یک متخصص بیماری‌های عفونی درباره اخذ مجوز اورژانسی برای واکسن کوو ایران برکت و آغاز واکسیناسیون عمومی بدون گذراندن فاز سوم مطالعاتی آن توضیحاتی ارائه داد.

دکتر پیام طبرسی

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از میزان، دکتر پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در واکنش به اخذ مجوز اورژانسی (اضطراری) برای واکسن کوو ایران برکت و آغاز واکسیناسیون عمومی بدون گذراندن فاز سوم مطالعاتی آن گفت: فاز دوم مطالعاتی این واکسن به پایان رسیده و نتایج آن به وزارت بهداشت ارسال شده است و بررسی‌های لازم در این وزارتخانه صورت می‌گیرد.

مجری مطالعه و عضو تیم علمی واکسن کووایران برکت افزود: مسئولان وزارت بهداشت در تولید این واکسن دخیل نیستند و به عنوان یک نهاد بی‌طرف در خصوص تزریق اورژانسی آن تصمیم‌گیری می‌کنند و اگر نتیجه بررسی‌های آنها این باشد که واکسن کووایران برکت زودتر به مردم تزریق شود، این اقدام انجام می‌شود.

تزریق اورژانسی بدون داشتن تاییدیه از سازمان‌های بین‌المللی

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در پاسخ به این سوال که آیا تزریق اورژانسی واکسن می‌تواند مشکل‌ساز باشد، توضیح داد: دو فاز مطالعاتی این واکسن طی شده و فاز اول نشان داد که این واکسن بی‌خطر است و عوارضی ندارد و در فاز دوم هم نشان داده شد که تزریق آن موجب ایجاد آنتی‌بادی محافظت‌کننده در برابر ویروس می‌شود و تنها فاز سوم واکسن کوو ایران برکت که بیانگر مقدار کارایی آن در جلوگیری از بروز بیماری است، باقی مانده و به طور کلی هنگامی که یک واکسن در دو فاز بی‌خطر باشد و شرایط هم بحرانی باشد، ارزش تزریق کردن را دارد تا بتوان به وسیله آن از پیک‌های بعدی جلوگیری کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی در خصوص این موضوع که واکسن کوو ایران برکت قرار است بدون داشتن تاییدیه از سازمان‌های بین‌المللی به بخش قابل توجهی از مردم تزریق شود، اظهار کرد: کدام یک از واکسن‌ها ابتدا از سازمان‌های جهانی مجوز گرفت و بعد تزریق شد؟ همه واکسن‌ها ابتدا تزریق شدند و بعد از سازمان جهانی بهداشت تاییدیه دریافت کردند.

وی درباره میزان اثربخشی واکسن‌ها در مقابل ویروس جهش‌یافته هندی و بریتانیایی گفت: هنوز پژوهش‌هایی در این مورد انجام نشده و مشخص نیست که میزان ایمنی واکسن‌ها در مقابل این ویروس چه اندازه است اما به هر حال ممکن است تا حدی از مقدار اثربخشی واکسن‌ها روی جهش‌های جدید کاسته شود.
 

کد خبر 605810

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha