رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا گفت: با توجه به محدودیت انجام تست‌های کرونا و خطای منفی کاذب آنها، برآورد این است که به ازای هر یک فرد مثبت کرونا که شناسایی می‌شود سه برابر آن یعنی سه نفر دیگر بیمار و ناقل ویروس هستند که شناسایی نمی‌شوند.

تست کرونا

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، حمید سوری رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا گفت: نکته مهم برای کنترل اپیدمی بیماریابی فعال است که البته به خصوص برای افراد بی‌علامت کار سختی است و معمولا به ازای هر یک بیماری که شناسایی می‌شود سه نفر حامل بیماری هستند که شناسایی نمی‌شوند و در جامعه رها هستند. در واقع تعداد واقعی مبتلایان روزانه چهار برابر افراد شناسایی شده است. افرادی که شناسایی نمی‌شوند، همان‌هایی هستند که موجب گسترش بیماری می‌شوند چراکه آن افرادی که شناسایی می‌شوند، تحت مراقبت قرار می‌گیرند و خطر زیادی برای جامعه ندارند.

وی افزود: در مورد تست‌های تشخیصی در هیچ جای دنیا از همه مردم تست‌های مولکولی «پی‌سی‌آر» نمی‌گیرند، بلکه بیشتر از تست‌های سریع استفاده می‌کنند تا وضعیت اپیدمی را در مناطق مختلف بسنجند. چون تست‌های «پی‌سی‌آر» هم گران هستند و هم با توجه به نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی امکان انجام آن در همه جا نیست. البته تست‌های سریع ممکن است منفی کاذب زیادی داشته باشند و در موارد لازم باید تست‌ها تکرار شوند.

سوری ادامه داد: با این وجود شبکه نظارت و تیم واکنش سریع وزارت بهداشت به طور دائم بر وضعیت اپیدمی نظارت دارد و به سرعت تغییر وضعیت دنبال می‌شود.

رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا درباره سفرهای نوروزی گفت: هر نوع جا به جایی، تردد و سفر، بالقوه خطرناک است و می‌تواند آتش اپیدمی را شعله‌ورتر کند. اما این اپیدمی از جنبه‌های مختلف تهدیدکننده است و جنبه‌های رفتاری، روانی و اجتماعی هم باید رعایت شود، موضع وزارت بهداشت خیلی قاطعانه این بوده که سفرها به خصوص در نوروز انجام نشود اما در جمع‌بندی مقامات ارشد دولت به این نتیجه رسیدند که سفرها کلا ممنوع نشود، البته این تصمیم حتما بعد از این انجام شده که موضع و نظرات وزارت بهداشت را هم شنیده‌اند و بعد تصمیم گرفته‌اند.

وی افزود: وضعیت کشور از نظر شیوع کرونا در مناطق مختلف متفاوت است، برخی مناطق مثل خوزستان شیوع کرونا فراوانی بیشتری دارد و اگر به درستی مدیریت نشود، ممکن است، گسترش بیشتری پیدا کند بنابراین مهم‌ترین اقدامی که اکنون در حال انجام است، این است که کانون‌های آلودگی شناسایی شود و با حضور تیم‌های واکنش سریع در همان محل آن را کنترل و از گسترش اپیدمی جلوگیری کنیم، برای این کار لازم است، بیماریابی فعال انجام شود بنابراین قرنطینه و جداسازی را به سرعت مبنای کار قرار داده‌ایم.

وی گفت: همزمان درمان سرپایی را در مناطق آلوده‌تر گسترش داده‌ایم تا افراد مبتلا به شرایط وخیم بیماری وارد نشوند و به بستری بیشتری نیاز نداشته باشیم تا منجر به تبعات بیشتری برای مردم و سیستم بهداشتی و درمانی کشور نشود.

این متخصص اپیدمیولوژی ادامه داد: اکنون بیشتر استان خوزستان و استان‌های اطراف آن مثل چهارمحال و بختیاری درگیر شیوع بسیار بالای کرونا هستند. بیشتر موارد ویروس جهش‌یافته در این استان‌ها و برخی استان‌های دیگر مثل آذربایجان غربی دیده شده است و نگرانی در این استان‌ها بیشتر است.

سوری گفت: در استان‌هایی مثل کرمانشاه که میزان شیوع بیماری کووید۱۹ کمتر است، بهتر است، تمهیدات محافظتی به صورت قرنطینه معکوس اعمال شود، درست مثل اینکه یک دشمن بیرونی حمله کرده و لازم است با بستن راه‌ها و قرنطینه معکوس جلوی ورود بیماری را بگیریم.

کد خبر 591137

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • اعظم روحبخش US ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۷
    2 5
    برای همین ما امسال عید جایی نمی ریم . دیشب که چهارشنبه سوری بود هم بیرون نرفتیم. چون باید مراقب باشیم از همه هموطنان عزیزم می خواهم واقعا کرونا رو جدی بگیرید ما باید عیدهای زیاد دیگری رو ببینیم . پس به سلامتی خودمون باید بها بدهیم.... هوا هست مطبوع بهاری , وزید نسیم خوش بهاری , بعد از آن زمستان سخت , که بر زمین رفت , دوباره رویید آن درخت , پر شکوفه و پر برگ , امسال که هست , این بیماری مهلک کرونا , من می کنم صبر , و می مانم در منزل , چون که دوست دارم , عزیزانم را از دل , در پیش است بهار های بسیار , و می خواهم ببینم , و بگویم تبریک , سال های دل آرای بسیار , به اقوام و خویشان , و دوستان بسیار , من این عید را , می مانم در منزل , ( دل آرا شرکاء )
  • IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۷
    2 2
    ای کاش جاده ها رو می بستن که کسی سفر نره. اما این کار رو نمی کنند چرا؟ چون مردم خسته و عصبانی هستن از فشارهای اقتصادی که این دو سال روشون بوده. و مردم خسته ممکنه یک دفعه از کوره در برن. چون یه عده دیگه از مردم خسته هستن از کسادی بازار کرونا و سفر می تونه گردش مالی ایجاد کنه و به طور موقت درآمدشون رو بیشتر کنه. بنابراین مدیران و مسئولان باهوش ما می گن خب بذار مردم برن سفر هم یه کم خلق تنگشون باز شه و هم یه کم پول از این جیب بره به اون جیب. حالا اگه کرونا هم زیاد شد بعدا یه فکری براش می کنیم. این وسط هیچ کس هم به کادر درمان فکر نمی کنه که کی قراره خستگی در کنه