کاوشگر «امید» (امل) امارات متحده عربی در حالی که آماده شروع مشاهدات علمی‌اش از نزدیک‌ترین فاصله از مریخ می‌شود، خیره‌کننده‌ترین تصویرش تا به حال را از سیاره سرخ گرفته است.

MARS

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از Space.com سفینه فضایی امید در ۹ فوریه (۲۱ بهمن)‌ در پایان سفر هفت‌ماه‌اش از کره زمین در مدار کره مریخ قرار گرفت تا ماموریت‌های علمی‌اش درباره آب‌وهوا و جو مریخ را انجام دهد. اما پیش از آنکه «امید» بتواند کارهای علمی‌اش را شروع کند، لازم است مدارش را با دو حرکت به دقت طراحی‌شده در طول چند هفته آینده تنظیم کند.

این سفینه در طول این مدت سه ابزار علمی‌اش را آزمایش کرده است، از جمله دوربین ۱۲ مگاپیکسلی به نام «تصویرگر اکتشافی امارات» (EXI). این دوربین در ۲۶ فوریه (۸ اسفند) تصویری خیره‌کننده از بزرگترین آتشفشان منظومه شمسی در مریخ یعنی «کوه اولیمپوس» (Olympus Mons) از فاصله ۱۳۰۰۰ کیلومتری بالای آن گرفته است.

EKI عکس‌های سه‌تایی می‌گیرد که هر کدام برای نورهای قرمز، سبز یا آبی فوکوس شده‌اند. بعد دانشمندان از این عکس‌ها برای ساختن تصویری آشناتر برای انسان‌ها استفاده می‌کنند.

امارات همچنین داده‌های ابتدایی درباره دو ابزار علمی دیگر در «امید» را منتشر کرده است: «طیف‌سنج فروسرخ مریخ امارات» (EMIRS) که جریان‌های گرمایی میان سطح سیاره و جو آن را اندازه می‌گیرد و «طیف‌سنج فرابنفش امارات» ‌(EMUS) که فراوانی ترکیباتی مانند هیدروژن، اکسیژن و مونوکسید کربن در جو فوقانی مریخ را می‌سنجد.

«امید» با ترکیب کردن داده‌های به دست آمده از این ابزارها در طول یک سال کامل مریخی (۶۸۷ روز زمینی) شناخت دانشمندان را از چگونگی درهم‌کنش لایه‌های جو مریخ در طول یک روز و نیز در تغییر فصول در سال دقیق‌تر خواهد کرد.

عکس روز: مریخ از دیدگاه «امید»

کاوشگر امارات به مدار مریخ رسید| امارات پنجمین کشور مریخی جهان شد

کد خبر 591441

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha