رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش،تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی تهران درباره آخرین وضعیت پرونده مالک مرکز نگهداری حیات وحش در پی شکایت صورت گرفته از او به خاطر تلف شدن گورخرهای آفریقایی مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت توضیحاتی داد.

گورخر

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محمد کرمی با اشاره به اینکه اوایل اردیبهشت سال جاری پس از ورود سه راس گورخر آفریقایی شامل یک نر و دو ماده به کشور، گورخر نر تلف و یکی از دو گورخر ماده در مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت تلف شد و این خبر جنجال بپا کرد، گفت: پرونده‌ای که برای مسئول مرکز نگهداری صفادشت تشکیل شده در مرحله تجدید نظر قرار دارد چون بر اساس رای اولیه، مسئول مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت تبرئه شد اما این رای برای ما قابل قبول نبود بنابراین بر اساس ضوابط و قوانین موجود درخواست تجدیدنظر دادیم و در حال بررسی است.

وی درباره امکان تعطیلی مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت اظهارکرد: بیش از ۷۰ گونه و ۵۰۰ حیوان مانند انواع گوشتخواران و علفخواران در این مرکز نگهداری می‌شوند، در این شرایط «تعطیلی» یک مسئله است و «انتقال دادن» این تعداد حیوان و نحوه مراقبت از آن‌ها یک مساله دیگر پس باید در جهت بهینه کردن شرایط این مرکز اقدام کنیم.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش،تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی تهران ادامه داد: مراکز نگهداری حیات وحش بسیاری در شهر تهران و حتی در شهرستان های تهران داشتیم که نتوانستند شرایط  لازم را برای حیات وحش ایجاد کنند بنابراین آن‌ها را تعطیل و حیوانات این مرکز را به مراکز مجازی مثل پارک ساعی و مرکز نگهداری  حیات وحش در باغ شهر شهرستان ری منتقل کردیم. یکی دو مرکز خودخواسته تعطیل شدند و چون گونه‌های جانوری آن‌ها قابلیت انتقال داشتند به مراکزنگهداری دیگری منتقل شدند.

وی با تاکید بر اینکه برای تصمیم‌گیری درباره جابه جایی گونه‌های مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت باید کارشناسانه‌تر عمل شود، اظهارکرد: اگرقرار باشد این مرکز تعطیل شود یعنی بازدیدکننده نداشته باشد، این کار انجام می‌شود ولی گونه‌ها در همان مکان باید نگهداری شوند و به آن‌ها رسیدگی و نظارت شود بنابراین مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت جمع‌آوری نمی‌شود.

کرمی گفت: در تلاش هستیم که شهرداری صفادشت بهره‌بردار دیگری را برای این مرکز نگهداری حیات وحش انتخاب کند که  بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی سازمان حفاظت محیط زیست به استان‌ها بتواند شرایط مالی و علمی مناسب را برای گونه‌های این مرکز فراهم کند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش و تاریخ طبیعی درباره آخرین نظارت‌های انجام شده بر این مراکز اظهارکرد: نظارت و پایش مراکزی همچون باغ پرندگان، باغ وحش تهران و مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت به‌طور هفتگی یا دو هفته یک بار توسط همکاران محیط زیست انجام می‌شود و آنان شرایط زیستی حیوانات این مراکز را بررسی می‌کنند.

وی درباره ایجاد شرایط مناسب برای زمستان‌گذرانی شامپانزه‌های باغ وحش ارم گفت: تغییراتی در بخش زمستان‌گذرانی شامپانزه‌ها در باغ وحش تهران ایجاد شده است به‌گونه‌ای که وضعیت سیستم گرمایشی این بخش بهتر و طبق نظارت و مشاهدات اخیر ما قسمت‌هایی از این بخش کاشی شده است علاوه بر آن تعداد روشنایی موجود در سقف را افزایش داده شده و به این شیوه شرایط زمستان‌گذرانی شامپانزه‌ها ارتقا یافته است.

کرمی با بیان اینکه شامپانزه‌ها حساس به سرما هستند، تصریح کرد: این گونه در جنگل‌های گرمسیری زندگی می‌کند و سرما روی آن  تاثیر منفی می‌گذارد بنابراین در فصل زمستان در پشت قفس‌ها و در فضایی بسته نگهداری می‌شود و آن‌ها را در فصل زمستان در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی از محفظه خارج می‌کنند.

وی درباره آخرین وضعیت مرکز نگهداری حیوانات صفادشت توضیح داد:به دلیل اینکه مجوز اصلی مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت به نام شهرداری صفادشت است، ما نامه‌نگاری‌های لازم را با شهرداری صفادشت انجام دادیم و از این نهاد خواستیم تا تغییراتی را در ساختار و زیستگاه حیوانات و گونه‌های این مرکز نگهداری حیات وحش ایجاد کنند و برنامه‌های خود در این زمینه را در اختیار ما قرار دهند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش،تاریخ طبیعی افزود: قرار شده است طبق دستورالعمل ابلاغ شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در سال گذشته در مورد باغ‌ وحش‌ها و باغ‌های پرندگان به استان‌ها این تغییرات را ایجاد و شرایط آن مرکز را برای نگهداری حیوانات بهتر کنند و در نهایت برنامه‌ای را در اختیار ما بگذارند که تغییرات را در چه مدت زمانی و با چه هزینه‌ای انجام خواهند داد.

کد خبر 641917

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha