مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۹
۰ نفر

ناسا اخیرا در حساب کاربری خود در اینستاگرام تصویر یکی از قمرهای سیاره سرخ را منتشر کرد و نوشت: شما به آن سیب زمینی و ما به آن قمر مریخ می‌گوییم.

61977529.jpg

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا،  مریخ دو قمر دارد که در اینجا تصویر قمر "فوبوس" که بزرگترین قمر مریخ است، قابل مشاهده است. این تصویر توسط دوربین"UAHiRISE" فضاپیمای "مدارگرد شناسایی مریخ" ثبت شده است.

این تصویر که از فاصله ۶ هزار و ۸۰۰  کیلومتری  بالاتر از سطح آن گرفته شده است، یک جرم آسمانی پر از چاله که دارای یک دهانه برخوردی بزرگ به نام دهانه استیکنی است را نشان می‌دهد. گودی‌هایی که در اطراف آن دیده می‌شوند نیز می‌توانند در اثر نیروهای جزر و مدی(کشش گرانشی متقابل) مریخ و این قمر ایجاد شده باشند. طبق محاسبه دانشمندان، فوبوس با سرعت ۱.۸ متر در هر قرن در حال نزدیک شدن به مریخ است و این بدان معناست که یا این قمر طی ۵۰ میلیون سال دیگر به سیاره برخورد خواهد کرد یا شکسته و به حلقه‌ای از آوار تبدیل خواهد شد.

نگاهی سه بعدی به قمر مریخ

قمر فوبوس در سال ۱۸۷۷ توسط "آساف هال" ستاره شناس آمریکایی کشف شد و یکی از نظریه‌های مشهور درباره آن نیز این است که ممکن است یک سیارک "گرفتار" باشد. در اساطیر یونانی، فوبوس و دیموس پسران دوقلوی آرس(مارس در اساطیر رومی) هستند.

کد خبر 614333
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha