چند ماهی است که با فروکش کردن موارد ابتلا و فوت بیماری کرونا، سوالات زیادی در مورد آینده این بیماری مطرح می‌شود. در واقع همه می‌خواهند به نوعی از آینده و روند رفتار این ویروس باخبر شوند.

پايان پاندمي

همشهری‌آنلاین -یکتا فراهانی: به نظر می‌رسد بیماری کرونا پس از دو سال از یک بیماری همه‌گیر به یک عفونت بومی تبدیل شده که قرار است مانند بیماری آنفلوانزا باقی بماند و فقط در بعضی مناطق یا بخش‌هایی از جامعه بروز کند. اما این موضوع باعث نمی‌شود آن را نادیده بگیریم و موارد پیشگیری از بیماری را رعایت نکنیم.

واکسیناسیون را ادامه دهیم

پایان فاز حاد پاندمی

سید محمدرضا هاشمیان، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و فوق‌تخصص مراقبت‌های ویژه در مورد شرایط بیماری کرونا می‌گوید: « با توجه به اینکه مدت طولانی است تعداد فوتی‌های روزانه ما تک رقمی شده است؛ بنابر این به نظرمی رسد می‌توانیم پایان فاز حاد پاندمی را در کشور اعلام کنیم؛ چون هم تعداد بستری‌های ناشی از ابتلا به بیماری کم شده  و هم تعداد فوتی‌های آن بسیار پایین آمده است.»

به گفته دکتر هاشمیان، البته پایان پاندمی به منزله پایان کووید نیست؛ بلکه فقط به معنای  پایان یافتن فاز حاد پاندمی است؛ یعنی ما روزهای بسیار بد را پشت سر گذاشته‌ایم.

عاقلانه رفتار کنیم

 هاشمیان می‌گوید برای رسیدن به روزهای بسیار خوب باید عاقلانه رفتار کنیم. منظور از عاقلانه رفتار کردن، افزایش  سطح ایمنی جامعه با تزریق دوزهای بوستر در سطح  جامعه است.

مطالعات انجام شده همگی ثابت می‌کنند ایمنی واکسن‌های کرونا بعد از گذشته مدتی کاهش می‌یابد؛ بنابراین باید دقت داشته باشیم تا اشتباه شانگهای و چین گریبان‌گیر ما نشود.

مراقبت از کاهش سطح‌ ایمنی

به گفته این فوق‌تخصص مراقبت‌های ویژه، یکی از دلایل مهم دوباره درگیر شدن شانگهای، کوتاهی در تزریق دوز بوستر (دوز یادآور یا دوز تقویتی) به مردم جامعه بود با وجود اینکه چین، واکسیناسیون را زودتر از بقیه دنیا شروع کرد و  زودتر هم به نتیجه‌ موردنظر خود رسید؛ ولی با توجه به اینکه  تزریق دوز بوستر را به‌موقع در کشور  انجام نداده بود؛ با کاهش ایمنی جامعه؛ یکباره تعداد مبتلاها و فوتی‌ها چندین برابر شد.  بنابراین ما هم باید مراقب باشیم این کاهش ایمنی در جامعه ما رخ ندهد.

 البته چین مثل همیشه توانست با قرنطینه، شیوع کرونا را متوقف کند و به دنیا ثابت کرد همچنان یکی از بهترین راه‌های کنترل پاندمی، قرنطینه است.

 واکسیناسیون؛ بهترین راه پیشگیری

هاشمیان می‌گوید در کنار چین، کشوری مثل کوبا نیز از همان ابتدا بهترین راه پیشگیری را واکسیناسیون دانست و به همین دلیل نیز ۸۸ درصد مردم خود و حتی بالای دو ساله‌ها راهم  واکسینه کرد. از این رو، در اوج اومیکرون تعداد فوتی‌های روزانه در کوبا کمتر از ۸ نفر بود و به این ترتیب نیز با افزایش سطح واکسیناسیون پاندمی را پایان داد.

با توجه به اینکه در کشور ما، وزارت بهداشت، هیچ وقت در کشور  قرنطینه واقعی را  اعمال نکرد؛ به همین دلیل نتوانستیم مانند چین به موقع جلوی شیوع بیماری را بگیریم.  ولی امروز می‌توانیم از تجربه کوبا استفاده کنیم و با تزریق دوز بوستر و بالا نگه داشتن سطح ایمنی در جامعه به طور کامل به این پاندمی پایان دهیم.

ایمنی هیبریدی

این استاد دانشگاه  علوم پزشکی شهیدبهشتی می‌گوید مطالعات انجام شده ثابت کرده‌اند ایمنی هیبریدی؛ یعنی ایمنی که حاصل از ابتلا به بیماری و همچنین  تزریق واکسن ایجاد می‌شود سطح ایمنی  قابل توجهی به دنبال  دارد؛ یعنی سطح ایمنی افرادی که به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند و سپس واکسن می‌زنند؛ بیشتر از افرادی است که فقط به بیماری مبتلا شده‌ یا فقط دو دوز واکسن تزریق کرده‌اند.

لزوم تزریق دوز تقویتی

به گفته هاشمیان، مطالعات گسترده در مورد تزریق دوز بوستر (یا دوز تقویتی) نیز ثابت کرده است تزریق دوز بوستر سطح ایمنی را به مقدار قابل توجهی افزایش می‌دهد.

 در حال حاضر کشورهای بسیار زیادی در دنیا تزریق دوز چهارم را آغاز کرده‌اند، از جمله این کشورها می‌توان به کشورهایی مانند ترکیه سنگاپور، استرالیا، رژیم صهیونیستی، مجارستان، کامبوج، تایلند، کره جنوبی، سوئد، شیلی، دانمارک و  آمریکا اشاره کرد.

عوارض نادرواکسن

به عقیده این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با توجه به تجربه کشورهایی که تزریق دوز چهارم را شروع کرده‌اند و مطالعات  مربوط به آنها می‌توان برنامه‌هایی را برای انجام منظم واکسیناسیون به مردم ارائه داد.

 همچنین توجه داشته باشیم  تزریق دوز بوستر برای افرادی که تا به حال به ویروس کرونا مبتلا نشده‌اند بسیار ضروری‌تر از افرادی است که هم مبتلا و هم واکسینه شده‌اند.

هاشمیان در ارتباط با عوارض واکسن‌ها نیز می‌گوید مطالعات بسیار زیادی در این خصوص انجام شده است که عوارض واکسن‌های مختلف را گزارش کرده‌اند که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به عارضه بسیار نادر (یک نفر در یک میلیون نفر) (لخته شدن خون پس از تزریق)  واکسن آسترازنکا اشاره کرد.

کد خبر 680294

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha