیگیری کند
  • امیر IR ۰۳:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
    2 0
    برای هر قرارداد یک مبلغ مشخص کنند که دریافت کنند و کاری به قیمت ملک نداشته باشند چه خبره یک کاغذ چاپ شده را پر میکنند و چند خط می‌نویسند اینقدر پول میگیرند پول یا مفت مردم را هم بدبخت کردن
  • مردم IR ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
    6 0
    در منطقه ما قیمت رهن خونه ۱۲۰ کردن در صورتی پارسال ۷۰ بود بنده یک عروس و داماد را پیدا کردم و خواستم خانه ام را بهشون ۸۰ رهن بدم گفتم اول زندگیشن هست زیاد ازشون نگیرم سه تا مشاور املاک در محله مراجعه کردم دو تاشون نق میزدن بهم چرا ارزون میدی بازار اینجا بهم میخوره و منم رفتم سراغ سومی که قرارداد رو نوشت برام واقعا عامل گرانی اجاره مشاورین املاک هستن
  • رصا IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
    3 0
    واقعا این بنگاه های املاک که مثل قارچ روز بروز زیاد میشوند چه کار خاصی انجام میدن که این همه حق دلالی میگیرن عمدتا هم آدمای بیسواد و تحصیل نکرده هستن یه معلم یا استاد دانشگاه رگیره ۷ میلیون یا نهایت ۱۵ میلیون بعد یه بنگاهی چهار خط مینویسه برای یک معامله مثلا یک میلیاردی ۱۰ میلیون تف به این قانون
  • مخالف مفت خوری IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
    5 0
    به نظر این بنده حقیر شغلهای کاذبی مثله نمایشگاه اتومبیل و املاک و .... باید از چرخه مشاغل حذف بشن
  • سیامک DE ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
    0 1
    من با توجه به متن خبر هرچه نگاه کردم چیزی راجب درصد حق بنگاه ندیدم الا اینکه قرار هست(تاکید می‌کنم قرار هست)قیمت املاک چطور محاسبه شود،فکر هم نمیکنم کاری صورت بدهند الا اینکه شما رو سر کار بزارن ومتعاقبا"شما هم مردم رو سرکار میزارید
  • IR ۱۵:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
    1 1
    توی این مملکت سه صنف بالاترین درآمد رو دارن اول نون خشکی ضایعات خر دوم املاکی سوم جراحان زیبایی بقیه ول معطلن
  • سیاوش IR ۲۳:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
    0 0
    املاکی ها به زور از فروشنده و خریدار یک درصد کمیسیون می گیرند که بسیار ناجوانمردانه است. مگر املاکی ها چه کاری می کنند که اینهمه کمیسیون می گیرند؟ تنها کارشان وصل کردن دو طرف معامله به یکدیگر است که خود خریدار و فروشنده بدون نیاز به املاکی ها می توانند از سایت دیوار یکدیگر را یافته و به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند که کمیسیون بسیار کمتری می گیرند. امروزه توی املاکی ها پُر شده از دلال های کم دانش و بی تجربه که فقط دنبال گرفتن پول مُفت از خریدار و فروشنده هستند . بدون کمترین دانش
  • امید IR ۰۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۰
    2 2
    چند نکته رو متذکر بشم 1. تعیین قیمت رهن یک منزل از قدیم الایام یک عرف مشخصی داشته و در همه ی نقاط ایران نیز این فرمول همیشه برقرار بوده به این صورت که در فصول جابجایی مستاجر مثل تابستان قیمت رهن یک واحد مسکونی یک چهارم قیمت ملک(قیمت فروش) و در فصول غیر جابجایی مثل زمستان به یک پنجم کاهش پیدا میکند این فرمول همیشه برقرار بوده. 2. حالا قیمت فروش یک ملک به چه مواردی بستگی داره،؟ -- قیمت تمام شده ساخت + هزینه خرید زمین و هزینه های مختلف که شهرداری و ادارات مختلف از سازنده اخذ میکنند مثل انشعابات مختلف و و و و ... و قیمت پایه املاک رو فقط سازندگان ملک تعیین میکنند حالاباا این تفاصیر مختصر و خلاصه بنظر مردم ما که همیشه ظاهر هر مسئله ای رو فقط میبینن میان این تورم رو به نوبه ای توجیه کنند و مشخصا باید یه مقصری رو معرفی کنند که وقتی نوک پیکان رو بطرفش میگیرن همه تایید کنند که اره مقصر همینه. اما واقعیتش اصلا اینکه تورم ملک ربط مستقیم به فعالیت مشاورین املاک داره یک دروغ بزرگه و بنظرم مساله ایه که کمی این تورم وحشتناک رو توجیه کنه. کاش واقع بین باشیم و حد اقل دنباله رو تفکرات پوچ نباشیم
  • محسن IR ۰۵:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۰
    0 1
    سوالی که پیش میاد اینه که یک نفر با خانه ۲۰ میلیاردی برای فروش به دفتر املاک مراجعه می‌کند یک نفر با خانه ۲۰۰ میلیونی، کاری که مشاور املاک برای هر دو نفر انجام میدهد کاملا مشابه است ولی کمیسیونی که می گیرد ۱۰۰ برابر فرق دارد! قانون قبلی که کاملا مشکل داشت ولی قانون جدید هم همچنان مشکل دارد. چرا باید کمیسیون بر اساس قیمت ملک یا حتی قیمت منطقه باشد؟!! کمیسیون باید یک عدد ثابت برای هر شهر باشد. ضمن اینکه با کاهش و ثابت شدن کمیسیون تعداد مشاور املاک کاهش خواهد یافت و در پی آن تعداد معادلات برای هر مشاور املاک افزایش می یابد پس معیشت شان فرقی نمی کند. الان در هر کوچه و خیابانی ده ها مشاور املاک وجود دارد که اصلا منطقی نیست. کلا نصف جامعه ما هر کدام به نوعی درگیر دلالی شده اند! این یک شغل کاذب است و به ضرر اقتصاد کشور هست.
  • IR ۲۳:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۰
    0 0
    اینجانب خونم رو خودم توی دیوار آگهی کردم، مشتری میومد، تماشا میکرد، توضیح میدادم، چونه میزد، بالاخره یکی پسندید فقط موندم نقش بنگاه املاکی تا اینجا کجای این داستانه؟! حق کمیسیون رو تقریبا کامل گرفت! رفتم محضر خونه برای به نام زدن سند، زحمتی که ایشون کشید به مراتب بیشتر از بنگاه املاک بود ولی حق الزحمه ایشون کمتر حالا چرا بنگاههای املاکی اینقدر منظلوم نمایی میکنند، نمیدونم؟!