عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: ما باید به وضعیتی برسیم که خودروها و موتورسیکلت‌های برقی در سطح شهر در حال تردد باشند و بعد دست به تصمیم‌گیری برای ممنوع کردن ورود وسایل نقلیه‌ غیربرقی که از سوخت‌های بنزینی استفاده می‌کنند به بعضی نقاط شهر بزنیم.

خودرو برقی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، سیدمحمد آقامیری عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درخصوص برنامه‌ی مدیریت شهری پایتخت برای کاهش حجم آلودگی هوا گفت: ما باید دنبال یک تدبیر جدی باشیم. چون این سوخت‌هایی که امروز در حمل و نقل ما مورد استفاده قرار می‌گیرد دودزا هستند و تولید آلودگی می‌کند. ما باید به سمت بهره گیری از سوخت‌های پاک برویم.

وی ادامه داد: تلاش برای استفاده از سوخت پاک هم در نهایت به اینجا ختم می‌شود که خودروهای برقی تولید بشود. البته این موضوع برقی شدن وسایل حمل و نقل هم شامل خودروها می‌شود و هم موتورسیکلت ها. در حال حاضر حدود ۴ میلیون موتورسیکلت در سطح شهر تهران در رفت و آمد هستند که هر کدام از این‌ها به اندازه‌ی ۴ خودرو آلودگی ایجاد می‌کند. یعنی باید تصور کنیم به جای ۴ میلیون موتورسیکلت ۱۶ میلیون پراید در سطح شهر در رفت و آمد هستند.

لزوم برقی کردن ۶۰ درصد موتورسیکلت‌های تهران

عضو شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: این وضعیت ما را به این نقطه می‌رساند که باید برای موتورسیکلت‌های تهران یک فکر اساسی بکنیم. اگر قرار باشد موتورسیکلت برقی وارد کنیم هزینه‌ی کمتری به بار خواهد آورد تا اینکه بخواهیم خودروها را برقی بکنیم. اگر ما بتوانیم ۵۰ تا ۶۰ درصد از موتورسیکلت‌ها را برقی کنیم و در مرکز شهر به ویژه آن نقاطی که حجم آلودگی هوا بالاتر است فقط خودروها و موتورسیکلت‌های برقی را مجاز به تردد بکنیم کمک بسیار موثری برای کاهش آلودگی هوا خواهد بود.

وی افزود: اما بخشی از برنامه‌ریزی‌های مربوط به این قضیه از دست شهرداری خارج است. در واقع این دولت است که باید این کارها را انجام بدهد. ما در مدیریت شهری تهران این امکان را نداریم که موتورسیکلت‌ها را برقی کنیم. این کار از طریق اعطای تسهیلاتی که وزارت صنعت و معدن باید تخصیص بدهد امکان اجرایی شدن دارد. اگر این تسهیلات داده شود می‌توان بخشی از خودروها و موتورسیکلت‌ها را برقی کرد.

ایران‌خودرو باید سالانه ۲۰ درصد ظرفیتش را به تولید خودروهای برقی اختصاص دهد

آقامیری خاطرنشان کرد: ایران‌خودرو دست ما نیست که بخواهیم این برنامه‌ها را به اجرا دربیاوریم. باید ایران‌خودرو به صورت سالانه ۲۰ درصد از ظرفیت خودروسازی‌اش را به تولید خودروهای برقی اختصاص بدهد و بعد هر سال ۱۰ یا ۱۵ درصد به این ظرفیت تولیدی اضافه کند. با چنین اقدام‌هایی می‌توان به یک وضعیت دیگری رسید. اگر چنین شرایطی محقق بشود خواهیم توانست در آینده به موقعیتی برسیم که دیگر در تهران هیچ خودرو یا موتورسیکلتی که برقی نباشد پلاک‌گذاری نشود. یا حداقل وسایل نقلیه‌ی غیربرقی امکان ورود به مراکز حساس شهری را نداشته باشند. هدف‌گذاری ما باید این باشد که به چنین نقطه‌ای برسیم.
 
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما باید اول به یک وضعیتی برسیم که خودروها و موتورسیکلت‌های برقی در سطح شهر در حال تردد باشند تا بعد دست به تصمیم‌گیری برای ممنوع کردن ورود وسایل نقلیه‌ی غیربرقی که از سوخت‌های بنزینی استفاده می‌کنند در بعضی نقاط شهر بزنیم. تحقق چنین هدفی مستلزم در پیش گرفتن یک برنامه‌ی اصولی است. برای رفتن به سمت چنین وضعیتی دولت باید دست به یک پشتیبانی جدی و واقعی بزند.

وی تاکید کرد: شهرداری به تنهایی از پس چنین کاری برنمی‌آید و نمی‌تواند چنین برنامه‌ای را اجرایی کند. حداکثر کاری که شهرداری می‌تواند بکند این است که خودروهای خودش را در یک پروسه‌ی ۱۰ ساله برقی بکند. البته ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی به زودی به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه خواهد شد. طبق قرار، خط خیابان جمهوری اسلامی راه‌اندازی خواهد شد و این اتوبوس‌های برقی در آنجا به کار گرفته خواهند شد.

کد خبر 649528

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • AU ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    9 1
    جناب آقای عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران ، ( یک خط کامل فقط القاب شد ) کاملا مشخص است که در دنیای آرام و خوش خود زندگی میکنی و از واقعیت جامعه خبر نداری ، شعار های زیبا میدهید ، کدام متور سیکلت و اتومبیل برقی ؟ کدام کارخانه در داخل یک دستگاه اتومبیل برقی تا این لحظه ساخته است ؟ کمی در جامعه همراه با مردم باش و واقعیت را ببین .
  • علی IR ۱۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    0 1
    ایران خودرو ، خودرو هاشو تولید کنه برقی کردنشون پیش کش،
  • رحمان ستوده IR ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    3 0
    بنام خدا، اگر شهرداری که می تواند در کاهش آلودگی موثر باشد،پذیرای طرحهای کاهش آلودگی باشد و از مبتکرین استقبال کند، کاهش آلودگی طی چند سال برطرف خواهد، قبلا من طرحی در رابطه به نیمه برقی کردن خودروها علی الخصوص تاکسی ها داشتم و به هر قسمت از شهرداری مراجعه کردم هیچ کسی پاسخگو نبود پیشنهاد می شود سایتی در خصوص جذب طرحها کاهش آلودگی تهیه شود و از نظرات و طرح ها استفاده شود، همان کاری که کشورهای خارجی انجام می دهند و بهتر است کاهش آلودگی از حد حرف فراتر برود و به عمل نزدیک شود، انشاا. خداوند توفیق خدمت به خلق عطا فرماید
  • IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    10 2
    با کدام زیر ساخت؟ با کدام برق؟ همین حالا در تأمین برق مشک دارید.
  • IR ۱۱:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
    5 0
    فرار به جلو بسته.مازوت سوزی رو جمع کنید.مردم روزانه شما رو تجزیه تحلیل می‌کنند.رئیس تاکسیرانی در مقابل واردات ماشین های هیبرید گفت برق راننده ها رو میگیره از قول من بهشون سلام برسونید و بگید خودتی.زیر ساخت ماشین برقی احتیاج به هزینه داره که اینجا پولی در کار نیست.