ناصر کنعانی سخنگوی جدید وزارت امور خارجه در نخستین نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات حوزه سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

کنعانی

سخنگوی وزارت خارجه گفت: سفرهای متعدد سران، روسای جمهور، مقامات عالیرتبه و وزرای خارجه به ایران، تهران را به پایتخت دیپلماسی فعال منطقه‌ای تبدیل کرده است. شاهد سفرهای متعدد رئیس جمهور و وزیر خارجه و سایر وزرار و مسؤولان عالیرتبه به کشورهای مختلف به خصوص در حوزه همسایگان بوده و هستیم که می‌تواند نمایی از ایران قوی و تجلی ایران قوی با به کارگیری دیپلماسی فعال و متوازن باشد.

کنعانی ادامه داد: طی روزهای آینده شاهد سفرهای مهمی از سران کشورهای همسایه و منطقه به ایران خواهیم بود. اینکه رویکرد و حرکت دستاه دیپلماسی مبتنی بر سیاست کلی نظام و منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های بالادستی نظام براساس مولفه‌های گفتمانی و رویکرد سیاست خارجی فعال و پویای دولت سیزدهم شکل گرفته و بر همین مبنا ان‌شاءالله ادامه می‌یابد. تکمیل فرآیند همگرایی با سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و توجه به سیاست منطقه گرایی و آسیاگرایی و توجه به توسعه روابط با نهادهای منطقه‌ای مثل شانگهای، بریکس و ... وجه دیگری از این دیپلماسی فعال و پویاست.

کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا که مدعی شده افزایش فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک به ایران میزان حملات تحت حمایت ایران به نیروهای آمریکایی را در مقایسه با دو سال قبل کاهش داده است، گفت: جای بسی تعجب است که اگر دولتمردان آمریکایی فکر می‌کنند با بیان جملاتی از این قبیل یا نوشتن مقالاتی در یک روزنامه می‌توانند نتیجه عملکرد سوء، مخرب و ویرانگر خود را که در طول سالیان متمادی در منطقه و غرب آسیا اعمال کردند توجیه و تبیین کنند. بایدن و مقامات آمریکا می‌دانند نگاه مردم منطقه نسبت به سیاست مداخله جویانه آمریکا در منطقه چیست. در آستانه سفر رئیس جمهور آمریکا به منطقه قرار داریم. در مقاله خود یکی از اهداف اساسی سفرش را کمک به تقویت صلح و امنیت در منطقه عنوان کرد و ایجاد ثبات و آرامش در منطقه و حل و فصل اختلافات. خیلی تلاش می‌کنم خوشبین باشم ولی نگاهی اجمالی به سنت سیاست خارجی آمریکا در طول سالیان طولانی نشان می‌دهد این اظهارات نمی‌تواند اظهارات توام با سیاست عملی آمریکا در منطقه باشد.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ایجاد ثبات و آرامش در منطقه نیازمند تغییر عملی در رفتارهای آمریکاست. ماهیت رژیم صهیونیستی در منطقه نامشروع و غیرقانونی است و طی هفت دهه تاریخی تمام عیار از جرم و اشغالگری است. آمریکا حامی تمام عیار این رژیم است. سیاست مداخله جویانه در آمریکا سیاستی غیرقانونی است. حضور غیرقانونی آمریکا در هیچ کدام از کشورهای منطقه از جمله عراق و افغانستان آورنده نظم و امنیت در این کشورها نبوده و خسارات مادی و بشری برای مردم منطقه و رنج و اندوه برای آنها به ارمغان آورده است. دولت آمریکا نمی‌تواند با یک مقاله فرافکنی کند و حضور نیروهای خود در منطقه را به نیروهای ایران یا منتسب به ایران عنوان کند.

کنعانی ادامه داد: دولت آمریکا و رئیس جمهور این کشور یک بازنگری در سیاست خارجی منطقه ای آمریکا و نگاهی به نوع نگاه افکار عمومی در منطقه کنند و رفتار خود را تغییر داده و سیاست حمایت از رژیم صهیونیستی را متوقف کنند. پرهیز از مداخله در امور داخلی کشورها و پرهیز از ائتلاف‌های نمادین در منطقه و احترام به سیادت و حاکمیت و استقلال کشورها بهترین رفتاری است که دولت آمریکا می‌تواند اتخاذ کند تا ثبات و آرامش به منطقه بازگردد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین وضعیت اسدالله اسدی دیپلمات بازداشت شده ایران در بلژیک بیان کرد: پیگیری آزادی هر چه سریع‌تر این دیپلمات عزیز ایران از ابتدای دستگیری غیرقانونی ایشان و دستگیری و بازداشت مغایرت آمیز ایشان بر مبنای کنوانسیون وین در پیگیری‌های وزارت خارجه و تمامی دوایر ذیربط دولتی ایران قرار داشته و دارد.

کنعانی درباره اظهارات نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر این‌که همچنان آزادی عمل داریم با برنامه هسته‌ای ایران مقابله کنیم نیز بیان کرد: طنز تلخی است رژیمی که عضو هیچ کدام از معاهدات عدم اشاعه و نظارت‌های بین‌المللی در حوزه هسته‌ای نیست و تاریخ سیاه و روشنی از نقض قوانین بین‌المللی و تاریخچه‌ای از تجاوز به ملت‌ها دارد و زرداخانه‌ هسته‌ای جمع کرده درباره فعالیت‌های صلح آمیز ایران اظهارنظر می‌کند.

وی گفت: فعالیت‌های هسته‌ای ایران کاملا روشن و قانونی است و عضو آژانس و معاهده عدم اشاعه است و تمامی فعالیت‌های ایران زیرنظر آژانس انجام می‌شود. رژیم صهیونیستی با دارا بودن زرداخانه هسته‌ای و عدم عضویت در معاهده عدم اشاعه حق ندارد در ارتباط با فعالیت‌های صلح آمیز ایران اظهارنظر کند. توانمندی هسته‌ای و زرداخانه این رژیم خطری برای صلح و امنیت بین‌المللی است و این مسؤولیت مجامع بین‌الملی و سازمان ملل و آژانس است که به وضعیت هسته‌ای این رژیم رسیدگی کرده و آن را مجبور کنند تحت مقررات عدم اشاعه قرار بگیرد. قانون گریزی این رژیم نتیجه حمایت بی قید و شرط برخی کشورها از جمله آمریکاست.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: ایران به طور قطع هرگونه اقدام نابخردانه این رژیم را با جدیت و با قاطعیت و پشیمان کننده پاسخ خواهد داد.

وی درباره درگیری نیروهای مرزبانی ایران و طالبان گفت: امنیت مرزهای ایران و افغانستان برای گسترش مناسبات تجاری بسیار حائز اهمیت است. شرایط در افغانستان قابل درک است ولی انتظار ایران از مقامات هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان این است تامین امنیت مرزهای مشترک را قبول کنند و به تلاش‌ها و حسن نیت ایران برای برگزاری نشست‌های مشترک برای ایجاد امنیت پاسخ مثبت بدهند.

کد خبر 690201
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha