معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تا دوم شهریور حدود ۸ میلیون دوز و تا پایان شهریور نیز ۲۴ تا ۲۵ میلیون دوز واکسن کرونا به صورت قطعی به دستمان می‌رسد.

واکسن کرونا - واکسیناسیون کرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: اکنون موجودی واکسن کرونا در دانشگاه های علوم پزشکی کل کشور ۵ میلیون دوز است و با توجه به تزریق روزانه ۵۰۰ هزار دوز واکسن در کشور، اینکه می‌گوییم اکنون ۱۰ روز موجودی واکسن داریم، به این معنی نیست که همه دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱۰ روز موجودی دارند. بلکه یک دانشگاه سرعت واکسیناسیونش کمتر است و موجودی بیشتری دارد.

او افزود: در عین حال می‌بینیم که ۸۱ درصد افراد ۸۵ سال به بالا در کشور واکسینه شدند، ۷۵ درصد افراد ۸۰ به بالا و به همین صورت پیش می‌رود. به عنوان مثال از آنجایی که واکسیناسیون ۴۰ تا ۴۴ ساله‌ها تازه شروع شده، ۱۵ درصدشان واکسینه شده‌اند.

چگونگی برنامه‌ریزی برای تامین واکسن‌های دوز دوم

وی گفت: سامانه واکسیناسیون ما یک هوشمندی دارد که نشان می‌دهد با توجه به اینکه این تعداد دوز اول واکسن را تزریق کرده‌اید، حالا از هر واکسن چه تعداد برای دوز دوم نیاز دارید. به عنوان مثال، برای سینوفارم حدود ۷ میلیون دوز دوم نیاز داریم یا مثلا برای آسترازنکا حدود ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار دوز دوم نیاز داریم که بر اساس این میزان‌ها برای تامین دوز دوم برنامه‌ریزی می‌کنیم.

سینوفارم؛ ۶۷ درصد واکسن‌های تزریق‌شده

رئیسی با بیان اینکه تاکنون ۶۷ درصد واکسن‌های تزریق شده از نوع سینوفارم، ۶.۵ درصد از نوع برکت و ۱۹.۶ درصد از نوع آسترازنکا بوده است، گفت: در زمینه تفکیک جنسیتی هم تقریبا نصف - نصف واکسن تزریق شده است. در استان‌های مختلف هم درصد واکسیناسیون در سامانه مشخص است. به عنوان مثال در استان آذربایجان شرقی که ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تا گروه هدفش بوده است، تاکنون یک میلیون نفر را واکسن زدیم و در این استان حدود ۳۰ درصد گروه هدف دوز اول واکسن را تزریق کرده‌اند.

او گفت: البته در سامانه می‌گوید که آذربایجان شرقی دو روز بیشتر موجودی واکسن ندارد و در نتیجه ما برنامه‌ریزی می‌کنیم و فردا برای آذربایجان واکسن می‌فرستیم. بنابراین این سامانه امکان برنامه‌ریزی را فراهم می‌کند. در عین حال نشان می‌دهد که آذربایجان شرقی چقدر خوب عمل کرده و ۸۹ درصد از افراد بالای ۸۵ ساله را واکسن زده و در سایر گروه‌های سنی هم خوب عمل کرده است.

وی افزود: به عنوان مثال در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می‌بینیم که از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار گروه هدفش، یک میلیون و ۲۵۰ هزار تا را واکسینه کرده که حدود ۲۵ درصد است. همچنین اصفهان ۵ روز موجودی واکسن دارد و باید برنامه‌ریزی کنیم برای ارسال واکسن. در البرز هم ۲۲ درصد گروه هدف واکسینه شدند، اما کیفیت واکسیناسیونش خوب است و ۱۲ روز واکسن دارد که نشان می‌دهد احتمالا سرعت واکسیناسیونش کم است. ما یک شاخص گذاشتیم و اعلام کردیم که اگر به ازای هر یک میلیون واکسن ۷ هزار واکسن تزریق کنیم، مورد قبول است.

رئیسی ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی تهران ۲۳ درصد گروه‌های هدف واکسینه شدند و ۲۱ روز موجودی واکسن دارد. این نشان‌دهنده این است که یا به تازگی واکسن در آنجا توزیع شده یا اینکه سرعت‌شان پایین است. الان ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واکسن دارد و انتظار داریم که روزانه ۱۷ تا ۲۰ هزار واکسن تزریق کند حال می‌بینیم که روز گذشته ۲۱ هزار واکسن تزریق کرده‌اند.

مازندران رتبه اول واکسیناسیون در کشور

رئیسی ادامه داد: مازندران رتبه اول واکسیناسیون در کشور را دارد و ۳۵.۵ درصد از گروه هدف را واکسینه کرده است. یعنی برای ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تا تقریبا ۹۷۹ واکسن تزریق کرده است. روز گذشته مازندران ۴۰ هزار واکسن تزریق کرده است. یعنی به ازای هر یک میلیون ۲۰ هزار واکسن دارند تزریق می‌کنند و ۴ روز موجودی واکسن دارند. به عنوان مثال در لارستان که کل جمعیتش ۱۸۶ هزار نفر است برای ۶۰ روز واکسن دارد و احتمالا تزریق واکسنش کم است و دیروز ۷۰۰ واکسن تزریق کرده و روند واکسیناسیونش بسیار کند است. ما دیگر برای لارستان واکسن نمی‌دهیم تا زمانی که خودش را برساند. در عین حال در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می بینیم که ۲۲ درصد گروه هدف را واکسینه کرده است و کیفیت واکسیناسیونش خوب است. ۴ میلیون گروه هدف دارد و یک میلیون و ۲۵۰ هزار تا را واکسن زده و ۳۶۳ هزار واکسن هم موجودی دارند.

وی افزود: هرمزگان هم موجودی واکسن‌شان ۵ روز است و ۲۷ درصد گروه های هدف را واکسینه کردند و میزان واکسیناسیون‌شان خوب است و مشخص است که برای دوز دوم چه واکسن هایی و به چه میزان باید برایشان در نظر بگیریم. ما به صورت لحظه ای واکسیناسیون را دنبال می‌کنیم. شهرهایی که در سامانه رنگ پررنگ دارند بالاترین واکسیناسیون را داشتند و شهرهایی که کم رنگ تر است، میزان واکسیناسیون‌شان کمتر است.

تامین قطعی ۲۵ میلیون دوز واکسن تا پایان شهریورماه

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره آخرین اخبار واکسیناسیون گفت: امروز جلسه ای را با معاون اول رئیس‌جمهور داشتیم. تا دوم شهریور ماه حدود ۸ میلیون واکسن قطعی به دستمان می‌رسد و تا پایان شهریور ماه ۲۴ تا ۲۵ میلیون واکسن به صورت قطعی به دستمان می‌رسد. بنابراین از الان تا پایان شهریور بیش از ۳۰ میلیون واکسن خواهیم داشت که اقدامات، مکاتبات و پرداخت‌هایش انجام شده است. مهر و آبان هم ۳۰ میلیون دوز دیگر که تقریبا قطعی است وارد می‌شود. اکنون برنامه ما این است که اگر بتوانیم واردات ۳۰ میلیون دوز مهر و آبان را که داریم تلاش می کنیم مقداری جلوتر بیندازیم و در ۲ هفته اول مهر دریافت کنیم.

رئیسی با بیان اینکه بیشترین آماری که برای واکسیناسیون ثبت کردیم، ۶۲۰ هزار تزریق واکسن در یک روز بود که رکورد خوبی بود، گفت: ما محدودیتی برای تزریق از نظر انجام تزریق نداریم و بحث تامین مطرح است. اگر این میزان واکسن که قطعی هم هست بیاید، می توانیم میزان واکسیناسیون را بالاتر هم ببریم. بر این اساس ما قطعا قادریم تا پایان آبان ماه تزریق دوز اول گروه هدفمان را به حدود ۶۵ درصد برسانیم که بسیار عدد خوبی است.

تولید ماهانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون دوز واکسن ایرانی از اول مهرماه

وی تاکید کرد: در عین حال مطمئن باشید از اول مهر ماه به بعد میزان تولید داخلی به بالای ماهانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون دوز می‌رسد. این اطمینان را به مردم می‌دهم که قادر خواهیم بود نهایتا در بدبینانه ترین حالت تا اسفند ماه کل گروه هدف را حداقل یک دوز واکسن خواهیم زد و کسانی هم که نوبت دوم‌شان می‌رسد، واکسینه می‌شوند.

کد خبر 621005

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha