یک آهنگساز گفت: بهتر است برای ماندگاری اثر موسیقیایی و گم نشدن آن در فضای مجازی، آلبوم‌ها به صورت فیزیکی منتشر شوند.

محمدرضا چراغعلی موسیقی‌دان و آهنگساز

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا چراغعلی مدرس، موسیقی‌دان، آهنگساز و تنظیم‌کننده موسیقی سینما و تلویزیون و بخش مهمی از آثار موسیقی پاپ کلاسیک بعد از انقلاب است. او می‌گوید: نسخه فیزیکی از آلبوم‌ها در حال حاضر بسیار کم منتشر می‌شود. چون  مردم عادت کرده‌اند از طریق دانلود در فضای مجازی به صورت رایگان آهنگ گوش کنند.

به گفته چراغعلی، کار اگر به صورت فیزیکی منتشر نشود به صورت تک آهنگ در فضای مجازی گم می‌شود. بهتر است حتی اگر تعداد قطعات کم است، برای ماندگاری اثر حتما به صورت فیزیکی عرضه شود.

او تاکید می‌کند: هر خواننده‌ای مخاطب خود را دارد و نمی‌توانیم بگوییم پس آلبوم ایکس یک میلیون نسخه فروش خواهد رفت. پشت موسیقی غلامرضا صنعتگر هم تفکر وجود دارد و معمولا این جنس موسیقی مخاطب محدودی دارد. چون از جنس موسیقی مصرفی بازار نیست.

او با خوانندگان متعددی نظیر رضا صادقی، علیرضا افتخاری، محمد معتمدی، مجید اخشابی، محمد اصفهانی، ناصر عبداللهی، علی لهراسبی، حمید حامی و ... کار کرده است. آخرین اثر وی آهنگسازی در آلبوم خاطره باز اثر غلامرضا صنعتگر است.

این آهنگساز درباره روند تولید اثر موسیقیایی می‌گوید: کار  از انتخاب شعر شروع می‌شود و سپس ملودی روی ترانه قرار می‌گیرد. پس از آن هم مراحل تنظیم و ضبط ارکستر را طی می‌کند و درنهایت خواننده می‌خواند و اثر نهایی خروجی گرفته می‌شود.

این آهنگساز هزینه نهایی تهیه یک آلبوم و آهنگ را متفاوت ارزیابی کرد و مربوط به عوامل گوناگونی نظیر ترانه سرا و تعداد نوازنده است. همه عوامل باعث می‌شود تا هزینه یک قطعه آهنگ از ۱۰ میلیون تا ۵۰ میلیون تومان یا بیشتر می‌شود.

او درباره مراسم رونمایی از آلبوم موسیقی و تفاوت آن با جلسه نقد توضیح می‌دهد: در مراسم رونمایی آلبوم، فقط آلبوم و قطعات برای مردم معرفی می‌شود. نقد قطعات زمانبر است. در ابتدای امر مردم باید آن را گوش کنند و بازخوردهای اجتماعی را ببینیم.

کد خبر 653415

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha